čo si myslíte o drzých predavačkách ktoré sú neschopné vám poradiť a pozerajú na vás jak na zlodejov ? dnes v dmku na mna predavačka jak piča cez regali pozerala mal som 100 chuti im hodit nakup nazem a ist inde ..
@atropabelladona každý den na mna pozerajú jak na zlodeja s len v jednej predajni .. zly den asi nie ked sa na mna škeria jakeby som bol zlodej alebo čo .. fakt ma do odradza od nakupu
Su obchody kde nič nečumia na mňa ale su aj take kde doslova ma prenasleduje nejaka tam predavačka pomedzi regály a ja jak segiň sa neviem zamyslieť čo som chcel kúpiť tak stojim triem si bradu rozmýšľam nad tým či je predavačka jebnutá a čumím napr na lentilky
mať tak tvoje problémy...ked' sa kamarát hambil ísť kúpiť šprcáky a lubrinakt, poslal ma do 24h. teska, jedna hodina ráno, robím asi najjebnutejší nákup za svoj život (lubrikant, durex, a karfiol), odišiel som do samostatnej pokladne a nákup podržal v rukách...celé tesko začalo pípať a hned' okolo mňa bolo 10 ľudí
a otázka predavačky ma dostala do kolien: a to tvoja frajííírka tak strašne lúbi karfijóól? ked' to kupuješ spolu s týými onými
no co tak to je pochmurny jebnuty svet co sa cudujes dnes uz je unikat ked stretnes niekoho pozitivne naladeneho ale nemozem na ne nic povedat aj ja chodim vzdy ako zduty pes
A ani sťažovať sa neoplatí, lebo vedúcim predajne jebe za sto bodov.
Inak, čo je na tom že má zlý deň, že jej zhorel obed alebo ja neviem čo? To je jej osobná vec, nie jej profesný život. Aj ja sa voči zákazníkovi správam primerane, aj keď sa zrovna správa ako retardované decko z druhého stupňa pomocnej v pralese.
Ak majú predavačky hmotnú zodpovednosť, jasne, že opatrne po všetkých pozerajú. Ak sa denne vysporiadavajú s kopou stupídnych ľudí, nemusia zrovna sršať ochotou a entuziazmom.
Neodsudzuj skupinu ľudí s rovnakým povolaním, pokiaľ si si ich prácu nevyskúšal. Robí to z teba tak akurát arogantného magora.
ja či som v bille či v tescu či v kauflande široko ďaleko ani len chlp z predávačky a keď niečo neviem nájsť musím ísť až k pultu zákazníkov, aby mi poslali predávačku
V DMkách mávajú hlavne SBSkárov, ktorí za človekom chodia nalepení na pol metra, občas mám chuť dať mu podržať kabelku..
A vo vychýrenej Bille pri STU na mňa pravidelne navrieskajú ako nikdy, že otvorili ďalšiu pokladňu, či nevidím, a nech sa už konečne pohnem, pričom som už na rade pri pokladni, kde stojím, a mám pol nákupu vyloženého. A ešte mi do toho tykajú.
Treba to vyuzit vo svoj prospech, ak je fesanda tak na nu zmurkni, ak mas kabelku tak jej ju daj podrzat ... ak je to chlap tak sa ho spytaj ktore damske vlozky by odporucil a tak ...
co je drze na tom ze si robi svoju pracu. chodi tam milion ludi co im ide len o to niekoho ojebat aleno okradnut tak proste davaju pozor. ludia by mali byt trochu menej vztahovacni
@26 ale na tvoju obranu @atropabelladona mnohokrát by neuškodil úsmev tiež to berú egoisticky ak majú svoje problémy a šíria ich podvedome do svojho okolia
ja som sa na tom minule zabavala, ako sbskar vydrzal stat dvadsat minut kym som si presla pol regalu kremov na tvar (a citala si zlozenie - matka chcela krem bez parabenov)
potom som odisla kupit nieco ine a zo zjebu som sa vratila naspat k regalu s kremami, ci ho to este bude bavit
pozrel sa na mna stylom "chod do pici" a siel sa prechadzat inde
@citrusoveovocie Sa tým predávačkam čuduješ? Tiež by si za minimálku nechcel cez soboty niekedy, nedele cez sviatky, kde komu radiť kde čo má kúpiť, vykladať tovar, nakladať, skartovať, pri pokladni ťukať, upratovať, a počúvať od vedúceho čo si na piču spravil...
ja ako niekto kto skúšal prácu predavačky (a to našťastie len brigádne) vám teda odkazujem: Keď sa zákazníci začnú správať tak, ako sa MAJÚ správať zákazníci tak sa aj predavačky začnú správať tak ako sa majú správať. Ale toto bolo myslené hlavne na to, že nerozhadzujú úsmevom na každú stranu. To, že na teba pozerá je jej práca, zmier sa s tým. A ak ti nechce poradiť tak to už je dosť zlé ale s tým som sa ja osobne nestretla.
