no... moj kamarat to bral proti alergii, nejaka jezibaba mu to poradila ale fakt to zabralo a teraz to pestuje doma v kvetinaci... toho vraj staci strasne malo, lebo ked si das vela, je to fakt nechutny stav... a inak neviem o tom nic moc, akurat ze je to skvele proti alergii
priznam sa, ja som to neskusala a ani nechcem po tom, co mi vravel jeden "znamy" ktory skusil toho naozaj dost aj tvrde drogy ale vravel ze z durmanu mal naozaj najhorsi stav, myslel si ze vazne zomiera zevraj to bolo neopisatelne a strasne a uz by si to v zivote nedal, no neviem kolko tych semiacok mal ale asi toho bolo dost... jeb na to... podla mna...
Iwana, ignoruj kazdeho, kto ti hovori vsetko PRE. Tiez som uvazoval nad tym, ze skusim durman, ale nestoji mi to za to. Je to hnusne.
Nebudem ta odhovarat ale poviem ti nieco, objektivne:
-je velmi NEpravdepodobne, ze sa ti stav po durmane bude pacit. Rastlinne drogy sa nedaju dobre davkovat. Moze sa ti stat, ze ta to odstavi aj na 3 dni.
-najedz sa predtym, lebo po poziti nebudes mat ZIADNE sliny, naozaj
-bude ta palit koza, oci
-nausea
-zhorsene videnie, nebudes vediet zaostrit na blizke predmety (na 2 metre budes vidiet ako krtko proste rozmazane smuhy)
-po odzneni hlavneho ucinku depky
Ja sam som psychicky dost labilny clovek, aj trava u mna pri nespravnom settingu vyvolava dost brutal paranoiu a neskorsie depky, cize by som to do huby nedal. Myslim ze na tom nebudes v podstate inak.
Odhovorit ta neodhovorim, takze keby si chcela skusenosti niekoho, kto to vyskusal a poradit s davkovanim, tak TS.
co vam tu jebe??? durman je kvetina co prenikavo vonia??? to mate kurwa jebnute kvetiny doma
proti alergii??? tak to by som chcel videt toho obrkkta co by to poradil niekomu proti alergii. . .omg. . .
je to smrtelne jedovata rastlina, v niektorych knihach je uvadzana smrtelna davka 17-20 semienok, co ale neni pravda lebo je asi viacej druhov, to co som cital bola kniha prelozena z cudzieho jazyka. . . poznam ludi co zjedli aj 200 (!!!) semien a prezili to ale dlho nevideli a boli z toho dost v p. . .
nepocul som o nikom kto by mal s durmanu volaco ine ako badtrip. . tak naco??
pri stave na durmane su SILNE vizualne aj zvukove halucinacie ktore sa mozu skoncit tragicky ( clovek nemusi VôBEC VEDIET CO ROBI !!!)
ja som vyskusal uz vselijake z prirodnych halucinogenov ale durman nikdy.NIKDY !!!!!
davkovanie je strasne rozne, kedze je to rastlina a kazda ma inu hladinu alkaloidov, moze stacit 3 semienka, ale dakto davaaj 2o a viac... su pripady co dali aj nad 100. takze je to o tom, ako reaguje tvoje telo na cudzie latky, to uz musis vediet sama a aku rastlinu sa ti podari zohnat...
