chodte si podrezat zili uz konecne a môzete sa fotit pri tom v kupelni jak placete a vidite len na jedno oko ale pozor aby ste mali pasikave tricko a na nohe cinany...ved to je chore
tak vsetko je lepsie ako hip-hop........a EMO nieje len o rezani zil a cnankach.......to je na kazdom co robi.......EMO su hlavne ludia ktori sa nehanbia za slzy.........videli ste plakat hiphoppera??? aleo rappera???ja nie...........lebo ich styl je byt tvrdas............ale neieje bohvieco to v sebe dusit!!!
absolutna blbost malokto sa len tak pred tebou rozplace lebo v dnesnej dobe si z teba ludia urobia skor prdel ako keby ta mali pochopit ja som este plakat nevidel nikoho len raz kamos mal naozaj na kahanku ale udrzal to vacsina ludia place ked sa im nieco fakt hrozne stane niekto umrie pripadne sa rozidu so svojou laskou to je ok je na tom nieco na hanbu ? ja myslim ze nie ale teraz sa mam rozplakat vzdy ked prsi ? kurnik sopa je vecer zacina noc mam depku rozplacem sa alebo nie este lepsie mama ma nepustila von fnuk fnuk ale nie kurva na co som len myslel minuli sa mi sminky a musim kupit nove lenze to bude problem lebo je statny sviatok fnuk fnuk fnuk som sice heterosexual ale idem si to rozdavat s chalanmi aby som bol pravy emo nie do prcic mama s otcom sa stale hadaju idem spachat samovrazdu nebavi ma zit skola je moc tazka fnuk fnuk skocim z mosta ale neee prezil som ako sa to len mohlo stat ? no lebo som slaboch ktory sa boji smrti fnuk fnuk ''nie som ten co ta jebe ale ten co jebe tvoju mamu'' = tazky typek ktory je asi nesmrtelny ked ma este stale kompletnu hubu po vsetkych srackach co zatial natrepal lenze neodsudzujme hip-hop koli 40 slovenskym interpretom kroti ho nevedia robit ? to samo vytvara o sebe urcity obraz ... nikoho netrapi cim bol hip-hop predtym alebo ako bolo emo myslene napociatku teraz je to proste tak ako to je
tak ale su to citlive osoby tak ked maju preco tak placu...........preco by to v sebe mali drzat??? aneplacu len zato ze sa im minuli sminky a tak.....ked sa do toho nerozumies tak radsej bud ticho!!!!
fuuuha no niekto je tu velmi muuudryy ze typek ... po tomtoo je jasne ze o emo style nevies ani ň !! keby si vedel aspon troxa taq nepises taqeeto pi*oviny ktoree nie su pravda !!! ale ved niekto cel byt muudry ze ??a cel mat muudre reci !! leboo tvoj hip hop je nay !! zee yo ?!! yeah !! ax boze nexapem taa a asi ani nikdy nepoxopim !! aa ked o niecom newies taq radsej nepiiis a nestrapnuj sa !!
Nevidela som svoju kamaratku dva mesiace potom ked sme sa stretli ona odrazu ze je EMO a zacala mi nieco hovorit o rezani o samovrazdach a ze sa neboji smrti... nechapem ako sa niekdo moze takto zmenit za 2 mesiace... podla mna EMO je u dost ludi chvilkova zalezitost ale neodsudzujem to
zaujmave je, ze vacsina emo ma asi 14-15 rokov, ten prelom, ked sa zaraduju ludia do spolocnosti , tak do ema sa zaradia ludia, co sa nemaju kam zaradit.
poznam jednu babu, co bola obycajna disco-kurva a teraz je velka emo, iba preto, ze to fici
Peter_piper:milujem ked neinformovany jebe do coho netreba.....a ked sa ti to nepaci naco zhanas emo stranky???nebola as prave naj stranka lebo emo pravvidla nema...asi nejaky debil co s to o sebe naximalne mysli to napisal nic viac!!!a newem co je lepsei ako emo....hip hop???ten moze robit kazdy kto nema statny zakaz otvarat si hubu z dovodu statnej bezpecnisti.....cize kazdy.....poved isla matka a aha tam je katka mam rym a idem sa stat slavnou rapperkou........budem si vkuse hladat nieco medzi nohami a nosit tomove retaze.....to je vazne cool co ti povem.....zato na emo,rock ci ostatne tieto styly potrebujes aspon stipku talentu naucit sa hrat na nejakom nastroji,mat preto stipku citu a vydrz.skus sa nedrzat hesla TRAFENA HUS ZAGAGALA a mozno nebudes taky kreeten jak si teraz!!!
Mm a ty Spirit vies o tom co? Povedz mi nejaku emo skupinu ale nie len trapakov co sa na to hraju ako som uz napisal MCR, panic! at the disco a podobny buzeranti..
A ked uz tak mudrujes tak nam vysvetli co je SKUTOCNE emo a o co tam ide, nech aj my "nezasveteni" o tom nieco vieme..
EMO a taketo blbosti ...jezis sak sami to vidite...ze su tam ludia od 13-14 do 16-17 dospely clovek je normalny a nerobi taketo chujoviny ... ako neodsudzujem to ale mne to pride uplne ubohe no....su to nejake pubertalne vystrelky si myslim...
Schizofrenik: to buzeranti pouizvam dost casto a ani to nemusi vyjadrovat ich orientaciu, pre mna je buzerant nadavka ako kokot len zjemnena.
Aj ja si vypocujem MCR, ale ked ich niekto radi medzi emo (alebo ked sa tam oni sami radia), tak ma akurat tak v hlave nasrate a vie o emo velke hovno..
Spirit111 - isiel som na tu stranku, aby som si utvrdil, to co som si myslel. sami taki sasovia ako si aj ty. ludia co nemaju ani obciansky, ale maju plnu hubu nazorov. co ty vies o zivote do pice.
a neviem, co je lepsie ako emo? to je presne to, o com vsetci pisu. jebnute deticky, co si myslia o sebe ake su nezavisle a pri tom pytaju od maminky kazdy den na kofolku. kazdy tu picuje na hip-hop, ale emo je doslova ubohe.
ALE ASPON MATE VLASTNY STYL, KTORY SI KURVITE VY SAMY
a najvacsi trapas, ked si pozeram albumy na pokeci a vsetky emo dievcence maju album: najkrajsi chlapen na svete a vsetky tam maju toho isteho pritepleneho klauna.
podla mna je emo super vec.....ako kezdy ma na to iny nazor ale podla mna len malo ludi vie co je skutocne emo...to nieje vobec o placi a rezani aj ked to vela ludi robi z tych,,emakof´´a tiez sa mi nepaci ked proste niekdo si povie jeej no tak teraz to fici tak aj ja budem emo...emo je o vnutornych pocitoch a o pocitoch ako takych...o spajani ludi...a o ich svete....je to velmi dlha tema ale skor pre ludi co to chapu...aj ked nazor moze vyjadrit kazdy.......som len smutna ze ich tak skoro vsetci odsudzuju a dokonca len koli tomu ze su emo ta nekdo dobije.....taketo je 21.strocie...dost smutne...skoda sa vyjadrovat
Inak mohol by sa ozvat aj nejaky "emo" co ma viac ako 15 rokov? Lebo mi to fakt pripada ako styl nejakych zakomplexovanych deticiek..
"som len smutna ze ich tak skoro vsetci odsudzuju"
a preco ich asi odsudzuju? Hlavne koli spominanym pozerom, ktorych je na slovensku drviva vacsina, proste ludia co vcera navstivili nejaku stranku a dozvedeli sa co je emo..
tak diky za vysvetlenie aj tak som nebol moc v dobrej nálade
ja som sa k MCR dostal ako k punkovej hudbe čo mi tiež moc nesedelo potom som sa z neznámych zdrojov dozvedel že je to EMO a až nakoniec ma uistila wikimedia, kopa stránok o EMo je prepchatá nepravdivými bludmi
Od polovice osemdesiatych rokov bol výraz emo používaný výhradne pre hudobný žáner inšpirovaný vtedajšou washingtonskou scénou. Keď sa hudba koncom deväťdesiatych rokov dostala do povedomia širšieho publika, začalo slovo nadobúdať ďalšie významy.
