Zaujímava otázka.. no tým by sa mali zaoberať vedci z genetiky.. tam by som podložila túto otázku.. ale vieš qko sa vraví všetko je možné no to sa iba hovorí.. BTW ak to tak véééľmi chceš zistiť vyskúšaj to!
ach jaj, čo vás v tej škole učia - jednovaječné dvojičky vyzerajú rovnako, lebo zdedili rovnaké gény. Deti dvoch totožných párov by vyzerali rovnako, len ak by pri ich vzniku splynuli rovnaké pohlavné bunky, čo je veľmi nepravdepodobné - ako prebieha meióza by ste vedieť mali, ak neviete UTFG.
Už len obyčajný pár dokáže z pohľadu genetiky splodiť toľko rôznych ľudí, že by zaľudnili celú planétu.
Ak by sa aj dali dokopy páry dvojčiat, nededia sa len ich znaky (čiže tie, čo majú dvojčatá zhodné), dedia sa znaky až z 8 generácií dozadu, takže šanca, že by mali rovnaké deti je tak blízko nule, že to vlastne je nula.
uz som sa tesil, ze sex s dvojickami. ale preco by sakra mali vyzerat rovnako? ved napoly budu po otcovi a napoly po matke. skor keby jednovajecne dvojicky, ale muz a zena, mali decko... ale to uz spada pod kategotiu "chutovky"
z pohľadu genetiky ťa asi sklamem, pretože sa dedia gény po rodičoch, ale aj starých rodičoch a prastarých rodičoch atď. Genetický kód je kód všetkých generácii pred a nie je to iba o rodičoch aj keď z veľkej časti je to hlavne o rodičoch.
Prečo by mali dostať rovnakú kombináciu génov? Znamená to, že ak je niekto z jednovaječných dvojičiek, tak plodí stále rovnaké deti? Aj druhé, tretie, štvrté? (však prečo by sa aj tie nepodobali podľa tvojej teórie) Alebo sa vždy skombinujú u prvého páru rovnaké gény, ako u druhého, takže príslušné deti sa podobajú? Súrodenci sa tiež nie vždy podobajú a to ich splodil ten istý pár = tie isté východzie gény, čo platí aj pre náš prípad, tak sa nemajú čo podobať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ale to by aj potom dve sestry mali vyzerať na vlas rovnako, lebo tiež majú rodičov, čo rovnako vyzerajú (aby som bola presná tých istých)
neviem to nvysvetlit
Ak by sa aj dali dokopy páry dvojčiat, nededia sa len ich znaky (čiže tie, čo majú dvojčatá zhodné), dedia sa znaky až z 8 generácií dozadu, takže šanca, že by mali rovnaké deti je tak blízko nule, že to vlastne je nula.
podla mna si to povedala dostatocne jasne