ale fakt nedoporucujem, su to zle tripy, nevies sa ovladat, takze potrebujes niekoho, kto ta bude strazit, bude ti blbo a moze to trvat aj par dni... ked chces haluze skus huby, toto nestoji za to
"kamoska rozpravala" ze ked si to s jednou babou dali tak jej stavy trvali aj o dva dni na to...potom ju zobrali do nemocnice vsetko sa prevalilo a boli tak trochu v pici...a jedna detska sestricka tiez vravela ze mali par deciek na jiske...a ze z toho mozu zlihat oblicky...no neviem radsej fajcite travu....to je na istotu
pri durmane sa nedokažeš vmestiť do reality a čím viac sa snažíš tým viac máš zlé stavy ,vidiny mrtvych ,astralne cesty a taketo šoky proste ,môže sa ti niečo stať ,zraziť vlak alebo padneš do neakej jamy ani si to neuvedomíš lebo tie halucinácie sú strašne silné a strašne reálne
durman je picovina ludia...kamosi si dali a behali dva dni po lese polonahy...hmmm nikdy si to nedam pretoze viem co to robi s ludmi...jednine marihuana sa da..to je estte v norme
ja som naozaj ku drogam velmi privetivy ale durman, co ja viem.... sice som ho nemal, preto niesom dost kompetentny ale co som pocul a cital tak urcite si dam radsej LSD ako toto. pri LSD aspon mam istotu ze neskoncim na psychiatrii. a dalsia vec ze sa to neda poriadne davkovat, kedze nemas sajnu kolko v ktorom semiacku aktivnej latky je....
ak by si sa ale predsa len pre to rozhodol, odporucam mat pri sebe niekoho triezveho (a nielen pri durmane ale aj pri ostatnych halucinogenoch) kto by na teba daval pozor (aby si napriklad nevyskocil z okna s tym, ze si myslis ze vies lietat..)
Danny707 len to som chcela ze pri LSD NEMAS istotu ze neskoncis na prychiatrii pretoze aj tato droga patri medzi tie ktore ti mozu vyvolat nejake neurozy ktore si mal v podvedomi a tym padom mozes skoncit na psychiatrii.
A co sa tyka toho durmanu, tiez by som asi nevyskusala aj ked obcas mam haluze ale hned ma dokaze schladit moj priatel ktory si dal a dokonca patri medzi tych odvaznejsich co si do seba hodili rovno cca 200 semiacok ked nie viac... bol z toho mimo podotykam ze TYZDEN a teraz to nechce ani citit..... sak si len predstav ze ides do skoly, mas nieco precitat na SJ a ked zacnes citat, v polke textu sa ti postavia pismenka a idu prec, potom dojdes domov a predtym ako otvoris dvere sa porozpravas s kluckou a plno inych veci, ktore ked vidia nezainteresovany ludia, pomyslia si ze si bud psychicky naruseny alebo ze fetujes a ak je niekto aktivnejsi a ma v sebe dost zadostucinenia, skoncis najskvor tak na psychiatrii a ak to prezenies, nemusis skoncit na psychiatrii a nemusis skoncit ani tak dobre (pretoze teraz je uz v poriadku) ako moj priatel ale mozes rovno pisat zavet.
hhh... kto neskusil nech nepise .. ona chcela vediet kolko ma toho zjest nie tie vase "sracky" ale to nic ludia su taky, pchaju nos tam kam netreba. Cize k veci ... normalne sa ma jest priblizne 40-50, ale ako tu uz pisali kazda rastlina je ina. ja moc semiacka nejem skor si navarim v pohode cajik a pochlipavam najlepsie je skusit kolko zvladnes, prvy den si daj 10 a podla toho co budes citit tak si na dalsi den uz odhadnes davku. A este k tomu... Durman si davali bezne indiani... len jedna vec je na tom taka ze ked si das vela tak sa zblaznis a uz ti to ostane na vzdy
Durman
Durman obecný (Datura stramonium) patrí do čeľade ľulkovitých rastlín, kam sa radia aj zemiaky, rajčiny či tabak. Existuje viacero jeho odrôd. Jeho anglický ľudový názov je tŕňové jablko, v USA mu hovoria jamesotownské obilie. Užíva sa snáď od nepamäti. Existovali šamanské kulty, napríklad u kalifornských Cahuillov, keď sa používal pri iniciačných obradoch dospelosti. Obsahuje, rovnako ako huby, rastlinné halucinogény v koncentrácii, ktorá závisí od odrody. Sú to hlavne hyosciamín, norhyosciamín, skopolamín.
