Ahojky..kto mi vie poradit..idem si v skole vybrat druhy jazyk../len zaklady/ a zvazujem spanielcinu..kto sa ju uci..vie mi povedat ci je to narocne sa ju naucit alebo pohodicka..mohla by som si vziat nemcinu ktoru zaklady viem a mala by som to jednoduchs
ja mam spanınu a neznasam ju, vobec mı nejde a nevıem sa prınutıt ju ucıt vobec. Avsak stale je to ası lepsıe nez nemcına, aj ked ta mı ısla lepsıe ked som ju mala este na zakladnej
španielčina mi príde úplne jednoduchá, aj keď, ja som sa ju učila iným spôsobom ako sa ju budete učiť vy, takže to, či bude taká jednoduchá aj pre teba, to neviem.... ale ja by som si radšej dala nemčinu
ale je to na VS..cize to nie je jazyk ktory ma bude v zivote moc ovplyvnovat..len sa bojim az si to moc neskomplikujem kedze nemcinu neznasam ale ako tak viem...spanielcina ma laka a moc sa mi paaaaci
ti co tvrdia ze spanielcina je lahka, tak nech sa ju laskavo zacnu ucit a potom sa vyjadruju.
obidva jazyky su take normalne, ani nie lahke, ani nie tazke, nemcina ma mozno slovnu zasobu namahavejsiu, ale nie je v nej az tolko volnosti ako v spanielcine co je vyhoda nemciny. ...
@ladyni ja som sa ucila spanielcinu a mozem povedat, ze je dost lahka.. oproti nemcine 100% lahsia..
@jasmiine ja som bola tiez na tom tak, ze som si mala vybrat medzi nemcinou ktoru som sa ucila niekolko rokov a spanielcinou ktoru som nevedela vobec a vybrala som si spanielcinu a nelutujem. spanielcina je ovela krajsia a lahsia ako nemina.. jedine co lutujem je to, ze som to mohla menej flakat, viac by som za tie 4 roky vedela ako viem :/
@ladypetushqa ta taak no učím ako učím samouk ta tak .... ale zatiaľ nie nejako extrémne len čo pochytím niečo pozriem ... :/ a ťažko tak sa sama naučiť ... a ty ?
ako nemčina sa ti viac zíde v našich končinách, aj keď určite je ťažšia než španielčina. Tá je pomerne dosť ľahká na základnej úrovni, takej tej že vieš sa dohovoriť.
španielčina je brutálne lahka aspon pre mna bola, mala som ju ako druhý jazyk a v pohode som zvládala a absolutne som sa ju neucila co dost lutujem teraz... tam ide len o slovnú zásobu, gramatika je lahučká
@jasmiine španielčina je super jazyk, ja sa ju učím už tretí rok a som spokojná ľahká nie je vôbec, je tam kopec časovačiek, výnimiek, nepravidelností, 25 časov, ale ak si nútená, naučíš sa a pekne to znie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
obidva jazyky su take normalne, ani nie lahke, ani nie tazke, nemcina ma mozno slovnu zasobu namahavejsiu, ale nie je v nej az tolko volnosti ako v spanielcine co je vyhoda nemciny. ...
ale je nádherná
@jasmiine ja som bola tiez na tom tak, ze som si mala vybrat medzi nemcinou ktoru som sa ucila niekolko rokov a spanielcinou ktoru som nevedela vobec a vybrala som si spanielcinu a nelutujem. spanielcina je ovela krajsia a lahsia ako nemina.. jedine co lutujem je to, ze som to mohla menej flakat, viac by som za tie 4 roky vedela ako viem :/
ak chceš,tak mi môžeš kľudne napísať,ja ti rada poradím,pomôžem,naučím aspoň si zopakujem tie základy zase