už davno ma zaujima tato problematikav vraj nikto dokonale nevie opisat proces exorcizmus jeho zakladom je motlitba a svatena voda, ako pvšak prebiaha ? prečo všetci knazi nie su exorcisti ? chceli by ste sa zučastnit tohoto procesu ? može diabol pri exor
No velmi nepomozem s knihami, ale na discovery kedysi chodilo cosi a takychto nadprirodzenych veciach atd a tam spominal nejaky typek co studuje exorcizmus spominal ze krestanski exorcisti su jedini, ktori pocas toho ritualu popieraju existenciu zla. Alebo tak nejako. Proste ze exosrcista robi tu omsu alebo co a aj ked zlo hazde knihy, rozbija vazy atd exorcista sa tvari ze sa nic nedeje.
Pokiaľ viem, tak na exorcizmus sa používalo ešte stále platné kanonické právo RITUALE ROMANUM zo 17. storočia. Čo sa týka rituálnych metód, tak kňaz myslím používa modlidbu a svätenú vodu, pričom vyzýva "zlého ducha" aby opustil telo "posadnutého." Jedným dychom však musím dodať, že neverím, že by tí ľudia boli skutočne posadnutí (v drvivej väčšine prípadov je to nejaká psychická choroba a ak aj exorcizmus pomôže, tak čisto ako sile sugescie, ergo: ak si obeť vsugeruje posadnutosť, po "domnelom" exorcizme sa môže vyliečiť.) Je mi však záhadou ako je možné, že exorcistické rituály pretrvali až dodnes. Nedávno som videl film REQUIEM (inšpirovaný skutočnými udalosťami), ktorý zobrazuje psychicky choré dievča, ktoré po sérii exorcizmov zomrelo. A to, že sa ešte dnes (!) dáva niekto vyučiť za "profesionálneho" exorcistu je prinajmenšom veľmi smutné...
hm ale co by am zaujimalo je napriklad prečo ludia toho satana tak vyhaldavaju ked je symbolom zla co ich na nom tak laka bo mnoháí hlaven vraj svatí sú nim pokušaní v hodine svojej smrti
@8 je mi celkom jedno co si..len som ta napodobnovala, kedže si ma tak oslovila predtým.... A diabol je symbolom zla pretože si z neho ludia ten symbol spravili....
tisicky rokov, to robili tak je samozrejme že ked sa niekde povie zlo, tak synonymum ktore každeho napadne ako prvé je diabol....
co ak je skutocne zlo napr Boh? To si nemyslim
podla mojho osobneho nazoru, je zlo cirkev...nic viac a netreba za tým hladať žiadne fyzicke ani metafyzicke stvorenia
a áno Diabol pokúša....
som škodoradostná svina a bavi ma pokusať, tak prečo to nerobiť...vždy máš právo rozhodnuť sa podla seba čo spravíš, nikto ta do nicoho nenuti...
pokial si ale nejaka ťažko veriaca tak ťa cirkev lahko donuti aby si robila co chce, len aby z toho bolo zle...a ty si budes mysliet že to musis spraviť inak pojdeš do pekla...chapes ako to myslim?
(mimochodom, v pekle je fajne teplucko a je tam večný rock n rollový festival dodji mrknuť : :
@10 akože shak dobre ekd si to z neho ludia urobili ale tak predsa nehladam neičo čo ma može zahubit ci jakoo kludne hlavne ež pridem na to jak to je niekedy je asi lepšia nevedomots bo mam pocit že aj tak nikdy nezistim uplnu pravdu o všetkom
@12 presne tak ako tebe teraz si mylsiš že viš uplne všetko a si najvzdelanejšia na svete presne rovnako pyšna ako satan a nezabudni ako skonči podupanyy ako nejaky had udupeho cela cirkev svata
@14 ok tak si maj svoj nazor ja svoj a potom ked to bude končit uvidimee kto bude na tom lepšieeee bo teraz na to aj tak neprideme i ked ako nechcela by osm aby ma porazial nejaka voda a nejak viera mno ale tak nevch sa pači pan všemocnyy diablikk
no exorcizmus je zaujimava, ale aj zdlhava tema...bolo spomenute, ze kazdy knaz nie je exorcista...ani nemoze byt.a to z toho dovodu, ze su speialne vyberani a clovek musi byt silna osobnost aby nieco take zvladla...existuje mnozstvo literatury ktora vohori a diablavi a pod. veciach.posadnutie nemusi byt len pricinou nevinneho vyvolavania duchov(podla mna ani nie je)ale ide o to co sa deje v nasom svete...
a este som zabudla modlidba a svatena voda su dolezite...lebo v biblii a aj v inych knihach sa nachadzaju exorcisticke rituály.a svatena voda takym ako su diabol a rozny demoni skody...ublzuje im...a proti duchom je zas dobra kuchinska sol. asi tolko..
