je rozdiel medzi drogami, po ktorych to bude horsie a drogy, po ktorych si clovek rozsiri obzory. vsetky chemicky vyrobene latky su nebezpecne a je lepsie sa od nich drzat cim dalej. ale co sa tyka prirody, ta dava ludom neskutocne moznosti na poli bezpecnych drog.
My sme mali o tomto na škole besedu. Fakt zaujímavé čo na o tom povedali. Ludia to chcú najprv skúsiť že čo to s nimi spraví a skúšajú to potom ďalej a ďalej či sa s nimi stane niečo horšie ako ten prvý krát keď to skúsili. A vraj, keď drogy berú pravidelne čo teda už po prvom skúsení určite brať budú, budú zažívať niečo ako horor. Akoby v ňom hrali či jak to tá oná, čo nám tam prišla hovoriť o drogách nám povedala vela v celku vtipných príhod o tom čo sa s ludmi deje keď berú drogy. Jedna z nich je aj tá, že nejaký chlapík utekal za tou onou čo nám o tom hovorila domov a vyklopkával jej tam až kým neotvorila. Keď otvorila tak vtrhol dnu a kričal: "Zavri dvere, zavri dvere. Naháňa ma !" .. ona samozrejme nechápala o čom mele a tak vyšla von na chodbu ale nikoho tam nevidela. Zavrela dvere a spýtala sa ho že kto ho naháňa. Určite by vás toto nikdy nenapadlo že čo povedal. A bol to ružový brontosaurus. Na tomto sme sa celá trieda smiali jak retatrdi. Že ružový brontosaurus. Úprimne.. je mi tých ludí čo berú drogy lúto. A verím tomu že keby si ešte raz mohli vybrať či budú alebo nebudú brať drogy, vybrali by si tú možnosť že nebudú.
dobré veci to nie sú ale keď je vám zle, .. veď už samotný alkohol, prečo pijeme? zapíjame svoje problémy a bolačky .. chvílku zabudneme zabavíme sa na druhý deň sme ešte chvíločku zamestnaný s tým ako nám je z toho zle .. a fungujeme ďalej a to je droga ako každá iná ..
@moussinka to bolo najvác ale dostalo ma aj to že "Hovoril ti ako sa rozprával s bublinkami vo vani?" wtf? prípadne pavúci v pohári či mlátenie káblov hokejkou z tej príčiny že si myslel že to sú hadi
@16 ja by som sa tiez stranil takychto prihluplych tvrdeni napriklad, aj to by sa dalo kategorizovat ako zavislost - zavislost vzniknuta z nedostatku kognitivity u okoloprispievajucich
Lebo to je moj zivot, rozumiete, to je moj zivot. Mne to neskodi, mne to prospieva, ako tak vam poviem, mne to prospieva ako viete. Moji rodicia to beru tak ako, viete ako. Ja to beriem to sportovo, tak vam poviem, viete ako.
Co sa tyka tvrdych drog - zrejme nevideli cloveka, ktory sa po 10 rokoch uzivania nevie vratit spat do normalneho zivota. Snazi sa sam, chodi na liecenia, snazi sa jeho rodina aj jeho znami, ale uz sa to neda vratit spat.
Lebo ti zdrogovani ludia su taki veseli a prijemni a s nicim neotravuju ako ten hnusny svet okolo. Takze ti pride ze co vsetci nato tolko maju ved to je vlastne uplne super. Ina moznost mi nenapada.
No to je jednoduchá psychológia... ak myslíš tvrdšie drogy (nie cigarety, alkohol a marihuanu)
Pretože človek to najprv len vyskúša- ako mu bude. Príde na to, že mu je fajn... Zo začiatku mu na dojazde až tak zle nie je, tak si pove, že si teda dá ešte raz, veď mu predsa nič také hrozné potom nebolo a ten stav na droge bol neopísateľný... (pokiaľ to je jednorazovo, telo sa z toho rýchlo dokáže oklepať)
A tak si dá a dá a dá.... Po párkrát užití je veľká pravdepodobnosť, že sa stane závislým... A to z prostého dôvodu- zvyšuje si postupne dávky, pretože si myslí, že dávku to zvýši, bude mu ešte lepšie...(pričom opak je pravdou- bude mu horšie a hlavne na dojazde)... Keď postupne prichádza na to, že mu je na dojazde stále viac zle, presvedčí sám seba, že to je len preto, lebo si dal trocha viac, že nabudúce už bude vedieť...
Lenže potom sa zasa sfetuje, opantaný drogou si povie že: ,,veď minule som si dal viac a nič sa mi nestalo, tak môžem aj teraz, veď je mi tak faaaajn...´´ a už funguje v kolotoči z ktorého sa ťažko vystupuje... Je mu čoraz viac zle, nedokáže to telo už vstrebať a tak to rieši tým, že si dá ďalšiu dávku, postupne začína myslieť už len na to...
Nakoniec sa z toho stane to, že už si nevie predstaviť reálny, skutočný život (na droge máš totiž vlastný svet). Nevie si predstaviť, že ako by mohol byť v skutočnom svete šťastný, bojí sa, že také šťastie ako zažíva na droge sa v reálnom svete prežiť určite nedá, v realite sa nudí.
