Ahojte, chcela by som sa len opýtať či tu niesu nejaký študenti tohto odboru na eube, neviem nájsť dostatok informácii na internete, tak by som sa chcela opýtať na váš osobný názor čo sa týka kvality štúdia.. Alebo ak tu je niekto kto bol teraz na prijíma
@andrea305 Ahoj prosim ťa kamoška robila na tento odbor prijimačky a ešte stale jej nič nedošlo, tebe došlo hned alebo tak že vieš že si prijata alebo nejaka info??
@andrea305@salwiska@pinka102@Naivemutant ahojte baby ja teraz rozmyslam nad studiom externe, vedeli by ste mi prosim povedat ako sa vam tam paci, aki su vyucujuci, ci su zaujimave predmety, a pod. dakujem vam.
@katuska305 ja by som osobne externe nešla, máš to hlavne rok navyše.. Ale tak to je individuálne, a čo sa týka samotného štúdia, tak predmety sú zaujímavé, máme to pol na pol, takže preberáme aj to, čo samotní právnici na UK, aj predmety z euby. Právo je podstatne však o dosť ťažšie, kde sa musíš strašne veľa učiť, ja som teraz v tretiaku a už mi nepríde divné sa učiť 300-stranové knihy. A vyučujúci, ako ktorí, sú aj lepší, aj horší, ale to je tak myslím na každej škole .. ak by ťa ešte niečo napadlo, napíš kľudne
@salwiska super dakujem ti no ja pracujem takze kvoli tomu, uz mam jeden titul ale toto by bolo super doplnenie. a co sa tyka potom 2. stupna, vyberas si k comu mas blizsie a podla toho?
@katuska305 no teraz to je v takom štádiu, že my sami nevieme, či bude akreditovaný aj 2.stupeň, alebo nie. Vravia nám, že áno, ale nemáme to isté. Každopádne 2.stupeň bude viacmenej o práve a skončís s Mgr. A po bakalárovi môžeš ísť aj na eubu, aj na právo bez prímačiek. (avšak euba pri niektorých odboroch vyžaduje prímačky). Takže ak to akreditujú, máš v podstate 3 možnosti, buď 2.stupeň pokračovať, na eubu, alebo aj samotne právo.
@michaellla177 bakalár klasika 3 roky, a druhý stupeň je už akreditovaný, tak sa dá pokračovať aj v ňom. Len na každom stupni sú dvoje štátnice, tak to je celkom sranda
@salwiska Dá sa to vpohode zvládnuť? Ako to vidíš s uplatnením, je to lepšie ako z čistého práva? Niekto tu aj spomínal, že medzi predmetmi je právna angličtina a ekonomická angličtina. Zvládnu to žiaci z gymka s úrovňou B2?
Taktiež by ma zaujímala príprava na prijímačky, z čoho sa treba učiť a či je veľký záujem o tento odbor. Dosť ma tento odbor zaujal a práve som skončila 3. ročník na gymnáziu, na stránke školy toho veľa nie je, čiže toto je najrýchlejší spôsob ako si zistiť bližšie informácie. Za odpovede ti vopred ďakujem.
@michaellla177
Dá sa to zvládnuť, ale musíš sama chcieť aj makať. Polka ľudí totiž nezvládala a ide na štátnice až v auguste. S uplatnením ti neviem povedať, ako to bude v praxi vyzerať, ale ja idem čisto už iba ekonomickým smerom. Malo to niečo do seba, ale 2.stupeň je zameraný viac na právo.
Čo sa týka prípravy na prijímačky to už si úprimne riadne ani nepamätám, niečo som kukala z každého predmetu, a koľko nás bolo hlásiacich sa a tak, to naozaj neviem.
Ešte taký rozdiel, čo sa týka samotného práva a EaP, tak napríklad sme viackrát mali predmet, čo majú právnici 2 semestre a my sme to mali len na 1 semester v takom istom rozsahu, tak to bola celkom sranda a koľkokrát o nervy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Taktiež by ma zaujímala príprava na prijímačky, z čoho sa treba učiť a či je veľký záujem o tento odbor. Dosť ma tento odbor zaujal a práve som skončila 3. ročník na gymnáziu, na stránke školy toho veľa nie je, čiže toto je najrýchlejší spôsob ako si zistiť bližšie informácie. Za odpovede ti vopred ďakujem.
Dá sa to zvládnuť, ale musíš sama chcieť aj makať. Polka ľudí totiž nezvládala a ide na štátnice až v auguste. S uplatnením ti neviem povedať, ako to bude v praxi vyzerať, ale ja idem čisto už iba ekonomickým smerom. Malo to niečo do seba, ale 2.stupeň je zameraný viac na právo.
Čo sa týka prípravy na prijímačky to už si úprimne riadne ani nepamätám, niečo som kukala z každého predmetu, a koľko nás bolo hlásiacich sa a tak, to naozaj neviem.
Ešte taký rozdiel, čo sa týka samotného práva a EaP, tak napríklad sme viackrát mali predmet, čo majú právnici 2 semestre a my sme to mali len na 1 semester v takom istom rozsahu, tak to bola celkom sranda a koľkokrát o nervy.