prosim nemate niekto skusenost s prevadzkovanim instantneho eshopu? bol by som velmi rad, keby som sa dozvedel nieco o procese vytvarania mojho eshopu po mojej registracii ako obchodneho partnera lebo je to na nemenovanej stranke dost nejasne popisane...
A este je dobre si ujasnit ako velmi sa tomu chces venovat.
Samozrejme, ze je mozne nechat si vytvorit system, vyuzivat nejaku fulfillmentovu sluzbu a realne neprist do styku s tovarom a poriadne ani so zakaznikom.
Pripadne si to komplet nechat spravovat dodavatelom (podla toho co ma byt obsah e-shopu)
Ale ruku na srdce - zakaznici casto vidia ci sa jedna o seriozny obchod, alebo len o rychlokvaseny dalsi z tisicich rovnakych klonov.
A je otazne, ci ma zmysel sa parat so vsetkou byrokraciou kvoli 10 objednavkam mesacne. (parat sa s uctovnictvom kvoli tym zopar potencialnym euram je zbytocna skoda)
Ale ako som povedal - len ty vies kolko tomu si ochotny obetovat usilia.
Len to dam na pravu mieru. Na Slovensku je dropshipping nelegalny. Dropshipping funguje vo svete (napriklad aj v cechach) takto.
Zakaznik pride na eshop predajcu. Nakupi si tovar a predajca tuto objednavku preposle dodavatelovi aj spolu s peniazmi za tovar ak sa platilo prevodom (obchodnik si necha marzu). Dodavatel odosle tovar na adresu kupujuceho a do balika pribali fakturu, ktoru ale vystavi v mene eshopu predajcu a tu je legislativny problem. Nic take ako vystavovanie faktur za inu firmu u nas nie je mozne.
Tiež by ma zaujímali vaše konkrétne skúsenosti s dropshiping alebo affiliate programami.
Rozmýšľam, že by som niečo také vyskúšal. Síce nemyslím, že by sa vďaka tomu stal zo mňa milionár, no počiatočná investícia nieje moc veľká a tie peniaze by sa mi mali vrátiť. Môže to byť dobrá skúsenosť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Obchodneho partnera koho? Poskytovatela nejakeho e-shop templatu?
Je podstatne si uvedomit, ze e-shop nie je len o stranke.
Potrebujes:
1) stranku samotnu
2) miesto kam ju na webe umiestnit a ako sa na nu odkazat (to by nemal byt problem zariadit aj cez poskytovatela templatu)
3) zmluvy s dodavatelmi
4) export tovaru od dodavatelov do tvojej databazy
5) samotna praca s tovarom
Co konkretnejsie by ta zaujimalo?
Samozrejme, ze je mozne nechat si vytvorit system, vyuzivat nejaku fulfillmentovu sluzbu a realne neprist do styku s tovarom a poriadne ani so zakaznikom.
Pripadne si to komplet nechat spravovat dodavatelom (podla toho co ma byt obsah e-shopu)
Ale ruku na srdce - zakaznici casto vidia ci sa jedna o seriozny obchod, alebo len o rychlokvaseny dalsi z tisicich rovnakych klonov.
A je otazne, ci ma zmysel sa parat so vsetkou byrokraciou kvoli 10 objednavkam mesacne. (parat sa s uctovnictvom kvoli tym zopar potencialnym euram je zbytocna skoda)
Ale ako som povedal - len ty vies kolko tomu si ochotny obetovat usilia.
Zakaznik pride na eshop predajcu. Nakupi si tovar a predajca tuto objednavku preposle dodavatelovi aj spolu s peniazmi za tovar ak sa platilo prevodom (obchodnik si necha marzu). Dodavatel odosle tovar na adresu kupujuceho a do balika pribali fakturu, ktoru ale vystavi v mene eshopu predajcu a tu je legislativny problem. Nic take ako vystavovanie faktur za inu firmu u nas nie je mozne.
Rozmýšľam, že by som niečo také vyskúšal. Síce nemyslím, že by sa vďaka tomu stal zo mňa milionár, no počiatočná investícia nieje moc veľká a tie peniaze by sa mi mali vrátiť. Môže to byť dobrá skúsenosť...