Pôvod výrazu samotného je nejasný. V roku 1985 členovia skupiny Rites of Spring oznámili v časopise Flipside, že ich niektorí fanúšikovia začali označovať ako „emo“, údajne podľa emócií, ktoré skupina ukazovala pri svojich vystúpeniach. V nasledujúcich rokoch bolo emo vnímané ako skratka z „emotive hardcore“, či „emotional hardcore“, ako bol vtedy tento druh hudby označovaný.
V dnešnej dobe je slovo emo používané v širšom význame, a je často považované za skratku slova „emotívny“. Po roku 2000 začali hudobné skupiny ako Dashboard Confessional popularizovať dramatickejší a osobnejší emo štýl, ktorého texty ďaleko viac oslovovali mládež.
Spolu s tým začala byť hudba známejšia, a emo začalo byť okolím používané ako termín pre prehnanú melodrámu či ublíženosť. Na fanúšikov tak často mierili vety ako „nebuď tak emo“ či „vzmuž sa, emo decko“ vyjadrujúce dojem, že sa berú príliš vážne.
Keď začali veľké vydavateľstvá vydávať hudbu skupín ako emo, postupne sa zjednotili aj rôzne štýly ich prezentácie. S emo štýlom začal byť spojovaný štýl skupín ako From First To Last alebo Thursday, a to vrátane čierneho líčenia očí a dlhých vlasov, zakrývajúcich oči.
Emo ako urážka
Výraz emo je v posledných rokoch tiež používané na internete ako urážka, vzťahovaná na jedincov budiacich dojem psychicky labilných, alebo rozoberajúcich svoje osobné životy na verejných diskusných fórach. Emo tiež býva používané k označeniu depresívnych pocitov.
toto som už čítal milión stokrát neposčEtne veľa krát a určite aj všetci účastníci fóra!!!! aj keby nie tak si dajú do gooogla what the fuck means EMo a majú to nie????
niekto sa chcel zahrať na pomocnú ruku ale bez úspechu
dpc moozem vobec vediet naco sa jeb*te na toto forum ked sem posielate len svoje primitivne nazory ktore svedcia o tom aky ste sprosty ?? preco odsudzujete ludii ktori maju tento styl ?? a co vas vobec do toho kto aku hudbu pocuva a naco sa citi ?? ja do vas tiez nepi*ujem zato ze pocuvate tie primitivne detinskee raperske pesnicky ...taq laskavo drzte hubu a krok ! end ...
Prave sme sa vsetci zoznamili s nazorom nevyzreteho decka v emo svete zvaneho emo kid, ktore zjavne nevie prijat kritiku, ale vekom sa to hadam zmeni..
abgel a co takto napisat ako vidis emo ty ? len picujes na nase nazory ale svoj si sem zatial nedala co podla teba znamena emo ? ale vies co ty si si len jebla do hlavy ze neznasat emo je diskriminacia lebo sa ti pacia chalani ktoriu cele dni revu tak my sme jebnuti zato ze ty prechadzas pubertov
all: preboha........setci davaju najavo svoju nevzdelanost a demenciu.....kam ten svet speje......to je chore.......si myslis ze ked mas viacrokov taq si co?take iste hovno jak si bol pred rokov dvoma,a take iste ako bude po cely zvysny zivot...........a aby ste nepindali tak moj nazor na EMO je jednoznacny........je to styl zivota pocas ktoreho sa nikto na nic nehra a to je hlavne.......konec!!!
peter_piper: co bysom nemala obciansky???dnes som ho dostala taq ma neser hej???si myslis ze ked mas viac rokof,a ozieras sa kazdy vikend a si nadrbany jak cinka tak si co????hovno....take iste ako ked si triezvy........
co ty o mna vies???nic.......newes aka som,nic.......tak nechapem,preco ma posudzujes......a vzdy lepsie robit zo seba chuderu ako totalneho kkta..a na rozdiel odomna tebe to ide dost dobre
Nic o tebe nevie, ale ked si precita tvoj prvy prispevok (c. 8), hlavne cast:
"Tak vsetko je lepsie ako hip-hop"
potom, prispevok 23:
"a newem co je lepsei ako emo....hip hop???ten moze robit kazdy kto nema statny zakaz otvarat si hubu z dovodu statnej bezpecnisti.....cize kazdy.....poved isla matka a aha tam je katka mam rym a idem sa stat slavnou rapperkou........budem si vkuse hladat nieco medzi nohami a nosit tomove retaze."
a nakoniec 52:
"Peter_piper: co bysom nemala obciansky???dnes som ho dostala taq ma neser hej???si myslis ze ked mas viac rokof,a ozieras sa kazdy vikend a si nadrbany jak cinka tak si co????hovno....take iste ako ked si triezvy........"
tak si dokaze na teba utvorit nazor, ze si len nevyzrete decko co vidi len to svoje a nerespektuje nic ine. A nakoniec mas 15 tak si decko, dospela si podla zakona az nadobudnutim 18teho roku zivota..
Pete_piper hovoril o realite ktoru kazdy den stretavame na ulici, ludia co pred tyzdnom sedeli doma na riti a pozerali music box a zazreli tam MCR, precitali si vo wikipedii co to znamena a tak si povedali ze budu emo aj oni..
tommyhot: akoze nic v zlom ale ked uz xes nieco povedat tak si over informacie...do 15 je decko.....nad 15 je mladez.....tak sorry ale dieta vazne niesom..!!!!
EMO je komercne vymyslena kravina... a EMO hudba neexistuje... ako definicia ze EMO skupiny maju smutne a "emotivne" texty mi nestaci, pretoze skoro kazda skupina ma aj take pesnicky... a inu definiciu EMO skupin som nepocula...
btw vela skupin oznacovanych ako "EMO" su proti takemuto skatulkovaniu
Preco ta posudzujem? Lebo ty posudzujes kazdeho kto nieje emo. Ja zas posudzujem kazdeho kto je emo. nakoniec, ty si prva zacala pisat o mojom fiktivnom alkoholizme a teraz reves, ze ta posudzujem, uz len to, ze si seres do huby dokazuje kolko mas rozumu
Mladez budes vtedy ked zacnes aspon trochu rozmyslat, co sa ocividne asi este dlho nestane, takze si decko. blbe nevyzrete decko, co prave naslo svoju zivotnu cestu a krvopotne si ju obhajuje. za nejaky cas sama zistis aka si bola jebnuta.
Tommyhot tiez pocuva hudbu tvojho typu a nedal sa zmanipulovat okolim na emaka pretoze ma co?
peter_piper:len tak mimochodom.....JA EMO NIESOM!! a nieje to ani moja zivotna cesta.jednoducho sa mi ten styl paci a obhajujem ludi co su za nim!! ja o sebe netvrdim ze som emo a ani nebudem.........zato ja nemam rada ked nejaky fas picuje do ineho stylu......ja nepicujem do hip-hopu ani nicoho co sas mi nepaci tak nechapem naco ty picujes do toho,co sa nepaci tebe.......je to ubohe a trapne.....a by si sa cudoval ako rpzmyslam......kebyze nerozmyslam neobhajujem nic......jednoducho cusim.......
ja mam uplne u riti,ze EMO je o pocitoch .....mne sa paci hudba a to je vsetko zato,ze mam narastenu ofinu niesom emo iba ho pocuvam.mozno,ze mavam depresivne nalady ale urcite nerevem,Plac je prejav citovej slabosti ak ide o psychicky ten fyzicky je reakcia organizmu...ale kadzy clovek si moze povedat,ze nieje nikomu povinny nieco vysvetlovat je to kazdeho vec ....
neni emo ako emo! ale taki emaci co si rezu zily su podla mna chori, pretoze nevedia riesit problemy a potom si ich sami zhorsuju, zvelicuju a su z toho v riti, z coho potom vyplyva, ze ludia by sa mali snazit im skor pomoct ako im nadavat a odsudzovat...niektori maju mozno vazne problemy len nevediet ako nato...akoze osobne nepoznam ziadneho, ale keby hej, urcite by som im nevynadala ani nic podobne...that´s all what i wanted to say...
