"Verim chodim na spoveť a tak ale moc nie" - to akoze co je toto "ale moc nie"???? co moc nie? nechapem... skus si najskor rozmysliet co sa chces pytat a az potom sa pytaj, lebo si dala take moznosti, ze ani prisit ani priplatat...
a zas dake blbe moznosti???...a co len verim,do kostola chodim len raz za cas, lebo viera v Boha nie je o chodeni do kostola, ale o tom co mam v srdci? a verim ze je stale so mnou, nad nami a pomaha nam....
Zas blbé možnosti. Ja verím tak noo niečo medzi druhou a treťou možnosťou. Síce tej druhej trochu nechápem, ale nevadí Pochybujem, že Boha miluješ viac ako svoju rodinu.
@mkal ty dementna sa citis menejcenna ked sa robis taakto dolezita? Zivot ti dali rodicia a nie Boh ....bodaj by ta admin blokol urobil by dobry skutok
By ma zaujimalo ako mozte nieco co ste ani nevideli, nikdy neprisli do kontaktu milovat viac ako svojich rodicov... to uz jake vymyvanie mozgov je v tom kostole...
@9 život mi dali moji rodičia a nie Boh, vieš, on neexistuje, je to iba rozprávka cirkvi, aby mali z čoho žiť, nie je žiadny úžasný milý deduško, ktorý ti pomáha, Boh je iba energia, ktorú má každý v sebe, tým pádom je každý sám pre seba vlastným Bohom a toto je jediná pravda, ale na to musíš ešte vyspieť a venovať sa všetkým svetovým náboženstvám, aby si si mohla utvoriť názor a potom niečo hlásaj amen
mam otazocku... ktoreho boha mas na mysli? pretoze... vies... existuje viac bohov ako len ten krestansky, a ak niekto vyznava ine vierovyznanie, moze sa touto anketou citit znevyhodneny, kedze je jednoznacne upriamena na krestanske (pravdepodobne katolicke, vychadzajuc z poznamky o spovedi) nabozenstvo.
1. život mi dali rodičia, lebo sa nevedeli zdržať na koncoročnom školskom výlete na strednej škole
2. v boha neverím z viacerých dôvodov; napr:
a) nikdy som k tomu nebola vedená
b) možno boh existuje, lenže cirkev mi ho kvalitne sprotivila a sprotivila mi aj vieru v neho
c) elánu do viery mi nedodajú ani takí fanatici ako zakladateľka diskusie, lebo tým len potvrdzujú, že veľká časť viery je založená na vymývaniu mozgov kompetentnými osobami
d) pokiaľ boh existuje, prečo dopúšťa to, čo dopúšťa na tomto svete? pri tejto príležitosti mi vždy zídu na um deti v Afrike: od útleho detstva sú odsúdené na katastrofálne životné podmienky. niektorí to pripisujú politike a bla bla bla. lenže pokiaľ jestvuje boh, ja sa pýtam- PREČO sa na to len tak prizerá a nič neurobí? je v tom nejaké posolstvo? je to trest? výstraha? keď sa na to spýtam niekoho, kto v boha verí, vždy mi odpovedia v podstate to isté len s istými obmenami:,,Na čo ti to budem vysvetľovať, keď v boha neveríš a aj tak máš vlastný názor?" to je typické. tak sa mi zdá, akoby veriaci (zas nie všetci, to netvrdím) mali pocit, že sú niečo viac ako ateisti. tzn. že si nezaslúžime vysvetlenie našich otázok, lebo "aj tak nie sme veriaci, nepochopíme."
písala by som viac, ale nechce sa mi formulovať a rozmýšľať.
možno tým, že neverím, robím veľkú chybu a keď príde môj čas, budem si plieskať hlavu o stenu, pretože boh sa na mňa bude hnevať... ale momentálne som spokojná tak, ako som- nepokrstená, neveriaca, nenechávajúca si vymývať mozog
@29 ....ak si napisala to ze ked chce niekto hlasat nieco duchovne, tak musis sa venovat vsetkym nabozenstvam, atd. ..ak by si si pozrela hned židovske...jedno z prvych troch(tusim tak nemozes napisat, ze Boh je len rozpravka cirkvi.....Boh sa opisuje uz omnoho dlhsie ako sa datuje vznik cirkvi (bude to niekedy okolo 25-40 pnl, tusim)....
...ale moznosti mohli byt aj lepsie formulovane...