@tichyrok pochopiteľne v tomto prípade by som povedal, že predavačka je človek, ktorý robí meno firme v ktorej pracuje (niekedy žiaľ) z toho vyplýva, že jej snaha pomôcť zákazníkovi a ochota BY MOHLA BYŤ o čosi väčšia ako opačne .. aby si dotyčná osoba nehľadala dôvod kúpiť rovnaký produkt niekde inde. Nakoniec aj predavačka je z toho platená (opäť, žiaľ).
@inversi z teoretického hladiska máš pravdu ale z toho praktického je to dosť ťažké. predstav si, že robíš 12 hodín, niekoľko zákazníkov ti medzitým príde vynadať za niečo, čo sa ťa vôbec netýka, niektorí nevedia ani povedať ďakujem a ak tam pracuješ na plný úväzok ani sa nedivím, že sa správajú tak, ako sa správajú. Ale jasné, záleží to aj od toho, kde tá predavačka robí.
@tichyrok súhlasím s tebou, úplne ale ak sa na to pozrieme opäť z druhej strany, predstav si, že ideš po 12 hodinovej pracovnej dobe do obchodu myslím, že najlepšie to je zakončiť, že každý z nás by sa mal vcítiť do kože druhého, skôr ako začne hodnotiť
možno na teba tak pozerajú, lebo tak pôsobíš. skúsila si niekedy prísť k tej predavačke a vypýtať si to, čo si hľadala? ona by tam potom nestála jak tĺk a ty by si sa necítila jak p...
osobne som sa ešte nestretla s tým, že by na mňa takto zazerali(a možno som si to nevšimla lebo si ľudí proste nevšímam a to zvyknem niekedy polhodinu prezerať produkty a nakoniec odísť naprázdno lebo žiaden nespĺňa moje požiadavky. je to prirodzená vec, nehovoriac o tom, že predavačky majú povinnosť sa ku zákazníkovi správať slušne a ústretovo a keby nejaká na mňa hentak pozerala tak by som sa jej rovno spýtala či sa ma chce spýtať ako mi môže pomôcť alebo sa jej to mám spýtať ja...hotovo.
keby si mal hmotnú zodpovednosť za to, čo máš v predajni, asi by si bol trochu chápavejší voči tomu, že oni sa proste pozerať musia.
príjemné to síce nie je, ale ja to ignorujem. radšej nech sa kuká, než ma oslovuje. neznášam, keď ma niekto otravuje, či mi môže pomôcť, na to som celkom samostatná jednotka, a keď už, tak sa opýtam.
@poke to mne sa stalo to iste tvl. no milujem ked pridu k tebe a takym drzym hlasom jak keby si bol menejcenny sa ta spytaj "Pomozem vam?" sa ich potom somariny zacnem pytat a odidu
a k teme, aj mne sa to často stava, neviem preco taky dojem v nich vyvolavam, ale zasadne iba v DM sa mi to stava. ja to robim tak ze sa na nkich "usmejem", zamavam im a riesim si svoje
Raz som bol takto s kamarátmi v predajni jednej nemenovanej obchodnej siete, kde bola veľmi "milá" pani predavačka, ktorá nás hneď ako sme tam prišli začala sledovať. Pozerali sme nejaké sladkosti, keď zrazu jednému z kamarátov prišla SMS-ka, tak si ju prečítal a mobil odložil do vrecka v mikine. To už bola samozrejme pri ňom ako blesk milá predavačka, ktorá sa ho útočným tónom opýtala: "Čo to tam schovávaš?! Ukáž mi to!", a keď jej ukázal mobil tak ho ešte chcela aj prehľadávať. Tak sme si povedali, že si radšej niečo kúpime v inom obchode, a pri odchode na nás ešte vyštekla: "A vy ste si nič nekúpili?"
@citrusoveovocie to, keď prídem do 101 drogérie, tak pozerajú ako keby som chcel kradnúť
keď prídem do Tety Drogerie, tak jedna predavačka stále za mnou chodila, a núkala mi aj to, čo som nechcel, chcel som mahagonovú farbu, a stále ma viedla za penou na vlasy.
Ale v Mäkkáči sa mi stalo, že som chcel čaj, a taká mladá predavačka ani za boha nechcela pomôcť, čaje, že nech si sam prečítam, aké majú, pri tom boli po nemecky, samé relaxačné čaje, a keď už som si chcel zobrať čaj, tak pišťala, že som si nezobral tácku, keby ma nebolelo hrdlo (preto čaj v júli), tak by som jej povedal sedláčke, nemá byť, čo namyslená predavačka v McDonalde, fuj , pod úroveň
Ak by som bol predavač a mal by som potom problémy kvôli krádežiam, tiež by som si dával pozor. Ale samozrejme, je mi to nepríjemné. Stále pri vstupe sa pekne pozdravím, nemám zbytočne zakryté ruky, atď...