kazdy mame problemy a nemusime si hned preto farbit hlavu na cierno a rezat ruky. mam im pomahat? mne oni pomozu? to ze sa rezu, neznamena, ze maju problemy, ale to, ze dnes je to v mode.
vravim, ze nie je emo ako emo. ale aj tak si myslim,ze su taky, ktory to robia preto lebo si inak nevedia dat rady...a to co ti oni pomozu zavisi od toho, ci budu chciet a aki su to ludia, zavisi od ich charakteru. nie vsetci musia byt zli. aj ja odsudzujem takych ktroi si problemy vyrabaju sami, a robia to preto ze je to in.
aj ja som este dieta a nesoom emoo ne kazda 13 holka je emacka ja nie ale ked dakomu poviem ze mam 13 tha bud ma zaradia medzi emo alebo hiphop...strasne mam cierne vlasy ja za to nemozem ja som sa tak narodilaa neklamem a aj ofinu mam ale to fakt uz od skolky a bez ofiny vyzeram dost zle normalne jedenc chalan ma skoro zabil na ulici a tie jeho poznamky a tak vystrasene som mu potom musela vysvetlovat ze pocuvam grunge a rock a potom som mu musela hovorit ze to cierne tricko mam z vypredaja za 69sk
Spirit111 : Laska, dobre si im nalozila, ale so sanu to nezvladate vsetko...troska pomozem
Peter_piper : Mam taky pocit ze si niekde hore spominal ze MCR je EMO. . Sorry moj, ale MCR je alternative rock. Heh. A Fall out boy ? Tiez nieje EMO, je to komercna popova kapela. Chcel si pocut nejake fakt EMO kapelky ? Ja by som ti ich aj zo 30 vymenoval, ale kedze ich asi nebudes poznat tak ti hodim jedine najznamejsie : Alesana, Enter Shikari, Bless the fall, Silverstein, Hawthorne heights, Finch, From first to last, Escape the fate (tu si niesom presne isty), Matchbook romance, The USed, The get up kids, Bullet for my valentine (tuto kapelku mnohi radia pod metalcore)....atd. .. Takze moj, vypocuj si aspon jednu z tychto kapiel, a potom zistis co za hudbu je EMO a nebudes mat skresleny obraz o styloch. Lebo ked niekto na MCR alebo panic at the disco povie ze su EMO, tak je jasne ze sa nevyzna.
PS : je dost mozne ze pisem nespravnemu, ale vsetky prispevky som si zbezne precital a najviac tam disponuje tvoj negativny nazor, tak pisem tebe.
PPS : Zdrz sa prosim vulgarizmov na adresu dievcat, lebo to len prehlbuje moj dojem ze ti chyba nejake to IQ. Neber to ako urazku, ale ako konstatovanie. PEACE
Schizofrenik : Teba nechapem, neviem co si mam o tebe mysliet. Tvoj nick ta vystihuje . PEACE aj tebe
Flamerage: dakujem lasq ale aj tak velmi silno pochybujem ze si to vypocuje...a este viac pochybujem ze prestane pindat do emo, a ze sa to nauci rozoznavat. To je podla na neho moc obtiazne cmuq
Spirit111 : No mne je jasne ze si to nevypocuje, ale aspon mam argumenty ked znova zacne spietat styly. : " al som ti nazvy, tak pocuvaj a nepicuj" . A pindat bude dalej, to uz je raz tak. Aj keby uznal ze nema pravdu tak by sa to hambil priznat
lool.. ze 15 rocne deti... na skole je piatacik... normalny chalan... zrazu sa zacne obliekat do cierneho a bieleho... o niekolko dni si kupi hruby opasok jak v diable2 na 4lektvary... vysivky Billy Talent a pod... prefarbi si vlasy na cierno... a potom vykrikuje ze EMO je najlepsie a ukazuje nam, ako sa doma rezal..
tak som sa ho spytal... z epreco sa reze. a on ze nevi... ze je to super
spirit a angel... neurazte sa ak to vidite inac, ale vysieuvedeny pripad je priklad typickeho EMO-pozera.
a este jeden priklad- kamarat bol tiez normalny(myslim obycajny, neradil sa medzi raperov, metlakov a taketo radenie sa odsudzoval).
zrazu mu ale volaco preplo v hlave a rozhodol sa, ze sa mu zacne lubit EMO styl obliekania, ale ze on neni emak, ked pocuva MCR, Billyho Talenta a podobne kapely. Dnes vyzera ako horny pripad- typicky EMO pozer, ktory o EMO mozno nieco vie, ale aj tak je to pozer... a ked sa ho clovek spyta, ze ako vidi to skatulkove radenie sa do roznych hud. stylov, tak meni temu...
spirit a angel... neurazte sa ak to vidite inac, ale vysieuvedeny pripad je priklad typickeho EMO-pozera, ktorych je vsade plno a zo vsetkych pravych aj nepravych emakov, ktori vedia ci nevedia co je to emo, predstavuju 95%.
to je ten dovod, preco sa vsetci do EMO obuvaju
mne osobne nevadi byt iny/a ako ostatní, pocuvat inu hudbu. Ale z duse nenavidim pozerstvo
Chodte do piči emo!!!! a nepičujte na hip-hop lebo emo je ubohe a Hip-hop je naj!!!!! V tomto svete musis byt tvrdy aby si obstal a nemozes plakat lebo sa stiahnes na dno a budes mat vazny dovod sa zabit. Musis bojovat a zarabat keš, a ist hore aby si obstal v zivote a neplakat skryvat sa za FARBICKY A OFINKY A CIERNE oblecenie a potajomky si podrezavat zili lebo sa hanbis za to ze si neviemčomampovedať. Hip-hop aspon vyjadruje osobnost a nehanby sa otvorit NIJAKU temu. A mimochodom DJ´s (dídžeji) - musia vediet, skrečovať, spolupracovať s MC´c (rapper) a davať kvalitne beaty. MC´s (rappery) - musia vedieť pisať kvalitne rymy a musia ich aj odrapovať do rytmu!!!! a FREESTYLEery - musia ten text a RYMY VYMYSLAT PRIAMO NA PODIU NA BEAT KTORY PRAVE BEŽÍ (napriklad si vypocujte: Exhibicia Čistýchov a Kaidžas). a Producenti musia VYTVARAT HUDBU NA HUDOBNYCH NASTROJOCH popr na PC. A do Hip-hopu patri okrem
DJ
MC (rap)
Producenti
aj
Bikery (ty co skacu na BMX-kach)
skatery
writery (poznate ich ako SPREJERY) - mimochodom aj toto je velke umenie.
... atd... nejak sa mi nece rozmyslat.
a mimochodom Hip-Hop vychadza z : Funky, RNB, soul, jazz, a aj trocha techna mylim. a asi to je vsetko myslim...
alien........hmm...tak tebe sa to nejak nevydarilo mozno nabuduce..preco by skatery hip-hoperi? poznam X skateroc a vacsina nieje na hip-hop....a jake je umenie sadnut za PC,pustim hudbu a trepat do toho nadavky ktore sa nahodou rymuju? picovina.... na emo,rock ale celkovo tuto hudbu musis vedet hrat na nieco,musis mat ozvucenie, priestor(nestaci ti izba s pocitacom)........ale to je asi zbytocne vysvetlovat
ja som myslel na subkulturu a ne hudbu ti kokot. najprv rozmyslaj a netrep hned. my tu hovorime o subkulture kde nepatri aj hudba ale aj sport popr iny druh umenia (writery) popr Breakery (ktorych som zabudol pomenovat).
