Chcel by som si kupit espresso kavovar, hladam nieco vhodne, viete mi poradit, mate s nejakymi konkretnymi skusenosti? Asi by som skor preferoval aj taky, ktory mi kavu zomelie.
nie, nie, nie, domov si espressovar proste nekupujte. pokiaľ neviete správne variť kávu, pokiaľ neviete, na akú hrúbku ktorú kávu zomlieť tak, aby sa vám neprepaľovala, pokiaľ proste neviete, tak na to serte.
No, práveže to viem, chcem len malý stroj domov pre seba. A vedieť s akým majú ľudia aké skúsenosti okrem nejakého VšetkoZaTebaSpravím Dolce Gusto či akéže sa to teraz všade predávajú.
@etelnair práveže to je aj tak blbosť, pretože každá káva sa melie inak a kým si poriadne nastavíš mlynček na správne namletie, tak minieš aj polovičku balíka kávy, takže to je zbytočná strata peňazí. omnoho lepšie je mať doma už spomínané Dolce Gusto.
@grietusha ale krista ked chcu vediet hento a robit si hento, to co pises je proste jak Nikdy si nekupuj husle pokial na ne nevies hrat, kup si radsej radio
doma máme spomínané dolce gusto a kávovar - Krups EA 8050
... sú to dosť drahé záležitosti najmä v tom druhom prípade
... dolce gusto je fajn moderný cenovo dostupný kávovar a robí to aj dobrú kávu (nie som odborník ale chutí mi) no nevýhodou je v celku drahé kapsle = káva ... v niektorých baleniach je len 8 káv (to sú tie z mliekom) za cca 5€ (100-110kč) v niektorých 16 čo je už lepšie
... no na druhú stranu, zrnková káva svetovej značky môže stáť aj 30-35€ / kg
ja mam pocit, ze dolce gusto je totalne umela kava, sice som si ten kavovar kupila aj ja pred asi 3 rokmi, som si povedala, ze bude aj pre navstevy ale nikto to nechce, kava je podla mna dost umela, vobec ale vobec sa to neda porovnat s priamo zomletou a urobenou kavou, bohuzial kvalitny kavovar, ak chcem aby mal aj mlyncek je od 1000 € hore.
ja som uplne najvac spokojna s » www.cafepoint.sk/kavovary?fs=1... , kupili sme tam kavovar Nivona CafeRomantica, sice drahy ale zas mele mele mele jak dabel. Luxusna kavicka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
radšej si kúpte džezvu a varte si to v nej.
@naily
... sú to dosť drahé záležitosti najmä v tom druhom prípade
... dolce gusto je fajn moderný cenovo dostupný kávovar a robí to aj dobrú kávu (nie som odborník ale chutí mi) no nevýhodou je v celku drahé kapsle = káva ... v niektorých baleniach je len 8 káv (to sú tie z mliekom) za cca 5€ (100-110kč) v niektorých 16 čo je už lepšie
... no na druhú stranu, zrnková káva svetovej značky môže stáť aj 30-35€ / kg
toť moja skúsenosť