Durman je prudko jedovatý. Dobové záznamy hovoria: „Durman môže zabiť a v prípade, že ho podáva skúsená osoba v príslušných dávkach a náležitým spôsobom, môže spôsobiť dočasné pomätenie, prípadne i trvalé šialenstvo.“ Účinky durmanu sa prejavujú malátnosťou, zrakovými a sluchovými halucináciami, dlhým bezsenným spánkom, stratou vedomia, ktoré sa môže končiť až smrťou. V USA je ročne evidovaných niekoľko desiatok úmrtí po požití durmanu, s ktorým experimentujú predovšetkým mladí ľudia. Durman rastie divo na niektorých lokalitách aj u nás a dá sa pomerne ľahko vypestovať. Poznám človeka, ktorý sa po požití relatívne malej dávky dodnes psychiatricky lieči na psychotickú poruchu.
Co sa tyka toho sialenstva ci zblaznenia powem len tolko ze nikdy newes jak ti prepne... Pri vsetkych halucinogenoch kde patri aj durman je riziko ze skoncis na psychiatrii pri durmane hrozi este aj smrt lebo je jedovaty ved ako pisete hore... Ja som to skusal fakt mi bolo na picu hucalo mi v usiach potil som sa setko ma svrbelo videl som rozmazane po case som dokonca prestal videt nevedel som co sa deje este ze tam bol kamarat kazal mi lahnut si a oblieval ma vodou welmi sa o mna vtedy bal to mi hovoril chcel volat sanitku nastastie to dobre skoncilo fakt durman je strasna sracka!!! Kolko som toho zozral to newem povedat necem uz an to ani spominat...
ono durman je pičovina.. nikdy nevieš, koľko ho treba.. proste nevieš ako davkovať, môžeš z neho aj oslepnuť.. stavy?.. boli popisane.. a dodam, že sa z toho môžeš cvoknúť.. určite vieš, kto kvôli tomu skončil na psychiatrii..
suhlasim s MICHAL980naco sem pisu a tiez som to vyslkusal akurat teraz mam dojazda som rad ze uz konecne vidim na klavesnicu uz by som to druhy krat nedal ja tam strasne vela rizik a malo a skoro ziaden zisk oproti tomu. mne sa to pacilo bolo to strasne reaalne az v neakych nevedel som co mam robit cisa toho OBJEKTU mam dotknut aby som to zistil normalne som si myslel ze som zomrel ked som zbadal svojho mrtveho stryka ale nastastie som mal pri sebe kamaratov cize som dopadol v pohode az na ten pruser doma ale pohoda nikomu nedoporucujem ani nezakazujem je to stav aky nezazijes len tak z chlastu je to bomba PS: ja som mal to stastie ze som riskol a zijem vy to stastie mat nemusite majte sa
poviem vam ..tak ..ludia su zvedawi a kazdy chce nieco skusit .a laka ho to ..ja som to mal .a ani som newedel co to je ..az po tom ..som zistil co to je ..taze mal som to horsie .po tej skusenosti si to nedam ..uz nikdy a keby to cel dakto ..moj znamy abo kamos ..nedowolil by som ..lebo vem coto je za svinstvo ..clovek ..ako keby ..nemal rozuim ako retardowany ..proste ..je mu jedno ..ci je v meste holy alebo pred ocom ..sa vysere .na koberec newe o sebe nic ..ani jia k sa vola a to myslim vazne ...s tym ze newidi ..to je fakt ..a fakt je to pripad na psychyatriu ..ako .ked uz to ce niekto skusit ze ho nijaka rada nezastavi ..tak nech sa pripravi na dlhe muky ..tak nech .ma okolo seba triezvych kamosow ..co sa onho postaraju ..inac ..fakt NIE ! a myslite na to ze ..strasne vela pripadow skoncilo v nemocnici ...