podla mna emo ako hudobny styl neexistuje ,existuje punk, punk/rock a dalsie styly ktore ,,emaci,, pocuvaju ale emo hudba ako taka akoze smutne pesnicky depkarske neexistuje lebo smutne pesnicky su v hociktorom hudob. style
Keby mi niekto povedal ze patrim do emo komunity tak to povazujem za urazku hl. dnes...pretoze pozeri urobili z ema nieco k nevydrzaniu, emo bola uplne supa subkultura niekedy v 80. rokoch, ked emaci boli vegani a nenavideli komercnost...cierna patka a pruzky si vymyslel nejaky pablb co chcel zarobit na nevinnych naivnych bohatych detoch, ktore sa neustale nudia, citia sa nepochopene avsak nechcu s tym nic robit a tak sa davaju na drahu emo possers...emo straca na hodnote, pokial uz nestratilo...je to styl pre ufnukanych teenov. Pochybujem ze dnes sa najde pravy emak....a ak ano tak urcite nie na nejakom prihriatom emo stretku, alebo v kruhoch 15-20 rocnych ludi....pretoze prave emo vznikoo vtedy ked sme sa my iba narodili....a dufam ze ma teraz uzasne zjebete "emaci"
♥*EMO* Emocore sa vyčlenil niekedy v osemdesiatych a zaciatkom devädesiatych rokov z hardcore punku...čiže svvojím spôsobom je to zčasti punk (no naozaj aj ked sa to dneska nezda ale k tomu sa este dostanem)....hmmmm a aký je no taká najhlavnejšia zmena nastala v speve –teda ten rozdiel že spevák chvíľu kričí, šepká, stoná – proste prežíva tu hudbu. Emocie. Poprvé aby sme si boli jasný EMO je subkultúra!!! Teda uznáva nejaký životný štýl a názory. Chce ovplyvniť spoločnosť, aby sa správala etickejšie a humannejšie – hlavne voči zvieratám a prírode ako takej...preto sa zaujíma o politiku, morálne zásady a ekologiu. A preto je tu snaha stáť sa sXe (SxE), čo znamená „straight edge“ – žiadne drogy, tabak, alkohol (niekedy dokonca aj kofein) a hlavne byť vegánom alebo vegetarianom. Samozrejme je tu aj silný „kult“ DIY (do it yourself), ktorý spočiva vo vyrábaní si rôzneho oblečenia, doplnkov a pod. rôznymi technikami... jednoducho je to snaha byť čo najmenej oddelený od konzumnej spoločnosti, čo je v undergrounde predpokladana zaležitosť si myslím. To by bolo v podstate asi všetko k životnému štylu (ktorý ma svoje korienky v HC samozrejme). Teraz čo sa týka kapiel. Je to trošku zložitejšie. Isté je že medzi prvými priekopníkmi patrili Rites Of Spring, Embrace, One Last Wish, Husker Du, Dag Nasty a ďalší…táto línia pokračuje kapelami jako Moss Icon, Heroin, Indian Summer, Sunny Day Real Estate, Elliott, the Kinison. Potom ale nastáva taký menší „problém“....okolo roku 2000 sa názory rozchadzajú. Akokeby sa ludia rozdelili na 2 skupiny - prvá ktorá vyznáva „old school“ a ( v ich očiach ) popové novinky odmieta. A tá druhá, ktorá necháva scénu rásť a nabaľovať na ňu také kapely ako sú Fall Out Boy, Finch, From Autumn to Ashes, From First to Last, Funeral for a Friend, Hawthorne Heights, Matchbook Romance, My Chemical Romance, Panic! At The Disco, Silverstein, Something Corporate, The Starting Line, Taking Back Sunday, The Used a veľka kopa ďalších. Je pravda že niektoré z týchto kapiel kotoré sú považované za emo už dávajú skôr na image. Názory, ktoré chcelo emo povedať už boli vyjadrené skor v 80. a 90. rokoch. A a poviem to či to chceteteraz sa dostaneme k tomu na čo sa tak teším alebo nie. No a poviem to ako autorka podobného článku, že keď stretnem človeka ktorý pozná a počúva kapely, ktoré sa radia k old school, tak je z neho hneď lepší pocit ako z človeka, ktorý pozná len tie popové (presne tak ved sú populárne) “novinky”, ktoré ešte k tomu videl na MTV. Zo skúsenosti viem že taký človek vie o subkultúre omnoho omnoho viac ako ten ktorý sa hneď považuje za strašného “emača” ale rovnako poznám ľudí bez rozdielu, aj keď si ho uvedomuju a pôsobia tak...akoby som to – rozumnejšie. Tak ako ja...ak ma kapela proste dobre songy s dobrymi textami nebudem sa tvariť že sa mi to nepáči alebo niečo podobné. Tááááákže to by bolo tak velmi stručne k EMOcore....nie je na myslím že človek, ktorý predtým o eme nevedeltom myslím nič zlé úúúplne nič nemá po prečítaní týchto riadkov dôvod hovoriť o eme s opovrhovaním alebo posmechom.( a teraz by som práve pre týchto ľudí ukončila svoje rozprávanie o eme a chcem ich poprosiť aby si spametali, že emocore je LEN všetko to, o čom som písal hore a NIC VIAC!!!!!! Ale teraz keď budem pokračovať, chcem ich upozorniť, že nasledujúce vety nemajú s emocore NIC ale absolúúúútne NIC SPOLOCNE !!! ááno milé ) ešte som takmer zabudla na tiedetičky, už sa dostávame k vám emokids ktoré dúfajú v odpoveď, prečo že sa ta baba v celej historii ema ani slovom nezmienila o čiernom laku na nechty, emočelenkách, depkách, smutnom pohľade do zeme, farebných korálkach, nadmiere bisexuálnych chalanov, namaľovaných srdiečkách na rukách, ružových teniskách, plačúcich babenkaách a chalanoch, žiletkách, pruhovaných tričkách a tak ďalej, a tak ďalej....viete prečo som sa o týchto veciach ani len jediným slovkom nezmienila? PRETOZE JE TO KRAVINA!!!!!! A NEMA TO S EMOM NIC SPOLOCNE !!!....áááno, mojé zlaté malé “emokids”, ach ano, je mi úplne jasné, že som niekomu teraz dvomapresne pre toto vetamy zbúrala všetky poznatky o jeho svete, zničila som všetko prečo doteraz žil, ano, som velmi zla, ale rovnako mam aj pravdu!!....ruku na srdce ( máte ho predsa tak veľké a otvorené, určite to pre vás nebude problém ), chete žiť pre nezmysly? Pre formu? Alebo pozu? Chcete byť všetkým ľuďom, ktorý uznavaju emo (old school) iba na smiech?? Chcete aby sa o vás točili zosmiešnujúce videa? Chcete, aby si všetci, ktorý o eme zatial nič nevedeli vďaka vám pomysleli (a to celkom právom) že emo je ta najväčšia kravina, akú kedy vo svojom živote poznali? Aby sa všetci od tejto skvelej hudby a jedinečného pohľadu na svet odvrátili iba preto, že spoznali nejaké prijebané emokids?? Zamyslite sa nad sebou. To čo považujete za “emo modu”, to nieje žiadna emo moda, veď už vôbec nikto ani nevie kto to vymyslel! Kde sa to vzalo, alebo z čoho to vzyšlo? V eme kráľuje DIY kultúra, tak si utekajte niečo ušiť, upliesť, vyrobyť a nie rychlo nakupovať radové vyrobky. A tiež by som bola veľmi rada keby mi niekto vysvetlil, ako ste došli na tu bisexualitu...nechame teraz všetky fakty nech vás donútim použiť mozog a zamysleli sa. Ako si to vlastne predstavujete? Veď podľa vás je takmer každy „emo boy“ bisexuál alebo gay! To znamená že keď počúvam emo, tak musím byť bisexual?? Čo je toto za kravina?! Alebo to mam chápať tak že keždy bisexual alebo homosexual, ktorý sa narodi, tak je zákonite predurčený k tomu aby počúval emo?? Teda vlastne bisexual ktorý nepočúva emo, vlastne ani nieje bisexual?! Mali by sa za seba hanbiť!...alebo ja uz fakticky neviem jak to mám chápať, alebo to je len úplna