Editorstvo a vydavateľská prax UKF NR - prijali vás???
Čaute dala som si prihlášku na to editorstvo a dnes mi prišlo že ma neprijali čo ma dosť zarazilo nakoľko sa tam berie bez prijímačiek a je to nový odbor, a nemala som až také zlé priemery... neviete koľko sa tam hlásilo a či ešte mám šancu sa tam dostať
@zuzu34 ja by som velmi velmi chcela vidiet kto sa tam dostal napr sem na editorstvo a aky mal priemer lebo mi proste nejde do hlavy ze sa na taketo odbory hlasia ludia co maju ciste jednotky ked mna// a aj inych co som mala vecne 1-2 dvojky nezobrali..presne ako pises
@mirkova to ani srnka netuší. Ale tak, keby boli na UKF normálni (čo nie sú), tak by ju vzali, veď má všetky skúšky z toho porobené. Za rok by tam bola Bc.
No, ja som si dala prihlášku na filozofickú fakultu- učiteľstvo Francúzsky jazyk a Anglický jazyk a vzali ma- no ale idem inam takže podajte odvolanie- má to význam
Ahojte, uz som sem vkladala, ze som prijata a riadne sa cudujem, ze vy nie...voooobec ale voooobec nie som cista jednotkarka... a a dokonca ani dvojkarka...sem tam aj trojecka...Som osobne rada...ale som prekvapena...A ja ze si tu najdem spoluziakov Netusim, ake boli kriteria...pochybujem, ze pozerali len na znamky...mozno druh skoly...resp. vychadzali zo zivotopisu netusim...no budem sledovat toto forum...snad tam nebudem sama..
ja som si tam tiež posielal prihlášku a prišlo mi, že ma neprijali..a to, že som bola maximálne prekvapená asi ani nemusím hovoriť. známky som mala dá sa povedať dosť dobré, nad 1,50 som nešla nikdy (väčšinou to bolo okolo 1,20-1,30)..takže by ma skutočne zaujímalo podľa čoho berú, keď ako tak čítam, zobrali aj horších. dokonca aj životopis som mala dosť rozsiahly a plný mimoškolských aktivít..teraz vôbec neviem, či vôbec poslať odvolanie, lebo mi to pripadá tak, že aj tak nič nezmôžem, lebo si prijímajú ako chcú..
@lenfera osobne si myslim ze zivotopisy necitaju--napriklad nam kazali odtial napisat len uplne strucny ze ich obkeci nezaujimaju len proste kam si chodila do skoly a kam chodis a dovi...takze tym to asi nie je...ja som sa na editorstvo nehlasila ale viacmenej ma zaraza ta ,,spravodlivost,, nic osobne voci luujza ale proste len to ako ju mohli prijat a vas lepsich nie proste to jednoducho nechapem tie ich kriteria kedze 99% uspesnosti prijatia malo byt o znamkach...to si uz vazne mam mysliet ze si vypocitavali koho prijmu alebo na koho poslepiacky ukazu prstom toho neprijmu ? je to maximalne hlupe
no veď práve..a dokonca na editorstvo mala byť ohodnotená aj maturitná skúška zo SJL (dvojnásobne keďže druhý profilový predmet nie je) + body za známky. Takže nechápem ako môžu niekomu napísať či je prijatý, alebo nie, pokiaľ ešte maturitu ani nemá za sebou. Veď body za známky mali byť len 1/3 z celkového počtu..úplne ma Nitra sklamala týmto, maximálene..
@lenfera odveci ale citam ze si z levic taklze viacmenej sme rodacky ...ved to aj mne volala kamaratka ze tam mali brat aj maturu tak ako to uz mohli posielat..tiez nechapem
asi Levice nemajú radi teda a o dennom som hovorila ja na externé zoberú väčšinou každého..ale ok, teraz vôbec otázka - prijali niekoho na denné? lebo neviem o nikom doteraz
ja som si dala tiež na denné.. maturovala som už minulý rok a mala som zo SJL 1 (z maturít) a tiež nechápem podľa akých kritérií tam berú, či po známosti alebo čo.. ja si myslím, že tento rok si tam dalo veľa ľudí prihlášku lebo je to bez prijímačiek, určite aj plno gymplákov a čistých jednotkárov, ktorí sú vysratí, že ich nikam nepríjmu, no a sem ich teraz prijali, ale nakoniec sem ani nepôjdu, lebo ich zoberú na lepšie školy.. takže?? mimochodom ja som tiež z lv
Mňa taktiež nevzali. Mala som celkom slušné vysvedčenie, navyše som chodila na gymnázium, čo viem, že sú za to plusové body. Ako čítam, podať odvolanie je zbytočné, no čo už, smola..