@samo888 jj strasne vela napr aj moj spoluziak dal si to asi len dake 4 hodinky predomnou a len vcera ho z nmocnice pustili lezal tam 6 dni cize si vazne uvedomte ci to chcete
...mal som to tento piatok...len tak nahodou... aj napriek tomu co mi o tom mnohi ludia hovorili. este v case ked som mal moznost to nezobrat ma od toho odhovarali a navyse som bol uz mal vypite a bol som aj sfajceny. s kamosom sme si dali na polovicu jednu plnu hlavku. tusim ze som toho pojedol o nieco viac ako on. potom som si myslel ze to nic a kludne som isiel domov. a to bola asi najvacsia chyba v mojom zivote. odhliadnuc od prisernych fyzickych aj psychickych stavov, ma najviac sere to peklo co som doma narobil rodicom. bola to pre nich kruta rana a nezelal by som to zazit nikomu. poznam pripady ked na tom ludia aj vrazdili... a ani si to nepamatali
ja som mal durman 2x a ani raz som nemal dobry stav , je to najvacsi hnus aky som do seba trepol. prvykrat som mal asi 150 semiacok a druhykrat asi 300 ale velmi velkych a hnedych. pred zacatim halucinacii ti je tak napicu ze dojazdy z parna su oproti tomu prechadzka ruzovou zahradou. a potom ked sa to zacne prestanes vnimat, si ako v tu chvylu narodeny proste bez inteligencie , cely cas ti je zle a tym halucinaciam sa neda zabranit proste tomu uveris. su to dlhe hodiny utrap. druhykrat som dokonca skoncil v nemocnici a pametam si z celej noci 5 minut. a dokonca som nespoznal rodicov a opluval ich. preslo uz pol roka a ja pocitujem este vzdy nasledky ako napr. ze si niekedy neviem usporiadat myslienky atd.
a este sa ti aj podlamuju kolena trepes z ceesty a asi pol hodinu som nevedel rozpravat ani nijaak skladat vety ani nic a odpovedal som len kyvnutim hlavy , obijas hlavu o steny a ked som prisiel na zachod som sa v plnom prude 10x za sebou minimalne vystal. uplne som myslel ze mam po oblickach. si myslim ze ti to zato nestoji a nieje to ani prijemne.
toto sa naozaj nedá čítať, píšete tu aké s tým mali každý problémy, že ste sa pohádali s rodičmi, že s te na nich pluli, že ste ublížili svojmu okoliu, skončili ste v nemocnici... mne taký zdrogovaný psychopat zabil babku, ale vy sa tu budete smiať na tom aké sú z toho" stavy"... sa preberte a čítajte po sebe... polovica z vás tu píšu zasrané deti, tak sa už zamyslite!!!! ste obyčajné bezcitné bytosti čo vidia len seba, ale to že ešte aj ohrozujete okolie, je podľa vás asi v pohode... a ešte: spolužiak ma schizofréniu z trávy, keď už len tá je podľa vás neškodná, a pripomienky typu, že toho fajčil veľa, stále, že je slabý článok tejto populácie a bárčo tak nie!! fajčil obyčajne len raz za týžden, a má 22 rokov, život v prdeli... polovičný dôchodok, bez práce, frajerky a každý polrok na psychiatrii... držím vám palce, aby ste čím skôr otvorili oči
tak asi tak ja som to jedol zjedol aso asi tak 300 semiacok jebalo mi s toho asi takych 20 hidin halucinacie naskutocne a este dva dni vidis strastne rozmatzano pomali vobec haluciancie take zeas zle nedokazes sa ovladat a rozoznat realituod skutocnosti a moze ta to poznacit neber ti
ta ti ked mas us po trave paranoe tak radsej neskusaj nic ine kamo ja mam odskusane a odbrate dost drog aj durman aj secko ine ale teva to je nic to kazdodena zalezitost besp roblemu to este neviems co su depky paranoe