náhoda, že všetkým bisexuálom na svete sa páči emo hudba? Šak to neni ani z praktického a bilogického hľadiska možné aby ich bolo toľko. Ďalšia vec čo ma vie doraziť su tie prisprostené obrázky o nepodarenej láske. Čo maju obrázky obesených parikov, a napisy na rukach typu (z lásky k tebe umieram) s emom?? Láska je predsa krásna, úzasna a genialna. Nikto nevie kde konci a kde začína tak ako to s ňou može súvisieť?! Veď predsa keď niekto sklame toho druhého, už mu automaticky nestoji zato aby si bral život alebo sa rezal alebo neviem čo. Veď to nič nevyrieši!! Rozum do hrsti!! A v neposlednom rade sa dostanem aj k tým vašim emociam, to je tiež kapitola sama o sebe. Stále počúvam jak sa oháňate tým, že plačete a dávate na javo svoj smútok preto, že sa zaňho nehanbíte. Prejavujete predsa EMOcie. Teraz si dúfam myslíte že si seriem do huby, že ano? Pretože sa v historii emocore zmieňujem o emociach. Dosiahli ste totižto klamného dojmu že emocie, ktoré sa spájajú s emom, sa prejavujú práve tým, že si poplačete, keď je na vás niekto zlý, keď ste stratili svojke pruhované “emo” ponožky, alebo keď vám došiel lak na vlasy. Kraviny a nezmysly od začiatku do konca...emocie ktoré su v emocore myslené prichádzajú do popredia v súvislosti s konzumom a materialismom. Proste sa jednoducho kladie väčší dôraz na emocie a moralné zásady. Viem, že keď si teraz moje rozpravanie číta niekto, kto ma profil precpaný bozkávajúcimi sa chlapcami a babami v pruhovaných oblečeniach, včera si nechal urobiť piercing do huby (aby bol správny emáč), dnes predviedol rodičom hystericky záchvat plaču, pretože mu namiesto mandariniek kúpili pomaranče a zajtra sa chystá prefarbiť si svoj solidne emotívny zostrih vlasov na čierno, tak pre neho bude jednoduchšie pomyslieť si o mne, že som p*ca ktorá nevie o čom hovorí, než aby svoj spôsob života ( znovu ), alebo aspon štýl obliekania od základov zmenila. Milí pozeri, zamyslite sa nad tým, veď underground a subkultúra (ku ktorej sa hlásite a to velmi hrdo!pretže tvrdíte že ste emo) vyžaduje po človeku originalitu a schopnosť prežiť v dnešnom (ano, ano ja viem tak čiernom a voči vám tak krutom) svete. Ale vy... vy ste všetci rovnakí, ako na bežiacom páse, žiaden nápad, ani len spomienka na originalitu, a keď sa vyskytne problém, tak sa schúlite do temného kútika a tam si plačete. Autorka článku ktorý mi pri tomto pomáhal spomína, že sa na jednom blogu dokonca dočítala že ako správna “emogirl” musí chodiť pomaly, nikomu sa nekukať do očí a vyzerať smutne – to nebudem ani len komentovať, nehrajte na mňa, že ste úuplne blbí a uznajte že je to jedna z najväčších blbosti, ake kedy na nejakom blogu boli. Prestaňte sa schovávať za Vami umelo vytvorené akési “emo”, nechcem od vás, po tom čo si toto prečítate, počuť že s tým súhlasite, ale, že vy neplačete, a že emo počúvate a že chcete to najlepšie pre prírodu – to môžete bez tej debilnej pozy!! Akože chápem že sa chcete niekam zaradiť, to chce každý, a banda milých, vždy krásne nalíčených, upravených a čisto a pekne upravených ľudí vo vás vzbudzuje pocit šťastia – ktorý, len tak mimochodom aj tak potláčate(čo ja osobne nechápem, keďže je to vaše “emo” o emociach a vy viac než polovicu, ktorú tvoria tie pozitívne, potláčate len aby ste boli správny emači) pretože musíte byť smutný a čumieť do zeme. Ale v ostatných to vzbudzuje len posmech. Ak sa vám to takto páči, radi sa takto obliekate, a najradsej sa pretvarujete a hráte sa na nieco cím vôbec nieste, tak si tak premňa zamňa žite, ale keď už ste s tou umelinou začali, tak to dotahnite dokonca a vytvorne si nejaky svoj umelý kult a nazvyte si ho jak chcete, ale prestaňte prosím vás použivať výraz EMO!!! Pretože vy ste úplne pravý opak, chováte sa presne opačne ako je pre subkulturu typické. Iba tým emocoru ubližujete a to myslím úplne važne!! Možno sa vám zdá že to bola vyčerpavajúca niektorým ľuďom otvoriť oči, ale ja som ešte zďaleka nepovedala všetko čo by som vám rada povedala a je mi jasné, že niekto to opäť nepochopí, aj keď to vidí čierne na bielom a svojej pozy nebude ochotný sa vzdať. Pokiaľ mi neveríte a to aj napriek tomu že som strávila nad týmto tu vyše tri hodiny, tak sa tiež snažte získavať informácie aj z iných stránok, než je myspace a VF...na koho to aspoň trošku zapôsobilo alebo zmenilo nejaké to zmýšľanie o eme, tak som rada.
Zuska..Ako čítal som cca každú 15. vetu.. ..ale aj tak som nepochopil..ZMYSEL EXISTENCIE ema..=P Šak pokial..emo majú byť emócie, tak celé emo je len jedna pojebaná pózerská fraška..bo emócie už existovali skôr..každí prežíval kolko rokov šeláké emócie a dával ich najavo..a tera..sa akože nekto nudil..a povedal si..že to nazveme emom..ale musíme to šecko intenzívnejšie dávať najavo, abo jak?? A to, že spevák kričí, šepká a stoná je hned už emoo?? Aj Britney Spears aj šepká..aj vzdycháá..ta ona bude tééž isto emo Podla mňa emo NENI.. Inak z takých s lepšou povesťou.. ..Linkin Park, teda hlavne Chester tééž veľa kričí, šepká..a nekdy aj stoná..ach do piče..aj on už propaguje emo.. kam ten svet speje..
ALE JOOJ..TU IDE O TO DPC ZE 13 ROCNE DETI SI DAJU OFINU A LAKUJU SI NECHTY NA CIERNO A NA POKECI SI NAPISU ZE I LOVE EMO....TA SOM CHCELA OBJASNIT CO VLASTE EMO V PODSTATE BOLO :p
Necris : Ten horny pripad si mal na mysli mna ? Lebo to si trafil vedla. Je a EMO nejde dokopy, jedine hudba mozno. Ale to nepocuvam len EMO. Hlavne HC, a metal. Takze...ehmehm
Zuska182: hmmm... ako hip-hoper a vazny ANTI VEGETARIAN ti musim povedat strc si to emo do piče a potom do riti a vytri si svoju prdelku hahahahahaha. meheheheheeeeeee. pičé. mehehee. mehe. rieste ma. nadavajte. potrebujem vasu nenavist.
109. Alien2112 > nebolo to ani vtipné a ani miestne>> potrebuješ nenávisť? vieš niektoré texti riťhopa by sa nemali brať až tak vážne pokiaľ nechceš skončiť dobitý pod mostom
a hovoriť tu niečo o tomto štýle vytiahnuté teórie z netu či wikipedie, tu už nieje fakt o čom hovoriť
a ešte by ma zaujímalo kto to zase vytiahol ked tato dskusia už bola dead!!!
Ale ludia sak sa spamatajte. Tato tema neni o porovnavani stylov. Je to tema EMO ako hudba. Bola vytvorena aby ludia ktorym sa paci, si tu mohli navzajom vymenit svoje poznatky o nejakych kapelach. Nadavat mozete, v "Co ma nasralo" tam ma emo dve temy.
Schizofrenik : Ty mas predsa mrtve veci rad
Alien2112 : S tebou som si uz vymenil davnejsie nejake to RP, takze viem ze ty si dost naladovy, a si schopny rychlo menit nazory.
EMO je uplne super aj ked doteraz som byvala hiphoperka som rada ze uz som neni lebo EMO je ine...EMACI sa nehambia za to co citia a nehambia sa za svoje slzy...to je dobre...lebo ked stale len sekas machra po case to zacne liezt na mozog...
