Vie mi niekto poradiť? Tento rok maturujem a chcela by som ísť na ekonomickú. Sú tam ťažké prijímačky? Chcem sa prihlásiť aj na tie prípravné kurzy, chodili ste tam niekto? Dúfam, že to nebude zbytočné... Ktorá fakulta je podľa vás najlepšia? Mne osobne b
Príjmačky neboli až také náročné aspoň z mojho pohľadu ale zas ani jednoduché neboli... To si preštuduj nejaké minuloročné a zistíš viac to je u každého individuálne Ale matika ma tam dorazila, vybral som si najťažšiu fakultu zrovna tam kde musia vyhadzovať a hlavne na matike... Ono o EU sa hovorí že je to električková škola ale fakt to závisí od fakúlt, tá naša bola výnimka málokto tam ostal a výnimka aj v tom že zobrali niekoľkonásobok ľudí kolko mali zobrať. Iné fakulty brali len stanovený počet takže sitá netrebalo...
Aha, ďakujem pekne za info . A na akú fakultu chodíš? Ja by som chcela možno tú Národnohospodársku, dúfam že nie je príliž náročná, hlavne tá matika...
Ahojte. No ja som novopeceny prvacik na NHF EU v BA Myslim, aspon co som pocul, ze prave tato fakulta by mala byt najlepsia spomedzi fakult na EU.
Prijimacky..no, ja konkretne som ich chvalabohu nemusel robit, ale co isli od nas decka, tak prijimacky spravili. Ale urcite sa na ne musis pripravovat, to bez debaty. Jazyk, matika a ekonomia. Mozem sa blizsie popytat kamaratky co presne mala na skuske ak chces...
Martin182..na akej si fakulte? aky odbor? vies, ci sa mam aj ja strachovat nejakeho sita..
No ja som chodil na FHI-čku to je informatika...(Manažérske rozhodovanie a informačné technológie) síce to má najlepšie uplatnenie a budúcnosť ale je to ťažké... Ale na druhú stranu ma zas potešil prístup profákov, takí priateľskí všetci a snažia sa pomôcť, ale to je tiež vraj výnimka že len na našej fakulte, aspoň všetci tak hovoria... Celkovo aj profáci to tam tak berú že je Ekonomická Univerzita všetky fakulty a potom FHI - jedna obrovská výnimka, aj študentov tam berú úplne inak..
Na NHF-ke by ste nemali mať problém, tam nebudú také sitá a ono celkovo tento rok vraj nebrali toľko študentov lebo im hrozilo že stratia štatút Univerzity.
Treba sa pripraviť na anglinu napríklad aspoň my sme mali business angličtinu čo sa treba začať učiť aj keď ste hocijak dobrý v tom. Potom čo sa týka informatiky to bude ľahúčke, tam by mali byť len tie základy a ďalej to sa treba spýtať už radšej niekoho kto tam konkrétne je lebo o vyšších ročníkoch už moc neviem akurat z rozpravania
Martin..chodil?..teda uz nechodis?..a inak diky za info..
aaa. Elizabeth...nejake testy na EU by som mal mat aj ja doma..a vo stvrtok idem do PE alebo TO, teraz neviem...mohol by som ti ich priniest ak chces...
pravdepodobne nie, to je veľmi komplikovaná situácia štúdium som neprerušil ale nebol som na zápise vďaka zlomenej nohe.. takže teraz sám neviem ako na tom som... Keď budem zdravý tak potom sa budem nad tým zamýšlať ajtak už s tým nič nespravím...
Ahojte, som tohtoročný maturant a mám záujem o študijny program účtovníctvo na FHI EU v BA. Nepoznáte nietoho s toho odboru neviete či je to ťažké? A ako je to s tým druhým jazykom, je skúška ťažká ? Pýtam sa preto lebo na škole kde teraz študujem máme len jeden cudzí jazyk tak chcem vedieť či sa mám začať učiť druhý aby som v letnom semestri prešiel... a jazyky sú len v prvom ročníku alebo celé štúdium?
Ahojte , čakajú ma čoskoro maturity a potom príjmačky...rozmýšľam o obchodnej fakulte podnikanie v cestovnom ruchu. Nevedeli by ste mi povedať, ak viete aké boli skúšky alebo či sa nedajú z niekade zohnať minuloročne testy z matematiky alebo nejaké skúšobne testy? Lebo na stránke školy sa mi zdá že tam asi ani minuloročne testy neponkajú....a či tie brožúrky alebo testove knižky čo ponúkajú či sa to oplatí kúpiť..?..
Ahoj.. ja tento rok maturujem, a tiež rozmýšlam o EUBA a obchodnú fakultu. Bojím sa tých prijimačok, tak som sa chcela spýtať, že či boli ťažké. Hrozne sa bojím tej matiky, ved to asi každý. Rada by som bola, keby mi odpíšeš. Ďakujem
ahojte mohla by som sa opytat ako je to s priemerom z vysvedcenia alebo celkovo s maturitou ci ma zoberu bez prijimaciek ak ho mám do určitej hranice alebo ako to máte??
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Prijimacky..no, ja konkretne som ich chvalabohu nemusel robit, ale co isli od nas decka, tak prijimacky spravili. Ale urcite sa na ne musis pripravovat, to bez debaty. Jazyk, matika a ekonomia. Mozem sa blizsie popytat kamaratky co presne mala na skuske ak chces...
Martin182..na akej si fakulte? aky odbor? vies, ci sa mam aj ja strachovat nejakeho sita..
Na NHF-ke by ste nemali mať problém, tam nebudú také sitá a ono celkovo tento rok vraj nebrali toľko študentov lebo im hrozilo že stratia štatút Univerzity.
Treba sa pripraviť na anglinu napríklad aspoň my sme mali business angličtinu čo sa treba začať učiť aj keď ste hocijak dobrý v tom. Potom čo sa týka informatiky to bude ľahúčke, tam by mali byť len tie základy a ďalej to sa treba spýtať už radšej niekoho kto tam konkrétne je lebo o vyšších ročníkoch už moc neviem akurat z rozpravania
Tak držíím palce
aaa. Elizabeth...nejake testy na EU by som mal mat aj ja doma..a vo stvrtok idem do PE alebo TO, teraz neviem...mohol by som ti ich priniest ak chces...
Ďakujem za info
Ahoj.. ja tento rok maturujem, a tiež rozmýšlam o EUBA a obchodnú fakultu. Bojím sa tých prijimačok, tak som sa chcela spýtať, že či boli ťažké. Hrozne sa bojím tej matiky, ved to asi každý. Rada by som bola, keby mi odpíšeš. Ďakujem