masaker pecka lepsie ako tripi a je to celkom zadarmo my sme to s kamaratom pozrali na chate a rano sme boli zaskoceny z toho co sa vecer dialo zdalo sa nam to ako keby to bol sen ale bola to realita co sa stalo ani to neopisujem co my chodilo v mysli mojou hlavou tak to som vydel ale neodporucam to agresivnym ale aj bojazlivym ludom
Neberte to!!!!Ja to zkusila tenkrat ve skole a skoncila jsem v nemocnici na jednotce intenzivni pece....Mluvila jsem nesmysly,tykala jsem ucitelum,videla jsem veci uplne jinak;;;v nemocnici jsem rvala na sestru,ze je krava a kdyz mi doktor rekl,at se svliknu,tak jsem mu rekla to urcite,aby na me cumel,ne?Doma jsem si sundala silonky a hodila je do zachoda, a kricela jsem,ze to je pavouk...potom kdyz mi mama prinesla ponozky at si je obliknu,tak jsem sla jednu vyhodit s tim,ze nepotrebuju tri ...ve skole jsem dala kamosce penal,at si vybere pisnicku jakou chce...Jo,je to k smichu,ale malem me to zabilo...Doktori nevedeli,jestli se z toho dostanu,no hruza....privazali me k posteli a dali mi dlahu na ruku,abych ji nemohla skrcit tu ruku,protoze me napichli na tu jejich infuzi nebo co to bylo...Dali me do vany a dali mi vypit 1 litr caje studenyho bez cukru,abych se vyblila,neslo to,tak mi dali cerny uhli taky 1 litr,taky niic a nakonec mi do zaludku narvaly hadici a to pomohlo...Takze lidi,neberte to!!!!!!!Je to o hubu!!!!!!
ja som si dal 150semiacok a uplna pecka to je kto neviskusa nepochopi zozaciatku som nevedel nic precitat vobec som skoro nevidel az potom ked som zaspaval doma tak riadne halusky neopisatelne a trvalo to dake 2az 3dni
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Nebudem ta odhovarat ale poviem ti nieco, objektivne:
-je velmi NEpravdepodobne, ze sa ti stav po durmane bude pacit. Rastlinne drogy sa nedaju dobre davkovat. Moze sa ti stat, ze ta to odstavi aj na 3 dni.
-najedz sa predtym, lebo po poziti nebudes mat ZIADNE sliny, naozaj
-bude ta palit koza, oci
-nausea
-zhorsene videnie, nebudes vediet zaostrit na blizke predmety (na 2 metre budes vidiet ako krtko proste rozmazane smuhy)
-po odzneni hlavneho ucinku depky
Ja sam som psychicky dost labilny clovek, aj trava u mna pri nespravnom settingu vyvolava dost brutal paranoiu a neskorsie depky, cize by som to do huby nedal. Myslim ze na tom nebudes v podstate inak.
Odhovorit ta neodhovorim, takze keby si chcela skusenosti niekoho, kto to vyskusal a poradit s davkovanim, tak TS.
proti alergii??? tak to by som chcel videt toho obrkkta co by to poradil niekomu proti alergii. . .omg. . .
je to smrtelne jedovata rastlina, v niektorych knihach je uvadzana smrtelna davka 17-20 semienok, co ale neni pravda lebo je asi viacej druhov, to co som cital bola kniha prelozena z cudzieho jazyka. . . poznam ludi co zjedli aj 200 (!!!) semien a prezili to ale dlho nevideli a boli z toho dost v p. . .
nepocul som o nikom kto by mal s durmanu volaco ine ako badtrip. . tak naco??
pri stave na durmane su SILNE vizualne aj zvukove halucinacie ktore sa mozu skoncit tragicky ( clovek nemusi VôBEC VEDIET CO ROBI !!!)
ja som vyskusal uz vselijake z prirodnych halucinogenov ale durman nikdy.NIKDY !!!!!
ale fakt nedoporucujem, su to zle tripy, nevies sa ovladat, takze potrebujes niekoho, kto ta bude strazit, bude ti blbo a moze to trvat aj par dni... ked chces haluze skus huby, toto nestoji za to
ak by si sa ale predsa len pre to rozhodol, odporucam mat pri sebe niekoho triezveho (a nielen pri durmane ale aj pri ostatnych halucinogenoch) kto by na teba daval pozor (aby si napriklad nevyskocil z okna s tym, ze si myslis ze vies lietat..)