Petuska, Vies co to je ? Okrem toho ze sa nehanbia ? Ako som pozrel tvoj profil, tak nepocuvas ani jednu EMO kapelu. Poznas nejake ? A take ako fall out boy nemusis pisat.
ludia myslim ze ak je niekto emo netreba mu za to nadavat hned do pozerov.ked je to ich styl tak nech si robia co chcu, myslim ze je to ich vec. vam asi tiez nikto nevravi ze to ako sa obliekate, ako ste ostrihany, ako sa malujete a pod. je trapne a neuprimne. nie som emo a obcas si z nich robim max srandu ale urcite ich nepovazujem za menejcennych alebo podobne. toto je len moj osobny nazor ak s nim niekto nesuhlasi co je dost pravdepodobne tak mi to nevadi ale myslim ze ak je niekto emo tak je to jeho osobna zalezitost a ostatny mu nemaju do toho co hovorit
emo?? To čo teraz letí, ako fičali pokémoni tak teraz fičí ,,emo..,, stačí keď si prefarbíš vlasy na čierno a daj si ofinku cez oko, obleč sa do čierno-ružovej, podrež si žili, tvar sa smutne, nastriekaj si do oči repelent, vrieskaj keď ti mama nekúpi tričko s lebkou. ...a si ,,pravý/á,, emo. Decko čo chce byť in... emo fúj.. ako teraz píšem o štýle... emo hudba možno bola... ale už nieje....
Punkgirldr >>> ty letíš na punku? na fotke si v čiernom a to z punkom nemá nič spoločné tak fak neviem už by sa tí pseudo punkáči konečne mohli spamätať že o čom ten punk vlastne je ak sa samozrejme nebavíme o hudbe
Ja osobne emo uznavam a urcite si nemyslim ze je komercne a ze je len o podrezani zil.Emo je hlavne o hudbe a o pocitoch a ak ty ludia maju dovod byt smutny(nemyslim tym to,ze im mama nexcela kupit tricko s lebkou)tak to uplne respektujem
Petuska93: ty mas 14 rokov? neber si to v zlom ale...sak ok, respektujem ta
Flamerage: najlepsi nazor tejto diskusie
Alien2112: takze tebe asi tolko ze ja ako clovek ktory nepocuva hip hop a nema ho nejak v laske som este nikomu nepovedala ze je kkt a ze hip hop je picovina pretoze viem co je to respekt a ty zjavne nie.
ja tu naozaj nemam za potrebu kopirovat wikipediu alebo napisat ze emo je o pocitoch, ja si myslim ze sa od pociatku emo niekedy v tych 80 rokoch zmenilo len par veci, akurat je az prehnane komercne, netrufam si odhadnut ci bude mat podobny osial aj za 5 rokov ale asi nie, urcite tu bude ale nie v takom mnozstve. je naozaj vec cloveka aky ma postoj k zivotu a ci sa citi lepsie v obtiahnutych ciernych gatiach alebo v nadmerne sirokych.
heej,ludiaaa,thak ved sa uvedomthe... precwo sthaaale nadavathe na nas emakov??? ja newem,ale emo urcithe neni o podrezavani zil a foteni na zaxode a thak... jedine sa nehambime za svoje pocithy a placeme ked tho thak cithime... a vy hiphoperi si mislithe, ze nadawath je in a byth thvrdy thiez... thak nas pothom aspon neriesthe,O.K.
Emofinga..a druhí neplačúú?? A keď plačú, tak sa im zrejme chce..žee..abo to nasilu, žee?? Každý človek reve, keď to tak cíti..takže sme celá populácia emo, žee?? Ak je emo o tomto, tak je to len vyjebané pózerstvoo!!!!!
uplne s tebou suhlasim.donedawna som aj ja emo odsudzovala,lebo osm newidela ,teda lepsie powedane nechcela vidiet tu peknu stranku.ludia,ktori newedia co je emo,si precitaju ze su to ludia ,ktori sa "rezu"a viac ich nezaujima.ale zymslel sa uz nieto nad tym,aki su ti ludia mimoriadne citlivi a ako sa nesnazia skryt emocie?nech uz konecne ludia pochopia,ze emo nie je len ciernafarba avela krvi........sama som to pochopila azistila som ze EMO mi je strasne blizke,v mojom okoli to ale o mne wedia iba 3 ludia,lebo vacsina emo odsudzuje a nepotrebujem aby si seci mysleli,ze somEMO len preto, ze je to v mode!
ako tato diskusia je dost trapna... a tak tommyhot... to o MCR no oni nesu emo, len ich tak ludia zaraduju a oni nenavidia ked ich oznacuju za emo... a tak no ano dnesny emaci su vecinou len pozery ale najde sa aj dakto kto je skutocny emak... tak ja sa enchcem oznacovat za pravu emacku, bo emo az tak nesom... ja som skor na punku... a ludia ked sa chcete o eme dozvedet pravdu pozrite sa na wikipedia alebo tak bo tam sa to dozvedete najlepsie... a komu sa nepaci moj komentar nech sa nestara...
Caute TH fans!chcete tu TH opat???tak mi napiste a ja vam dam link na stranku kde mozete hlasovat kde chcete TH vidiet....nie je to uz ziadna peticia ale oficialna Ruska stranka cez ktoru prisli TH do Izraela....ale musi nas byt aspon 2000
Schyzofrenik to co si napisal svedci o tvojej inteligencii.a EMO SI ZILY NEREZU.................TO JE GOTIKA ALE OD VECI....
04. januára 2008 o 12:14 späť ho
mne sa zda ze tvoja inteligencia nepresahuje hranicu pobehujuceho kurata na dvore(schIzofrenik)
mne je jedno kto sa reze Gothic o tom neni a ked aj je je to vlastne jedno, je to o fetiši mozno niektorych laka krv ale rezu sa viac preto lebo su to masochisti alebo fakt neviem
Ufon ak si si nevsimol Punk sa zachoval az do dnesnej doby HH nema absolutnu buducnos
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
173 komentov
EVOLUCIA EMO POKIAL NESI EMO SI NIC A AK NIM SI SI POZER VYBER SI!!!!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHA
HAHAHAHHA
HAHAHAHAH
HAHAHAHAHHA
HAHAHAHAHHAHA
ha
hu
hi
heh
hih
HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
HUHUH
FATAL ERROR
huhuh
010101010101010101
0101010101010101
010101011010101
cha cha cha cha cha cha cha cha
huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
mnau
muuuuuuuuuuuuuuuuu
siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
BULSHIT!!!!
na nejakej buzerantskej emo stranke som cital normalne pravidla spolocnosti emo.
boli tam veci typu:
musis nosit sachovnicove veci
musis mat tmavu ofinu cez pol xichtu
musis nosit zenske nohavice
musis si rezat ruky
musis sa aspon raz pokusit o samovrazdu
.....
je to mozne? emo nieje ziadny styl, su to chudaci, ktori si pred tyzdnom kupili vybijany opasok, pokreslili si ciny a uz sa zaraduju do ema.
a toto je v dobrej hudbe? emo?
a to je aky hudobny styl?
akurat zmes punku, neopunku, rocku, mozno metalu, nejaky grunge .....
a akoze uz je to emo hudba?
chodte do pice aj s tymi vasimi ofinkami
zaujmave je, ze vacsina emo ma asi 14-15 rokov, ten prelom, ked sa zaraduju ludia do spolocnosti , tak do ema sa zaradia ludia, co sa nemaju kam zaradit.
poznam jednu babu, co bola obycajna disco-kurva a teraz je velka emo, iba preto, ze to fici
cele EMO je trapas
A ked uz tak mudrujes tak nam vysvetli co je SKUTOCNE emo a o co tam ide, nech aj my "nezasveteni" o tom nieco vieme..
hooooooooo hoooooooooo
tak ja o tom viem až dosť veľa a na EMo samotné nenadávam len na ľudí ktorí o tom vedia iba povrchovo a hneď chcú byť veľké depkoidné emo
aj táto diskusia je oničom, veď aj človek ktorý ju založil o tom vie asi pekné hovno
My Chemical Romance je dobrá kapela nebyť EMo style ľudia sa do nich toľko nenavážajú
tommyhot aj Blink 182 môže byť pre iného buzi skupina tak prečo sa do nich kurva serieš?
a len tak mimochodom pravé EMO skupiny "praví" emáci v živote nepočuli ale to sa už ani neberie ani ako o hudobnom štýle
Aj ja si vypocujem MCR, ale ked ich niekto radi medzi emo (alebo ked sa tam oni sami radia), tak ma akurat tak v hlave nasrate a vie o emo velke hovno..
a neviem, co je lepsie ako emo? to je presne to, o com vsetci pisu. jebnute deticky, co si myslia o sebe ake su nezavisle a pri tom pytaju od maminky kazdy den na kofolku. kazdy tu picuje na hip-hop, ale emo je doslova ubohe.