@adkazabka pri torche stastia sa na odvolanie vsetky stretneme minimalne na filozofickej fakulte ked uz ja mam inu katedru ale to by sa naozaj pri ich brani neviem co muselo stat
jeaaaah som tam ... a som tiez prekvapena ze viacerych z vas nebrali lebo som si myslela ze beru kazdeho .... tak to som o to naradostenejsia a ved ak napisete paradne odvolanie ta snad niektorych este poberu
prijali ťa na denné? prvá o ktorej viem že sa nenahneváš (neber to ako buzeráciu)..ale aké si mala známky? mne to jednoducho fakt nedá a stále v tom vidím sprosté kritériá
mna tiež prijali a čudujem sa teda, že tento rok tam bol taký nátresk .. a tak ja som mala priemery z 2-3 ročnika 1,15 1,14 tak som toto brala ako takú istotku .. no ako vidim tento rok to moc istotka nebola ale nebojte sa ja Vám snád uvolním miesto
HM...Slečny ani mňa neprijali a dosť mi to podlomilo kolená lebo som fakt chcela študovať tento odbor a brala som to ako tutovku že ma tam vezmu. Minulý rok ma prijali a tento rok mi prišlo že NIE! v pohode. poslala som odvolanie uvidime, ale je to isto svinstvo, ja som maturoval zo sloviny na jednotku, chodila na gymnázium a nič... nechápem... a budeme to vedieť asi vtedy dokým všetci prijatý pošlu NáVRATKU myslim že do 24. júna maju termín, tak potom možno do konca jula budeme vedieť či nás pobrali... aspon myslim.
ja som im tam volala, keďže som nevedela ako je to s tým maturitným vysvedčením a dosť ma prekvapilo, keď povedali, že ho posielať nemusím. Čiže dekan rozhoduje len na základe odvolania, čo je myslím dosť nespravodlivé, nakoľko som si tam vôbec nemohla napísať ako som zmaturovala keďže som ho písala ešte pred maturitou..skutočne som zvedavá ako to teda bude teraz.ale veľké nádeje tomu nedávam, čo už. Ale myslím, že ak si si ivina napísala, že si zmaturovala zo sj na 1 tak ťa prijmú nakoniec
Caute baby, ja som z Nitry, davala som si prihlasku aj na editorstvo, pretoze je to zaujimavy odbor a je to nieco,co by ma bavilo. Neviem teda, podla coho to vyberaju, asi podla znamok, ale ja som bola prijata, no pocula som, ze tento rok tam bol velky natresk. Okrem toho som si davala aj zurnalistiku a masmedialku, vsetko do Nitry, kedze v buducnosti sa chcem venovat tymto smerom. Vcera som absolvovala zurnalu, tak este neviem, ale ak sa nedostanem tam,ani na masmed.,tak nevaham a idem na editorstvo, lebo som pocula ze su tam fakt zaujimave predmety a slovencina ma bavi. Inak zo sloviny som mala vzdy jednotky, tak mozno prave preto ma prijali. Ale podla toho,co tu citam, tak fakt neviem ale snad na odvolanie niektore z vas vezmu a vidime sa v septembri spoluziacky
@lenfera znamky? zo slovenciny len jednotky, aj na maturite (osemrocny gympel)...ale celkove priemery som mala v 2. rocniku aj 1,63 takze mi riadne ritku stiskalo ked som to prepocitavala a asi 10 krat som kontrolovala ze ci tam je 1,7 dokedy beru ...ale ja som mala asi zivotopis dost obsirny lebo som pomerne vela sutazi povyhravala aj v skolksom casopise som robila sefredaktorku, tak mozno citali aj tie zivotopisy
@adkazabka ale trt 400? a kolkatich brali? .... inak podla mna vela ludi malo tento odbor len ako zalohu, takze si myslim ze sa vela miest este uvolni .)
ja som mala tuším v druhom ročníku 2 zo sloviny, tak je možné, že mi uškodilo práve to..a no neviem neviem či sa uvoľní veľa, lebo predsa len, do 20. tuším mali tú návratku poslať a v ten deň ešte z mnohých iných škôl nemusia vedieť či ich prijali alebo nie..takže myslím, že si tú návratku aj tak pošlú pre istotu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov