oplati sa studovat ekonomicke odbory? napr. specializaciu manazment, marketing,uctovnictvo a pod.? hlavne ak nie ste z BA,kde je po kancelarskej praci dost velky dopyt,ale skor z mensieho mesta? Mna to velmi bavi,taka ta kancelarska praca, ale rodicia su
@asimilacia23 nerozhoduj sa podľa toho čo chcú rodičia, ale čo chceš ty... v ekonomických odboroch je podľa mňa väčšia šanca, že sa zamestnáš niekde s dobrým platom a keď si šikovná, tak sa určite dostaneš na nejaké dobré miesto držím palce
uctovnictvo je super. a s tym sa vzdy zamestnas pokial si trocha priebojny. a napriklad kombinacia ako uctovnictvo + ovladat anglictinu (eventualne nemcinu alebo ine jazyky) je dost na dracku
@asimilacia23 tak nevahaj a hop hop aj pocas skoly mozes brigadovat vo vela firmach. oni hladaju priamo studentov dennej formy ako brigadnikov na tieto pozicie. mas super pre prax a aj vlastny rozvoj
Netvrdila by som, že účto je na "dračku", to je moc prehnaný výraz... každopádne si myslím, že s účtovníctvom by si mala na trhu viacej čo ponúknuť ako s učiteľstvom. Vôbec nie je pravda, že sa tam ľahšie zamestnáš. Učiteľov je veľa, miest je málo a platy sú príšerné. Celkovo je tam to školstvo veľmi zle...
Ak nemáš k tomu vyslovený vzťah, že by ťa to naplňalo tak na to rozhodne nechoď, nie je to život rodičov ale tvoj
Učtovníctvo je povolanie kde dopyt po ľudoch presahuje ponuku na trhu.. názor učto + cudzí jazyk je dobrá kombinácia, to súhlasím...
Lenže tam je na mieste ešte aj otázka, či sa oplatí zarábať také peniaze, pri tej zodpovednosti ktorú ako účtovník máš.
Ver, že vo firmách (hlavne tých veľkých, kde sú pre účtovníctvo určené celé budovy) nieje zárobok nejak extra vysoký.
Osobne ak by som sa mal znova rozhodnúť tak stredoškolské zameranie by som si vybral na techniku - mechatroniku a VS jednoznačne IT.. tam sú ľudia naozaj na dračku za adekvátne honoráre..
Brat je programátor, takže píšem iba to, čo vidím u neho.
A ja som účtovník
@lexus ty si uctovník? no to je zaujimave, mohol by si mi napisat TS-ku,ako sa ti praca pozdava,ohodnotenie, pracovna doba,ako ta to psychucky nici a pod no tak ja a IT nejde dokopy a uz sa musim rozhodnut ci sa dat na ekonomicky smer alebo nie...uz mam aj cosi vyhliadnute,tak by som radsej tu TS uvitala,nemusi kazdy vsetko vediet
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Ak nemáš k tomu vyslovený vzťah, že by ťa to naplňalo tak na to rozhodne nechoď, nie je to život rodičov ale tvoj
Lenže tam je na mieste ešte aj otázka, či sa oplatí zarábať také peniaze, pri tej zodpovednosti ktorú ako účtovník máš.
Ver, že vo firmách (hlavne tých veľkých, kde sú pre účtovníctvo určené celé budovy) nieje zárobok nejak extra vysoký.
Osobne ak by som sa mal znova rozhodnúť tak stredoškolské zameranie by som si vybral na techniku - mechatroniku a VS jednoznačne IT.. tam sú ľudia naozaj na dračku za adekvátne honoráre..
Brat je programátor, takže píšem iba to, čo vidím u neho.
A ja som účtovník