ALE ASPON MATE VLASTNY STYL, KTORY SI KURVITE VY SAMY
a potom, ze emo nema pravidla
loooool
"som len smutna ze ich tak skoro vsetci odsudzuju"
a preco ich asi odsudzuju? Hlavne koli spominanym pozerom, ktorych je na slovensku drviva vacsina, proste ludia co vcera navstivili nejaku stranku a dozvedeli sa co je emo..
tak diky za vysvetlenie aj tak som nebol moc v dobrej nálade
ja som sa k MCR dostal ako k punkovej hudbe čo mi tiež moc nesedelo potom som sa z neznámych zdrojov dozvedel že je to EMO a až nakoniec ma uistila wikimedia, kopa stránok o EMo je prepchatá nepravdivými bludmi
dá sa o tom do rána polemizovať
Od polovice osemdesiatych rokov bol výraz emo používaný výhradne pre hudobný žáner inšpirovaný vtedajšou washingtonskou scénou. Keď sa hudba koncom deväťdesiatych rokov dostala do povedomia širšieho publika, začalo slovo nadobúdať ďalšie významy.
Pôvod výrazu samotného je nejasný. V roku 1985 členovia skupiny Rites of Spring oznámili v časopise Flipside, že ich niektorí fanúšikovia začali označovať ako „emo“, údajne podľa emócií, ktoré skupina ukazovala pri svojich vystúpeniach. V nasledujúcich rokoch bolo emo vnímané ako skratka z „emotive hardcore“, či „emotional hardcore“, ako bol vtedy tento druh hudby označovaný.
V dnešnej dobe je slovo emo používané v širšom význame, a je často považované za skratku slova „emotívny“. Po roku 2000 začali hudobné skupiny ako Dashboard Confessional popularizovať dramatickejší a osobnejší emo štýl, ktorého texty ďaleko viac oslovovali mládež.
Spolu s tým začala byť hudba známejšia, a emo začalo byť okolím používané ako termín pre prehnanú melodrámu či ublíženosť. Na fanúšikov tak často mierili vety ako „nebuď tak emo“ či „vzmuž sa, emo decko“ vyjadrujúce dojem, že sa berú príliš vážne.
Keď začali veľké vydavateľstvá vydávať hudbu skupín ako emo, postupne sa zjednotili aj rôzne štýly ich prezentácie. S emo štýlom začal byť spojovaný štýl skupín ako From First To Last alebo Thursday, a to vrátane čierneho líčenia očí a dlhých vlasov, zakrývajúcich oči.
Emo ako urážka
Výraz emo je v posledných rokoch tiež používané na internete ako urážka, vzťahovaná na jedincov budiacich dojem psychicky labilných, alebo rozoberajúcich svoje osobné životy na verejných diskusných fórach. Emo tiež býva používané k označeniu depresívnych pocitov.
------------------------------------------------------------------
tak toto definicia emo z wikipedie, dufam, ze je to kazdemu jasne a komu nie, tak vyberiem este zopar vyrazov z textu:
prehnana melodrama, emo decko, vzmus sa,
beru sa priliz vazne, psychicky labilnych...
dufam, ze tymto ukoncim tuto drbnutu diskusiu
TY SI NAČISTO ZGEGOL NA HLAVU?
toto som už čítal milión stokrát neposčEtne veľa krát a určite aj všetci účastníci fóra!!!! aj keby nie tak si dajú do gooogla what the fuck means EMo a majú to nie????
niekto sa chcel zahrať na pomocnú ruku ale bez úspechu
pche
ešte niečo:
beru sa priliz vazne, psychicky labilnych..
väčšina pravých Emov je psychicky labilná....
A NEUKONČÍŠ POKIAĽ TU BUDEM JA!!!
bez uspechu? nemyslim, ked ta to nasralo, tak to uspech urcite malo.
väčšina pravých Emov je psychicky labilná?
to tu vsetci vedia, ved nakoniec som na to poukazal ja, tak neviem, aky malo zmysel to pisat.
A NEUKONCIM? TAK SI JU UKONCI TY. JEBEM SA TI NA TO
stavim sa, ze 2 mesiace dozadu si ani nevedela, co to emo vlastne je
a jebeme sa na toto forum, lebo si ho zalozila, co si cakala, ze ti tu budu vsetci dakovat, ze aka si svela, ze si zalozila emo diskusiu?
a kto tu pocuva primitivne detinske raperske pesnicky? keby aj, aspon sa pri nich nerozplacem.
prave teraz sa hras na mudre vyspele dievca,
ale tvoje domnienky sa ani len nepriblizuju pravde.
takze si prosim ta najdi iny sposob, ako zo seba robit chuderu, lebo tu ti to nejde.
dnes si dostala obciansky? to znamena, ze ked som pisal prispevok c.33 tak si ho este nemala, to si cakala do dnesneho dna, aby si to mohla napisat?
"Tak vsetko je lepsie ako hip-hop"
potom, prispevok 23:
"a newem co je lepsei ako emo....hip hop???ten moze robit kazdy kto nema statny zakaz otvarat si hubu z dovodu statnej bezpecnisti.....cize kazdy.....poved isla matka a aha tam je katka mam rym a idem sa stat slavnou rapperkou........budem si vkuse hladat nieco medzi nohami a nosit tomove retaze."
a nakoniec 52:
"Peter_piper: co bysom nemala obciansky???dnes som ho dostala taq ma neser hej???si myslis ze ked mas viac rokof,a ozieras sa kazdy vikend a si nadrbany jak cinka tak si co????hovno....take iste ako ked si triezvy........"
tak si dokaze na teba utvorit nazor, ze si len nevyzrete decko co vidi len to svoje a nerespektuje nic ine. A nakoniec mas 15 tak si decko, dospela si podla zakona az nadobudnutim 18teho roku zivota..
Pete_piper hovoril o realite ktoru kazdy den stretavame na ulici, ludia co pred tyzdnom sedeli doma na riti a pozerali music box a zazreli tam MCR, precitali si vo wikipedii co to znamena a tak si povedali ze budu emo aj oni..
btw vela skupin oznacovanych ako "EMO" su proti takemuto skatulkovaniu
Mladez budes vtedy ked zacnes aspon trochu rozmyslat, co sa ocividne asi este dlho nestane, takze si decko. blbe nevyzrete decko, co prave naslo svoju zivotnu cestu a krvopotne si ju obhajuje. za nejaky cas sama zistis aka si bola jebnuta.
Tommyhot tiez pocuva hudbu tvojho typu a nedal sa zmanipulovat okolim na emaka pretoze ma co?
no ROZUM predsa.
nech si kazdy pocuva co chce aj sa oblieka ako chce je to kazdeho osobna vec
zato ja nemam rada ked nejaky fas picuje do ineho stylu....
dievca ty sale riadna pica, nevidis dalej ako na spicku nosa. precitaj si svoje predosle prispevky a jebni sa z okna.
vravim, ze nie je emo ako emo. ale aj tak si myslim,ze su taky, ktory to robia preto lebo si inak nevedia dat rady...a to co ti oni pomozu zavisi od toho, ci budu chciet a aki su to ludia, zavisi od ich charakteru. nie vsetci musia byt zli. aj ja odsudzujem takych ktroi si problemy vyrabaju sami, a robia to preto ze je to in.
Peter_piper : Mam taky pocit ze si niekde hore spominal ze MCR je EMO. . Sorry moj, ale MCR je alternative rock. Heh. A Fall out boy ? Tiez nieje EMO, je to komercna popova kapela. Chcel si pocut nejake fakt EMO kapelky ? Ja by som ti ich aj zo 30 vymenoval, ale kedze ich asi nebudes poznat tak ti hodim jedine najznamejsie : Alesana, Enter Shikari, Bless the fall, Silverstein, Hawthorne heights, Finch, From first to last, Escape the fate (tu si niesom presne isty), Matchbook romance, The USed, The get up kids, Bullet for my valentine (tuto kapelku mnohi radia pod metalcore)....atd. .. Takze moj, vypocuj si aspon jednu z tychto kapiel, a potom zistis co za hudbu je EMO a nebudes mat skresleny obraz o styloch. Lebo ked niekto na MCR alebo panic at the disco povie ze su EMO, tak je jasne ze sa nevyzna.