Ano je to otravne ale zoberte si mama vam dala život prostrednictvom Boha a kebiže neni Boh neni ani vaša mama nieste vi nieje nič neni život neni tato diskusia neni vesmir vskretke je take HOVNO!!!!!!!!
fuuu komplikovana tema ale suhlas s @majlos-om je to chore a toto dievca je viac ako fanatik mala by sa dat liecit no nie som si ista ci by jej to pomohlo.... smutneee
Verim v neho.. mozno dakedy pochibujem ale verim. Na spoved nechodim od vedty co mi raz v spovedelnici povedali... a proste neverit u mna ani nejde. ked uz stratime poslednu nadej tak stale je tu boh na ktoreho sa mozme obratit. proste neviem.. je to dost podstatna sucast mojho zivota
Podľa mňa je tu rovnako ako on stále aj Paris Hilton, Koláč s makom, či Mount Everest, na ktoré sa môžeš obrátiť ... A pomôžu ti presne v takej miere, ako boh
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
uplny fanatik /,,/
ano, se všim všudy...
ano, ale kostol ma nebere...
verim z povinnosti
neverim...
atd atd
co mas komlpexy alebo co??
daj si caku ale taku poriadnu!
si hovor vis komu... keby boli vsetky deti iba z cistej lasky tak by asi veci typu interupcia a pod. neexistovali ,ze?
dievca, mas 14, tak tim si to vysvetlujem... asi si iba potrebujes zvysovat ego, ale tebe by skor prospelo ist na koncert tokio hotel...
@17 suhlasim...
By ma zaujimalo ako mozte nieco co ste ani nevideli, nikdy neprisli do kontaktu milovat viac ako svojich rodicov... to uz jake vymyvanie mozgov je v tom kostole...
A prišli by sme o všetku srandu ...
Ty by si to zasa raz vyriešil
2. v boha neverím z viacerých dôvodov; napr:
a) nikdy som k tomu nebola vedená
b) možno boh existuje, lenže cirkev mi ho kvalitne sprotivila a sprotivila mi aj vieru v neho
c) elánu do viery mi nedodajú ani takí fanatici ako zakladateľka diskusie, lebo tým len potvrdzujú, že veľká časť viery je založená na vymývaniu mozgov kompetentnými osobami
d) pokiaľ boh existuje, prečo dopúšťa to, čo dopúšťa na tomto svete? pri tejto príležitosti mi vždy zídu na um deti v Afrike: od útleho detstva sú odsúdené na katastrofálne životné podmienky. niektorí to pripisujú politike a bla bla bla. lenže pokiaľ jestvuje boh, ja sa pýtam- PREČO sa na to len tak prizerá a nič neurobí? je v tom nejaké posolstvo? je to trest? výstraha? keď sa na to spýtam niekoho, kto v boha verí, vždy mi odpovedia v podstate to isté len s istými obmenami:,,Na čo ti to budem vysvetľovať, keď v boha neveríš a aj tak máš vlastný názor?" to je typické. tak sa mi zdá, akoby veriaci (zas nie všetci, to netvrdím) mali pocit, že sú niečo viac ako ateisti. tzn. že si nezaslúžime vysvetlenie našich otázok, lebo "aj tak nie sme veriaci, nepochopíme."
písala by som viac, ale nechce sa mi formulovať a rozmýšľať.
možno tým, že neverím, robím veľkú chybu a keď príde môj čas, budem si plieskať hlavu o stenu, pretože boh sa na mňa bude hnevať... ale momentálne som spokojná tak, ako som- nepokrstená, neveriaca, nenechávajúca si vymývať mozog
...ale moznosti mohli byt aj lepsie formulovane...
Hej, nemusí to byť rozprávka cirkvi, proste je to báchorka ľudí
No to chápem
Aj mňa na moment zachvátil taký afekt po xxx tom príspevku, v ktorom bolo "Čo vám boh urobil, že toto hovoríte? Boh vám dal život ..."
Proste aby sme tu takýchto nemali viac
Máš k dispozícii nejaké podklady, ktoré by to potvrdzovali?
Podľa mňa preceňuješ osoby, ktoré sú v jej blízkosti
a tak isto nechapem tie spory ostatnych nabozenstiev..setky sa klanaju tomu istemu, setky su za rovnaky ciel, ale bojuju proti sebe...
Prosím ťa a mohla by si mi povedať ako toho boha nazývajú v hinduizme?
A príde druhý spasiteľ a zasa druhé kolo tohto bullshitu, to si zasa múdro vymyslel ...