Potreboval by som vzorcami prepisat cisla z cerveneho ramceka do zeleneho, ale bez toho aby sa opakovali (tak ako je na obrazku). Proste aby tam kazde cislo bolo iba raz. Vzorec na zlty ramcek mam, to netreba.
čiže dáš si do toho zeleného rovná sa, klikneš na funkciu vlookup , označíš najprv tie jednoty a dáš F4 čím ich zafixujes, v druhom riadku označíš celý červený stlpec a zas dáš F4 a v treťom riadku tej funkcie napíšeš len 1 (ako prvý stlpec) ..a to spravíš vždy pri každej známke.
Už končím, prepáč, ale brala som to dosť dávno teraz riešime už väčšie príklady tak som z toho mimo
@cocca-colla uz som to nasiel to co si ty napisala nemozem dat, pretoze tie hodnoty v cervenom sa budu menit a potom by to nesedelo .. tu je navod (uz mi to ide) » office.microsoft.com/sk-sk/excel-hel... .. ale dakujem aj tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Countif a Sumif
Pričom pri countif musíš určiť oblasť, kritérium
a pri sumif oblasť, kritérium a súčet
Skús dať countif - oblasť určíš že označíš tie tri jednotky, kritérium dáš riadok v ktorom to má byť
Vlookup to bude
čiže dáš si do toho zeleného rovná sa, klikneš na funkciu vlookup , označíš najprv tie jednoty a dáš F4 čím ich zafixujes, v druhom riadku označíš celý červený stlpec a zas dáš F4 a v treťom riadku tej funkcie napíšeš len 1 (ako prvý stlpec) ..a to spravíš vždy pri každej známke.
Už končím, prepáč, ale brala som to dosť dávno teraz riešime už väčšie príklady tak som z toho mimo