Stretli ste sa niekedy s človekom, ktorý vám v prenesenom zmysle slova vyciciaval energiu? Ktorý vami manipuloval a využíval vás na naplnenie svojich cieľov a potrieb, či už vedome alebo nevedome? Ktorý vo vás vyvolával pocit spolupatričnosti,...
...vďačnosti, ľútosti a iné emócie, ktoré vás nútili byť mu neustále k dispozícii a vyhovieť mu, pričom však vaše vlastné problémy a potreby bagatelizoval alebo odsúval do úzadia, ale napriek tomu vám podsúval jeho presvedčenie, že je pre vás jeho prítomnosť prínosná? Čo by ste spravili keby ste zistili, že takéhoto človeka máte dlhší čas v svojej tesnej blízkosti? A čo by ste robili v prípade keby ste sa mu pokúsili vysvetliť, že takéto fungovanie vás už vyčerpáva a on by sa urazil a prerušil s vami kontakt? Mňa chytá zlosť, že si neváži čo všetko som preňho spravila, ale napriek tomu si uvedomujem, že to bola z veľkej časti moja chyba, keďže som so sebou nechala zametať, nebola som dostatočne asertívna a stavala som jeho potreby pred svoje napriek vedomiu, že mi to je nepríjemné. Neviem sa však odosobniť od celej situácie a potlačiť ten stupňujúci sa hnev napriek tomu, že mi na tom človeku záleží a nechcem aby opakoval takéto chyby aj v budúcnosti a ľudia ho aj naďalej opúšťali, pretože som presvedčená, že mi neničil život zámerne, skôr naopak, bol presvedčený, že mi pomáha. Napriek tomu vo mne tiež narastá nechuť udržiavania kontaktu s týmto človekom v záujme zachovania si vlastného zdravia, ktorému však zrejme neprospieva ani táto zlosť a neustála potreba premýšľať nad celou situáciou, ale tiež sa vo mne objavuje strach, že ma v blízkej budúcnosti (kým to celkom nespracujem) kontaktuje a zase si zo mňa niečo cucne. Napadá vám ako by sa z takejto situácie dalo vymotať? Budem vďačná za každú radu.
Niečo podobné hej.
Jedna moja bývalá priateľka, ale to už bolo dávno (cca 4 roky dozadu). Vždy zo seba robila chúďatko a keď jej nikto nevedel pomôcť, tak začali reči že celý svet je zlý a podobne... keď som ju spoznal som si to neuvedomoval a bolo mi jej dosť ľúto vždy ak sa jej len prihodilo niečo zlé, ale už ako to pokračovalo nikam to neviedlo lebo pomaly aj na mňa sa to prenášalo. A vkuse len vyplakávala, opakovala mi čo všetko sa deje, čo je zle, ale nič sa nemenilo a nikam to neviedlo. To je jedno čo jej človek povedal, dookola to isté točila.
Nakoniec som ju nechal tak, uvedomil som si že ona si musí pomôcť sama, nedokážem jej nijak pomôcť ja. Tak som s ňou úplne prerušil kontakt a doteraz neviem čo s ňou je, ani ma to nezaujíma už.
Ja sa tak živím. Už nepotrebujem ani prijímať potravu, proste keď som hladný, čiže keď môjmu telu chýbajú živiny, proste to vyciciam z druhého človeka a mám pokoj.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
jedine takto sa oslobodíš od upíra....
ja som tak spravil a som slobodný, šťastný a teraz už aj imúnny voči takýmto pijavicam....
Jedna moja bývalá priateľka, ale to už bolo dávno (cca 4 roky dozadu). Vždy zo seba robila chúďatko a keď jej nikto nevedel pomôcť, tak začali reči že celý svet je zlý a podobne... keď som ju spoznal som si to neuvedomoval a bolo mi jej dosť ľúto vždy ak sa jej len prihodilo niečo zlé, ale už ako to pokračovalo nikam to neviedlo lebo pomaly aj na mňa sa to prenášalo. A vkuse len vyplakávala, opakovala mi čo všetko sa deje, čo je zle, ale nič sa nemenilo a nikam to neviedlo. To je jedno čo jej človek povedal, dookola to isté točila.
Nakoniec som ju nechal tak, uvedomil som si že ona si musí pomôcť sama, nedokážem jej nijak pomôcť ja. Tak som s ňou úplne prerušil kontakt a doteraz neviem čo s ňou je, ani ma to nezaujíma už.