na druhý deň neprečítaš nič (napr. text v učebnici nie, to mi ver)
nie je to ako LSD, že veci čo vidíš majú inú farbu, alebo trochu menia tvar
tu sa rozprávaš s kamarátmi ktorí vôbec nie sú prítomní, si inde
je to väčšmi utrpenie ako pôžitok, ako ked nafajčíš psa, ten sa tiež len trápi lebo nevie čo sa s ním deje, vôbec nie je pri sebe
strašné sucho v hube (ganja sa nechytá), všetko ťa páli a svrbí .. no proste otrava
tak hnusná chuť že aj po niekoľkých rokoch ťa bude striasať ked si na to spomenieš (to mi ver)
A co sa tyka toho durmanu, tiez by som asi nevyskusala aj ked obcas mam haluze ale hned ma dokaze schladit moj priatel ktory si dal a dokonca patri medzi tych odvaznejsich co si do seba hodili rovno cca 200 semiacok ked nie viac... bol z toho mimo podotykam ze TYZDEN a teraz to nechce ani citit..... sak si len predstav ze ides do skoly, mas nieco precitat na SJ a ked zacnes citat, v polke textu sa ti postavia pismenka a idu prec, potom dojdes domov a predtym ako otvoris dvere sa porozpravas s kluckou a plno inych veci, ktore ked vidia nezainteresovany ludia, pomyslia si ze si bud psychicky naruseny alebo ze fetujes a ak je niekto aktivnejsi a ma v sebe dost zadostucinenia, skoncis najskvor tak na psychiatrii a ak to prezenies, nemusis skoncit na psychiatrii a nemusis skoncit ani tak dobre (pretoze teraz je uz v poriadku) ako moj priatel ale mozes rovno pisat zavet.
Durman obecný (Datura stramonium) patrí do čeľade ľulkovitých rastlín, kam sa radia aj zemiaky, rajčiny či tabak. Existuje viacero jeho odrôd. Jeho anglický ľudový názov je tŕňové jablko, v USA mu hovoria jamesotownské obilie. Užíva sa snáď od nepamäti. Existovali šamanské kulty, napríklad u kalifornských Cahuillov, keď sa používal pri iniciačných obradoch dospelosti. Obsahuje, rovnako ako huby, rastlinné halucinogény v koncentrácii, ktorá závisí od odrody. Sú to hlavne hyosciamín, norhyosciamín, skopolamín.
Durman je prudko jedovatý. Dobové záznamy hovoria: „Durman môže zabiť a v prípade, že ho podáva skúsená osoba v príslušných dávkach a náležitým spôsobom, môže spôsobiť dočasné pomätenie, prípadne i trvalé šialenstvo.“ Účinky durmanu sa prejavujú malátnosťou, zrakovými a sluchovými halucináciami, dlhým bezsenným spánkom, stratou vedomia, ktoré sa môže končiť až smrťou. V USA je ročne evidovaných niekoľko desiatok úmrtí po požití durmanu, s ktorým experimentujú predovšetkým mladí ľudia. Durman rastie divo na niektorých lokalitách aj u nás a dá sa pomerne ľahko vypestovať. Poznám človeka, ktorý sa po požití relatívne malej dávky dodnes psychiatricky lieči na psychotickú poruchu.
tak asi tak ja som to jedol zjedol aso asi tak 300 semiacok jebalo mi s toho asi takych 20 hidin halucinacie naskutocne a este dva dni vidis strastne rozmatzano pomali vobec haluciancie take zeas zle nedokazes sa ovladat a rozoznat realituod skutocnosti a moze ta to poznacit neber ti
ta ti ked mas us po trave paranoe tak radsej neskusaj nic ine kamo ja mam odskusane a odbrate dost drog aj durman aj secko ine ale teva to je nic to kazdodena zalezitost besp roblemu to este neviems co su depky paranoe
ty si toho kolko zobrala ? a v akom skupenstve ? ...