na jednej sk stranke som nasiel zaujimavy clanok.. ide o dumpstering - (dumpsterdiving) - je v podstate vyberanie odpadkovych kosov, ktore su pri roznych supermarketoch, potravinach, trhoch atd...Ludia,ktori to robia(ziadny bezdomovci, ci socky ale bezni
Nie, tí ľudia vôbec ni sú socky, iba kradnú veci zo smetných košov po tme xD Nechápem na čo to robia po tme, však tie potraviny vyhodili do smetí, tak si ich môže každý zobrať či nie? Alebo sa snáď hanbia? Alebo...? A ako písal @tikalok , na slovensku sa predáva plesnivé mäso, som zvedavý čo by ste našli v košoch
no je rozdiel v krajinach, napriklad mal som spoluziacky v nemecku na vymennom pobyte a ti teda hadzali vsetko do odpadu, najmenej 50% boli pouzitelne a jedle veci, ked nedojedli ranajky, ci obed, ostatok normalne vyhodili, ziadne take ako u nas do chladnicky, ale zas zalezi od rodiny aj, americke supermarkety, konzum atd. moze byt podobny a video to aj dokazuje, len neviem ci na slovensku je to realne a aplikovatelne, slovaci su zastancami viacpouzitia ci najlepsieho vyuzitia aby usetrili, lebo toho moc nemaju vzdy, neviem ako je to s obchodmi ci podnikatelmi, ale obycajny ludia su podla mna taky, ale za skusku nic nedate, ked niet co na intraku jest, prehrabeme kose na daco pouzitelne,
@2 tak tak, to co inde vyhodia, u nas s kludnym svedomim predavaju
@8 tie kontajnery byvaju zvacsa v areali obchodov, kde by sa netesili, kebyze im tak kdekto beha...
Som si z toho videa spomenul aj na trashing - co je tiez prehrabavanie sa v kontajneroch, ale miesto jedla sa hladaju citlive informacie prihlasovacie mena hesla, cisla uctov...
ako navážať sa do niekoho IQ je fakt pekný kreténizmus ale k veci, tu na Slovensku ako ste už spomínali také niečo určite nie je možné, ešte aj tie banány čo som videl v tom videu by tu dali za normalnu cenu a až keď by boli fajne nahnité dali by ich možno na polovicu ale to je tým aký je proste slovač, ale to ako sa tie potraviny proste vyjadzujú ma zaráža, takto to normálne funguje v anglicu, a je to tak aj zo šatstvom ne len tak pre srandu tu máme bazári kde je kopa šatstva dovezeného z anglicka a verím že kopa tých vecí neni ani nosená
Ako to co tu spominali s tym nasim jedlom a urovnou predavaneho tovaru v obchodoch je jedna vec a casto aj dost pravdiva..
No a dalsia ze nezijeme na zapade kde ludia vyhodia ovela cerstvejsie potraviny ako u nas pretoze si mozu viac dovolit tak ich ani nemrzi vyhodit veci ktore vyhadzovat netreba. Vlastne to ako spominal v @11 u nas to nema prilis potencial aspon zatial nie..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
@8 tie kontajnery byvaju zvacsa v areali obchodov, kde by sa netesili, kebyze im tak kdekto beha...
Som si z toho videa spomenul aj na trashing - co je tiez prehrabavanie sa v kontajneroch, ale miesto jedla sa hladaju citlive informacie prihlasovacie mena hesla, cisla uctov...
No a dalsia ze nezijeme na zapade kde ludia vyhodia ovela cerstvejsie potraviny ako u nas pretoze si mozu viac dovolit tak ich ani nemrzi vyhodit veci ktore vyhadzovat netreba. Vlastne to ako spominal v @11 u nas to nema prilis potencial aspon zatial nie..