Čaute,čaká ma posledná skúška z eko a mam taku prosbu.viete mi prosim niekto vysvetlit rozdiel medzi nákladmi-výdavkami a výnosom-ziskom.Potrebovala by som to uplne polopatisticky vysvetlit kedze som prečítala xy definícii no som z toho už mimo,díkičko
Výnosy sú peňažné vyjadrenie aktivít vynaložených na dosiahnutie zisku. T. j. poskytnutie služby, dodanie tovaru, a to bez ohľadu na finančný tok (odplatu).
Príjmy sú už samotný peňažný tok, za vykonanie aktivít vynaložených na dosiahnutie zisku, čiže odplata.
Náklady sú peňažným vyjadrením úkonov vynaložených na dosiahnutie zisku. Čiže prijatie služby a tovaru, vyskladnenie skladu, odpisy, spotreba materiálu...
Výdaje sú už samotným finančným tokom za služby, tovary, nákup materiálu etc.
A zisk je spravidla rozdiel medzi výnosmi a nákladmi (PO) alebo príjmami a výdavkami (FO).
Vlastnými slovami a asi nepomôže, ale inak to asi vysvetliť neviem.
Keď si kúpiš budovu, tak za ňu zaplatíš dajme tomu 1000 000 eur...o toľko peňazí budeš mať menej, ale keďže budovu budeš využívať na podnikanie ďalšie roky, tak ju podľa zákona budeš odpisovať niekoľko rokov, takže výdavok je milión, ale náklad toho roku iba časť zodpovedajúca na daný rok...a preto sú náklady peňažným vyjadrením úkonov vynaložených na dosiahnutie zisku a výdavky samotným finančným tokom...analogicky to platí pre výnosy a výdavky, ale príklad neviem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
Príjmy sú už samotný peňažný tok, za vykonanie aktivít vynaložených na dosiahnutie zisku, čiže odplata.
Náklady sú peňažným vyjadrením úkonov vynaložených na dosiahnutie zisku. Čiže prijatie služby a tovaru, vyskladnenie skladu, odpisy, spotreba materiálu...
Výdaje sú už samotným finančným tokom za služby, tovary, nákup materiálu etc.
A zisk je spravidla rozdiel medzi výnosmi a nákladmi (PO) alebo príjmami a výdavkami (FO).
Vlastnými slovami a asi nepomôže, ale inak to asi vysvetliť neviem.