Ako tak rozmýšľam, vzhľadom ku škole by to malo byť výtvarné (príp. sochárske, príp. architektonické), vzhľadom k tejto stránke pisateľské a vzhľadom k životu umenie žiť, ale keď ja mám asi najradšej hudbu... Hudbu v slove a písme, hudbu, ktorej rozumiem, text, ale to je veľmi široké, povedať, koho alebo čo v tom konkrétne. A nerada sa nad tým zamýšľam až tak. Ale zbožňujem Stinga. A po textovej stránke, nakoľko som prízemne zakrnelá v jazykoch, tak mám rada Richarda Krajča, Vicanohu a pre trochu nevážnejšie obdobia Plíhala.
ťažko povedať, milujem umenie ako také, v každom si nájdem, samozrejme najradšej mám literatúru (viď moju rozsiahlu vyše 300zväzkovú knižnicu, kde si nájde každý niečo) no rovnako vrúcny vzťah mám k výtvarnému umeniu, keďže aj štúdiu tohto umeniu som sa venovala veľmi dlho (mám obľúbené obrazy aj autorov, koho to bude zaujímať nech sa spýta)
rozhodne umenie architektúry, teda architektúra ako taká ma nesmierne oslovuje a neprestane udivovať, kultúrne rozdiely v tomto sú neuveriteľné a anglické domčeky, francúzske vilky či stredoveké hrady, španielske vily, gotické zámočky, rakúske chatky v horách, slovenské dreveničky, bože je toho priveľa a všetko je krásne
a sochárstvo, neuveriteľné kúsky antických majstrov budú navždy patriť medzi moje divy sveta, ako napr. Únos Persefony/Proserpíny či Apollón a Dafné, Umierajúci Kentaur ...
každé umenie je nádherné lebo vyjadruje buď niečo krásne, niečo dôležité, niečo na zamyslenie, alebo len pocity člloveka, kúsok jeho sveta a stojí to za našu pozornosť a za to aby sme sa to snažili pochopiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Bach, Pachelbel (nedokazem sa rozhodnut koho mam radsej)
Bach: Air on the G string, Vivaldi: Canon in D major
nikoho
ziadne sa neda oznacit za najlepsie
ťažko povedať, milujem umenie ako také, v každom si nájdem, samozrejme najradšej mám literatúru (viď moju rozsiahlu vyše 300zväzkovú knižnicu, kde si nájde každý niečo) no rovnako vrúcny vzťah mám k výtvarnému umeniu, keďže aj štúdiu tohto umeniu som sa venovala veľmi dlho (mám obľúbené obrazy aj autorov, koho to bude zaujímať nech sa spýta)
rozhodne umenie architektúry, teda architektúra ako taká ma nesmierne oslovuje a neprestane udivovať, kultúrne rozdiely v tomto sú neuveriteľné a anglické domčeky, francúzske vilky či stredoveké hrady, španielske vily, gotické zámočky, rakúske chatky v horách, slovenské dreveničky, bože je toho priveľa a všetko je krásne
a sochárstvo, neuveriteľné kúsky antických majstrov budú navždy patriť medzi moje divy sveta, ako napr. Únos Persefony/Proserpíny či Apollón a Dafné, Umierajúci Kentaur ...
každé umenie je nádherné lebo vyjadruje buď niečo krásne, niečo dôležité, niečo na zamyslenie, alebo len pocity člloveka, kúsok jeho sveta a stojí to za našu pozornosť a za to aby sme sa to snažili pochopiť.
nech ej to čokolvek.. či už umenie s jedlom.. naiak fotografia hudba.. hoc čo.. ocením to..
Hudba - spevákov veľa a J. S. Bach - hra na hudobný nástroj.
Literatúra - niektorých básnikov.