Ale viac mi prekáža, ak sú priveľmi ústretové a chcú mi pomôcť. Na pokec mám priateľov a keď budem niečo potrebovať, tak sa ich opýtam.
jj dopici klasicke slovensko toto,vsetci ludia su potencionalny zlodeji a prvorada je spokojnost zamestnanca a nie zakaznika,co tam po tom ze mu je v obchode neprijemne. Nedajboze sa tam ist len pozriet alebo nieco hladat a nenajst a potom vyjst z obchodu bez nakupu je na slovensku akoby vrchol drzosti -.-
a este aby zakaznik mal pochopenie pre to ze mila teta predavacka nestihla ranajky alebo ma kramy tak sa bude mracit na vsetkych,a aby toho nebolo malo tak si este dovoli mat nejaku poznamku,tak tam mi uz pretekal pohar trpezlivosti a mal som chut zmasakrovat vsetko zive,vdakabohu za celkom funkcne sebaovladanie sa.
slovensko ma este dlhu cestu pred sebou nez sa ludia naucia spravat sa ku svojim chlebodarcom slusne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
dneska na mňa vkuse čumeli pri skúšaní topánok, potom mi bolo natoľko trápne že som sa začal pýtať na materiál, na proces výroby a odišla xD
a otázka predavačky ma dostala do kolien: a to tvoja frajííírka tak strašne lúbi karfijóól? ked' to kupuješ spolu s týými onými
Inak, čo je na tom že má zlý deň, že jej zhorel obed alebo ja neviem čo? To je jej osobná vec, nie jej profesný život. Aj ja sa voči zákazníkovi správam primerane, aj keď sa zrovna správa ako retardované decko z druhého stupňa pomocnej v pralese.
Neodsudzuj skupinu ľudí s rovnakým povolaním, pokiaľ si si ich prácu nevyskúšal. Robí to z teba tak akurát arogantného magora.
A vo vychýrenej Bille pri STU na mňa pravidelne navrieskajú ako nikdy, že otvorili ďalšiu pokladňu, či nevidím, a nech sa už konečne pohnem, pričom som už na rade pri pokladni, kde stojím, a mám pol nákupu vyloženého. A ešte mi do toho tykajú.
@atropabelladona mnohokrát by neuškodil úsmev tiež to berú egoisticky ak majú svoje problémy a šíria ich podvedome do svojho okolia
potom som odisla kupit nieco ine a zo zjebu som sa vratila naspat k regalu s kremami, ci ho to este bude bavit
pozrel sa na mna stylom "chod do pici" a siel sa prechadzat inde
osobne som sa ešte nestretla s tým, že by na mňa takto zazerali(a možno som si to nevšimla lebo si ľudí proste nevšímam a to zvyknem niekedy polhodinu prezerať produkty a nakoniec odísť naprázdno lebo žiaden nespĺňa moje požiadavky. je to prirodzená vec, nehovoriac o tom, že predavačky majú povinnosť sa ku zákazníkovi správať slušne a ústretovo a keby nejaká na mňa hentak pozerala tak by som sa jej rovno spýtala či sa ma chce spýtať ako mi môže pomôcť alebo sa jej to mám spýtať ja...hotovo.
príjemné to síce nie je, ale ja to ignorujem. radšej nech sa kuká, než ma oslovuje. neznášam, keď ma niekto otravuje, či mi môže pomôcť, na to som celkom samostatná jednotka, a keď už, tak sa opýtam.
a k teme, aj mne sa to často stava, neviem preco taky dojem v nich vyvolavam, ale zasadne iba v DM sa mi to stava. ja to robim tak ze sa na nkich "usmejem", zamavam im a riesim si svoje
keď prídem do Tety Drogerie, tak jedna predavačka stále za mnou chodila, a núkala mi aj to, čo som nechcel, chcel som mahagonovú farbu, a stále ma viedla za penou na vlasy.
Ale v Mäkkáči sa mi stalo, že som chcel čaj, a taká mladá predavačka ani za boha nechcela pomôcť, čaje, že nech si sam prečítam, aké majú, pri tom boli po nemecky, samé relaxačné čaje, a keď už som si chcel zobrať čaj, tak pišťala, že som si nezobral tácku, keby ma nebolelo hrdlo (preto čaj v júli), tak by som jej povedal sedláčke, nemá byť, čo namyslená predavačka v McDonalde, fuj , pod úroveň
Ale viac mi prekáža, ak sú priveľmi ústretové a chcú mi pomôcť. Na pokec mám priateľov a keď budem niečo potrebovať, tak sa ich opýtam.
a este aby zakaznik mal pochopenie pre to ze mila teta predavacka nestihla ranajky alebo ma kramy tak sa bude mracit na vsetkych,a aby toho nebolo malo tak si este dovoli mat nejaku poznamku,tak tam mi uz pretekal pohar trpezlivosti a mal som chut zmasakrovat vsetko zive,vdakabohu za celkom funkcne sebaovladanie sa.
slovensko ma este dlhu cestu pred sebou nez sa ludia naucia spravat sa ku svojim chlebodarcom slusne