inak ´pre all absolvovala som diskusiu s exorcistom biskupom solčianskym a on vravel ted amierne opisoval svoje exorcisticke zažitky a vravel že pravesa mu viac krat stalo že z nevynneho vyvolavanai duchov sa deti posadli okrem toho ako jeden z velmi zaujimavych znakov dodal že posadnuty nikdy nepovie slovo panna maria pretože satan nou pohrdaa a nazyva ju ta žena
@16 dakujem za nazorr ty začala stou tvojou hrou na satana a ja nei som blba a ty si potom namysle na piiip ked oneee .. neveiš čo povedattak uražaš dig moore decko pošahane piše to do každej diskusiee a len to uražaaa ...
ale inak ked verime na take že proti duchom sol a totok na zle sny tie indianske somarinyk rozne bilinky a nespoliehame sa na boha neni to ako by sme k sebe toho satana volali ?
@ no jasneee len veiš ja si počkam až mi to že som blbec diagnostikuje nejaky vzdelany doktor a ty by si tiež nejakeho mala navštivit a solidny oponent mno čakaj si aj kym 100 budeš mat men je jedno ja som sa ti neprosila aby si sa mi hrabala do mojeho forraa dig moree pche
no oc ja vem shak aby som sa dozvedela nieoč bnove nejaky novy postoj ale toto sa uplne odklonilo od danej temy sa mi zda a ja čitat viem a celkom dobr eby osm povedala takže take uražky si vyprosim dakujem
# 9 zichy (zakladateľ diskusie) Štvrtok 25. septembra 2008 18:01 Ďalšie diskusie od zichy »
hm ale co by am zaujimalo je napriklad prečo ludia toho satana tak vyhaldavaju ked je symbolom zla co ich na nom tak laka bo mnoháí hlaven vraj svatí sú nim pokušaní v hodine svojej smrti
[hore] [dole] [zmaž] 407515
toto si napsiala a ja som ti na to napisala svoj nazor
takým spôsobom sa tato diskusia odklonila..tak enviem čo riesis...pdola mna toto bola onecne nejaka fajn diskusia v ktorej bolo o čom diskutovať, tak enviem čo sa stažujes....
keby som tu hovorila o nesmrtelnosti chrusta tak nepoviem
Je to blbosť!!! stačí ako názor bo ja sa k tejto téme nikdy neviem inteligentne vyjadriť. Ma to páli, celý ten exorcismus kt. je blízko spätý s upaľovaním. Sa môžem na také veci vy... zvysoka a to poriadne! Či už je človek posadnutý alebo nie, odrecitovaním biblie a poliatím vody na zalievanie záhrady ktorá sa náhodou ocitla v kostole...to je také pravdoverné akože postavičky v Teletubies sú vraj skutočne homo! nehnevajte sa, ale ak ma niečo posadne tak čo už?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
aj by som vám povedala informácie z pravej ruky, ako to funguje...ale nechce sa mi idem radsej rozhadzovať knihy
@8 je mi celkom jedno co si..len som ta napodobnovala, kedže si ma tak oslovila predtým.... A diabol je symbolom zla pretože si z neho ludia ten symbol spravili....
tisicky rokov, to robili tak je samozrejme že ked sa niekde povie zlo, tak synonymum ktore každeho napadne ako prvé je diabol....
co ak je skutocne zlo napr Boh? To si nemyslim
podla mojho osobneho nazoru, je zlo cirkev...nic viac a netreba za tým hladať žiadne fyzicke ani metafyzicke stvorenia
a áno Diabol pokúša....
som škodoradostná svina a bavi ma pokusať, tak prečo to nerobiť...vždy máš právo rozhodnuť sa podla seba čo spravíš, nikto ta do nicoho nenuti...
pokial si ale nejaka ťažko veriaca tak ťa cirkev lahko donuti aby si robila co chce, len aby z toho bolo zle...a ty si budes mysliet že to musis spraviť inak pojdeš do pekla...chapes ako to myslim?
(mimochodom, v pekle je fajne teplucko a je tam večný rock n rollový festival dodji mrknuť : :
ach a nemôžem si nerypnuť...
ja si nemyslim že viem všetko...ja viem že viem vsetk
inak by som nebola true
taky je moj nazor.
a ja mam co povedat vždy, len radsej si pockam kym pride nejaký solidny oponent...lebo cez svoju namyslenost nejsom schopna komunikovať s blbcami
[hore] [dole] [zmaž] 407515
toto si napsiala a ja som ti na to napisala svoj nazor
takým spôsobom sa tato diskusia odklonila..tak enviem čo riesis...pdola mna toto bola onecne nejaka fajn diskusia v ktorej bolo o čom diskutovať, tak enviem čo sa stažujes....
keby som tu hovorila o nesmrtelnosti chrusta tak nepoviem