PS : je dost mozne ze pisem nespravnemu, ale vsetky prispevky som si zbezne precital a najviac tam disponuje tvoj negativny nazor, tak pisem tebe.
PPS : Zdrz sa prosim vulgarizmov na adresu dievcat, lebo to len prehlbuje moj dojem ze ti chyba nejake to IQ. Neber to ako urazku, ale ako konstatovanie. PEACE
Schizofrenik : Teba nechapem, neviem co si mam o tebe mysliet. Tvoj nick ta vystihuje . PEACE aj tebe
tak som sa ho spytal... z epreco sa reze. a on ze nevi... ze je to super
spirit a angel... neurazte sa ak to vidite inac, ale vysieuvedeny pripad je priklad typickeho EMO-pozera.
a este jeden priklad- kamarat bol tiez normalny(myslim obycajny, neradil sa medzi raperov, metlakov a taketo radenie sa odsudzoval).
zrazu mu ale volaco preplo v hlave a rozhodol sa, ze sa mu zacne lubit EMO styl obliekania, ale ze on neni emak, ked pocuva MCR, Billyho Talenta a podobne kapely. Dnes vyzera ako horny pripad- typicky EMO pozer, ktory o EMO mozno nieco vie, ale aj tak je to pozer... a ked sa ho clovek spyta, ze ako vidi to skatulkove radenie sa do roznych hud. stylov, tak meni temu...
spirit a angel... neurazte sa ak to vidite inac, ale vysieuvedeny pripad je priklad typickeho EMO-pozera, ktorych je vsade plno a zo vsetkych pravych aj nepravych emakov, ktori vedia ci nevedia co je to emo, predstavuju 95%.
to je ten dovod, preco sa vsetci do EMO obuvaju
mne osobne nevadi byt iny/a ako ostatní, pocuvat inu hudbu. Ale z duse nenavidim pozerstvo
: :
a JAZZ nie je o pocitoch?
ROCK nie je o pocitoch?
aj BEETHOVEN daval do svojej muziky TIEŽ pocity!
A teraz tu niekto spraví škriekanie založené na 2 power akordoch o tom , ako je to o POCITOCH a zrazu sa z toho celý svet ide posrať..
Sa spamätajte , účel hudby je expresovať emócie..
DJ
MC (rap)
Producenti
aj
Bikery (ty co skacu na BMX-kach)
skatery
writery (poznate ich ako SPREJERY) - mimochodom aj toto je velke umenie.
... atd... nejak sa mi nece rozmyslat.
a mimochodom Hip-Hop vychadza z : Funky, RNB, soul, jazz, a aj trocha techna mylim. a asi to je vsetko myslim...
1. a nepičujte na hip-hop lebo emo je ubohe a Hip-hop je naj!!!!! - s tymto tvojim nazorom si rovnaky chudak ako kazdy jeden pozersky emak.
2. alsia kokotina: odkial mas, ze bikeri a skateri musia byt zalozeny na hip-hope? taku kokotinu som este nepocul.
3. ze by hip-hop vychadzal z techna? si zfetovany alebo co. v newstyle su prvky housu, ale z techna? ti jebe dobre
4. toto je diskusia o Emo a ty sem rozpises totalne bludy o hip-hope, aky to do pice malo zmysel?
mimochodom neznasam emo, pocuvam hip-hop, ale odsudzujem chujov ako si ty
že vas to ešte baví
EMo je FATAL ERROR!!!!!
FUCK off ímo kids!
PEACE
potrebujem oheň..nemáte??
a hovoriť tu niečo o tomto štýle vytiahnuté teórie z netu či wikipedie, tu už nieje fakt o čom hovoriť
a ešte by ma zaujímalo kto to zase vytiahol ked tato dskusia už bola dead!!!
Adripaul: mám ohen... kolko len sces, dojdi si zobrat
Ale ludia sak sa spamatajte. Tato tema neni o porovnavani stylov. Je to tema EMO ako hudba. Bola vytvorena aby ludia ktorym sa paci, si tu mohli navzajom vymenit svoje poznatky o nejakych kapelach. Nadavat mozete, v "Co ma nasralo" tam ma emo dve temy.
Schizofrenik : Ty mas predsa mrtve veci rad
Alien2112 : S tebou som si uz vymenil davnejsie nejake to RP, takze viem ze ty si dost naladovy, a si schopny rychlo menit nazory.
PEACE
Necris..neblázni..do nitry?? jedine ak by bol večný..taký ešte nemám..
Alien..neeeeeveeríím..
mrtve veci? nofuuuuj
ináč hipoper a hiphoperka onič čo robia? nejako hopsajú alebo čo?
píše sa: haNba
jasne?
Punkgirldr >>> ty letíš na punku? na fotke si v čiernom a to z punkom nemá nič spoločné tak fak neviem už by sa tí pseudo punkáči konečne mohli spamätať že o čom ten punk vlastne je ak sa samozrejme nebavíme o hudbe
Petuska93: ty mas 14 rokov? neber si to v zlom ale...sak ok, respektujem ta
Flamerage: najlepsi nazor tejto diskusie
Alien2112: takze tebe asi tolko ze ja ako clovek ktory nepocuva hip hop a nema ho nejak v laske som este nikomu nepovedala ze je kkt a ze hip hop je picovina pretoze viem co je to respekt a ty zjavne nie.
ja tu naozaj nemam za potrebu kopirovat wikipediu alebo napisat ze emo je o pocitoch, ja si myslim ze sa od pociatku emo niekedy v tych 80 rokoch zmenilo len par veci, akurat je az prehnane komercne, netrufam si odhadnut ci bude mat podobny osial aj za 5 rokov ale asi nie, urcite tu bude ale nie v takom mnozstve. je naozaj vec cloveka aky ma postoj k zivotu a ci sa citi lepsie v obtiahnutych ciernych gatiach alebo v nadmerne sirokych.
uplne s tebou suhlasim.donedawna som aj ja emo odsudzovala,lebo osm newidela ,teda lepsie powedane nechcela vidiet tu peknu stranku.ludia,ktori newedia co je emo,si precitaju ze su to ludia ,ktori sa "rezu"a viac ich nezaujima.ale zymslel sa uz nieto nad tym,aki su ti ludia mimoriadne citlivi a ako sa nesnazia skryt emocie?nech uz konecne ludia pochopia,ze emo nie je len ciernafarba avela krvi........sama som to pochopila azistila som ze EMO mi je strasne blizke,v mojom okoli to ale o mne wedia iba 3 ludia,lebo vacsina emo odsudzuje a nepotrebujem aby si seci mysleli,ze somEMO len preto, ze je to v mode!
co je to to EMO???
to sa da jest alebo to rastie na poliach??
» eventful.com/demand/D0-001-0... country:Slovakia City:Bratislava a kopiruj dalej
Schyzofrenik to co si napisal svedci o tvojej inteligencii.a EMO SI ZILY NEREZU.................TO JE GOTIKA ALE OD VECI....
04. januára 2008 o 12:14 späť ho
mne sa zda ze tvoja inteligencia nepresahuje hranicu pobehujuceho kurata na dvore(schIzofrenik)
mne je jedno kto sa reze Gothic o tom neni a ked aj je je to vlastne jedno, je to o fetiši mozno niektorych laka krv ale rezu sa viac preto lebo su to masochisti alebo fakt neviem
Ufon ak si si nevsimol Punk sa zachoval az do dnesnej doby HH nema absolutnu buducnos
HIP HOP A EMO NECH SA PEKNE SCHOVA MI SME MLADES PUNKAČOVA
PUNKS NO DEAD
EMO IS FUCK AND TOTAL DEAD
EMO SU SAMI BUZERANTI A TRANZVESTYTY