A tak radšej rieši kolotoč, keď mu je veľmi zle, zoženie si ďalšiu drogu, tá ten stav rýchlo napraví a dotyčný behom sekundy zabudne aký je dojazd. Rsp. on o tom aj niekde v hĺbke vie, no nepripúšťa si to, alebo pripúšťa len veľmi ťažko. Povie si: ,,To nejak zvládnem´´ alebo ,,Budem to riešiť až to príde, teraz mi dajte pokoj myšlienky, užívam si..´´
A až to príde, nemusím opakovať... ,,Kua dal by som si niečo, je mi zle a navyše sa nudím, takýto stav sa mi vôbec nepáči...´´ Následne ide a zoženie si a život ide takto ďalej až kým sa nestane niečo závratné, napr. nebojuje o život a pod. čo ho donúti zmeniť svoje myšlienky... Najlepšie je, keď sa zľakne... Keď mu niekto trebárs vysvetlí, dáš si ešte jednu dávku a dojazd ťa zabije... doslova. Tvoje telo to už nezvládne. Máš taký a taký fyzický problém, uzliny na pľúcach, tlak, tep a pod... Jednoducho to neprežiješ. Zomrieš.
To je prvým krokom k úspešnej liečbe. Ale ani zďaleka nie posledným... Prešľapy sa stávajú, no ide o to dostať takého človeka pod kontrolu...
Najskôr je za tým číra zvedavosť, človek sa "náhli" za novými vecami, najmä za tými zakázanými. Keď už však zakúsi ten pocit, aké je to byť bez problémov okolitého sveta, cítiť sa čisto tak, ako sa vždy cítiť chcel a miliónkrát viac.. nuž, ťažko sa z toho dostáva, okolitý svet sa začne javiť nudným a kto by sa chcel vraciať ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
a nie, po každej droge nebude zákonite horšie
podľa mňa všetko, čo je dôsledkom závislosti určite nie je dobrá vec
Pretože človek to najprv len vyskúša- ako mu bude. Príde na to, že mu je fajn... Zo začiatku mu na dojazde až tak zle nie je, tak si pove, že si teda dá ešte raz, veď mu predsa nič také hrozné potom nebolo a ten stav na droge bol neopísateľný... (pokiaľ to je jednorazovo, telo sa z toho rýchlo dokáže oklepať)
A tak si dá a dá a dá.... Po párkrát užití je veľká pravdepodobnosť, že sa stane závislým... A to z prostého dôvodu- zvyšuje si postupne dávky, pretože si myslí, že dávku to zvýši, bude mu ešte lepšie...(pričom opak je pravdou- bude mu horšie a hlavne na dojazde)... Keď postupne prichádza na to, že mu je na dojazde stále viac zle, presvedčí sám seba, že to je len preto, lebo si dal trocha viac, že nabudúce už bude vedieť...
Lenže potom sa zasa sfetuje, opantaný drogou si povie že: ,,veď minule som si dal viac a nič sa mi nestalo, tak môžem aj teraz, veď je mi tak faaaajn...´´ a už funguje v kolotoči z ktorého sa ťažko vystupuje... Je mu čoraz viac zle, nedokáže to telo už vstrebať a tak to rieši tým, že si dá ďalšiu dávku, postupne začína myslieť už len na to...
Nakoniec sa z toho stane to, že už si nevie predstaviť reálny, skutočný život (na droge máš totiž vlastný svet). Nevie si predstaviť, že ako by mohol byť v skutočnom svete šťastný, bojí sa, že také šťastie ako zažíva na droge sa v reálnom svete prežiť určite nedá, v realite sa nudí.
A tak radšej rieši kolotoč, keď mu je veľmi zle, zoženie si ďalšiu drogu, tá ten stav rýchlo napraví a dotyčný behom sekundy zabudne aký je dojazd. Rsp. on o tom aj niekde v hĺbke vie, no nepripúšťa si to, alebo pripúšťa len veľmi ťažko. Povie si: ,,To nejak zvládnem´´ alebo ,,Budem to riešiť až to príde, teraz mi dajte pokoj myšlienky, užívam si..´´
A až to príde, nemusím opakovať... ,,Kua dal by som si niečo, je mi zle a navyše sa nudím, takýto stav sa mi vôbec nepáči...´´ Následne ide a zoženie si a život ide takto ďalej až kým sa nestane niečo závratné, napr. nebojuje o život a pod. čo ho donúti zmeniť svoje myšlienky... Najlepšie je, keď sa zľakne... Keď mu niekto trebárs vysvetlí, dáš si ešte jednu dávku a dojazd ťa zabije... doslova. Tvoje telo to už nezvládne. Máš taký a taký fyzický problém, uzliny na pľúcach, tlak, tep a pod... Jednoducho to neprežiješ. Zomrieš.
To je prvým krokom k úspešnej liečbe. Ale ani zďaleka nie posledným... Prešľapy sa stávajú, no ide o to dostať takého človeka pod kontrolu...