byvala dost rapidne brala to co sa dialo na tej sieti ked sme spolu boli, pocet lajkov,komenty atd...vzdy ked sa nad tym pozastavovala tak som sa na tom smial a prizvukoval ze ,, ved je to len internetova stranka preboha ,, ... takze z casu na cas to bol dost predmet nasich hadok (uplne zbytocne) ...
pre mna socialna siet je velmi vhodnym nastrojom k rychlej komunikacii lenze pri vztahoch a pri okamihoch kedy by dotycny clovek mohol a mal zit realne a bez komunikacie s niekym inym cez chat, sa to proste dialo ... dobre bol tu pokec boli tu maily atd,lenze pri nich ludia nevysedavali nonstop a nelisali si s 30timi ludmi naraz...
toyo jepodla mna chyba ludi, nevedia si uvedomovat skutocnosti,nevedia kedy je dost,kde je hranica medzi moznostou komunikacie cez text a kde je hranica skutocneho zivota...poniektori to naozaj nevedia...lenze to je skor chyba cloveka ako soc.siete cize neviem ci som pomohol...no tym prvym odstavcom aspon,dufam
jedna baba tam na mňa verejne napísala dosť osobnú vec, ktorá ani nebola pradivá a vtedy ma to dosť ranilo, ale vtedy som mala tak 13-14, tak sa to dá pochopiť
no a potom mám ešte negatívne skúsenosti s FB z nedávneho obdobia, keď sa riešila stužková, lebo hádať sa ohľadne toho v škole a ešte aj na FB bolo moc už aj na mňa
Takže najviac negatívna vec, ktorá sa mi stala bolo že som si uvedomila čo všetko tam ľudia vešajú. Ide hlavne o tie fotky. Poznám milú babu zo školy, všade rozdáva úsmevy, no proste celá zlatá je a tu ti dá polonahá fotku s frajerom v kupelni o zrkadlo. A následné komentáre ma úplne zabili. Ako môže na druhý deň ísť len tak po škole keď nad ňou očividne polovica mužskej populácie navštevujúcej danú školu onanovala ?
Alebo keď som niekde išla s kamošmi a niekto vytiahol foťák že poďme sa odfotit a dáme na fb... nasledovali 2 hodiny fotiek a na facebooku sa objavila jedna fotografia s popisom ako skvelo bolo seriously ?
No a keďže som fb mala a zrušila ho tak môžem odpovedať aj na toto
1) strata súkromia - nie môjho ale všetkých naokolo
2) scrollovanie nástenky zaberalo veľa času
3) hádky - na fb každý pán a v skutočnosti nikto ani nepípne
a vlastne katalyzátorom bola tá situácia kedy si každy potreboval niečo fotiť aby to bolo na jeho profile...
zistila som o kamarátoch také strašné veci, že sa mi tí ľudia úplne zhnusili...a hlavne sa mi zhnusovali, keď denne dávali statusy a fotky svojho ksichtu zo všetkých strán doteraz mi tieto prejavy na nete prídu úbohé....a proste, celkovo mi príde divné čítať si úplne súkromné statusy ľudí, s ktorými si nie som taká blízka, aby som o takých veciach vedela, a hlavne ma to ani nezaujíma...
nezrušila som facebook, iba som si všetkých priateľov dala skryť, aby som nemala na nástenke žiadne ich statusy ani fotky, ani veci čo lajkujú, ani komenty ani nič!
Existuju dve fotky z roku 2011, na ktorych ma.raz rocne niekto tagne a vsetci sa mi potom smeju
Inak nemam ktoviako negativne skusenosti, kto ma serie, toho vymazem. Max s jednym clovekom sa na zaklade FB statusu uz nikdy v zivote nemienim rozpravat, ale som rada, ze viem, co je to za chudaka.
(Actually s dvomi.)
Napriklad, ked este pred par rokmi mali na strankach na fb vsetci admini rovnake prava, cize ktoryklvek admin mohol zmazat vsetkych aj zakladatela, tak sme mali jednu skvelu stranku s vela fanusikmi a potom jednemu adminovi preplo a vsetkych zmazal.. znamy co to zalozil aj pisal markovi a pod. ale nic sme nezmohli
A inak napriklad frajer ma tagol na fotke, kde boli semenniky v tvare srdca s popisom Happy Valentines Day ked sme boli vonku a vobec som o tom nevedela.. to ma vytocilo celkom
Ale najviac neznasam sa hadat cez fb.. lebo ludia si vacsinou vela veci vysvetlia uplne zle
Na facebooku mam xy fejkov s cim som sa uz davnejsoe zmierila no raz sa mi stalo ze pod fotku ktoru niekto dal do dakej slupiny najkrajsie slovenky ci jak sa to volalo mi zacala caja brutalne nadavat za to ze som pisala jej sracovi, co ma fakt nasralo lebo nikdy nepisem cudzim ludom a uz vonkoncom nie za ucelom toho aby som niekoho zbalila, az tak zle na tom fakt nie som no a aby toho mebolo dost, pridal sa k nej aj ten jej sracko a zacal ma otravovat spravami ze co mu zrazu nepisem ( teraz neviem ci bol taky sklamany alebo fakt retardovany ked si nevsimol prazdnu historiu konverzacie)
Toto je asi jedinykrat kedy mi na fb stupol tlak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
pre mna socialna siet je velmi vhodnym nastrojom k rychlej komunikacii lenze pri vztahoch a pri okamihoch kedy by dotycny clovek mohol a mal zit realne a bez komunikacie s niekym inym cez chat, sa to proste dialo ... dobre bol tu pokec boli tu maily atd,lenze pri nich ludia nevysedavali nonstop a nelisali si s 30timi ludmi naraz...
toyo jepodla mna chyba ludi, nevedia si uvedomovat skutocnosti,nevedia kedy je dost,kde je hranica medzi moznostou komunikacie cez text a kde je hranica skutocneho zivota...poniektori to naozaj nevedia...lenze to je skor chyba cloveka ako soc.siete cize neviem ci som pomohol...no tym prvym odstavcom aspon,dufam
no a potom mám ešte negatívne skúsenosti s FB z nedávneho obdobia, keď sa riešila stužková, lebo hádať sa ohľadne toho v škole a ešte aj na FB bolo moc už aj na mňa
Takže najviac negatívna vec, ktorá sa mi stala bolo že som si uvedomila čo všetko tam ľudia vešajú. Ide hlavne o tie fotky. Poznám milú babu zo školy, všade rozdáva úsmevy, no proste celá zlatá je a tu ti dá polonahá fotku s frajerom v kupelni o zrkadlo. A následné komentáre ma úplne zabili. Ako môže na druhý deň ísť len tak po škole keď nad ňou očividne polovica mužskej populácie navštevujúcej danú školu onanovala ?
Alebo keď som niekde išla s kamošmi a niekto vytiahol foťák že poďme sa odfotit a dáme na fb... nasledovali 2 hodiny fotiek a na facebooku sa objavila jedna fotografia s popisom ako skvelo bolo seriously ?
No a keďže som fb mala a zrušila ho tak môžem odpovedať aj na toto
1) strata súkromia - nie môjho ale všetkých naokolo
2) scrollovanie nástenky zaberalo veľa času
3) hádky - na fb každý pán a v skutočnosti nikto ani nepípne
a vlastne katalyzátorom bola tá situácia kedy si každy potreboval niečo fotiť aby to bolo na jeho profile...
@Cold - dúfam že som pomohla
nezrušila som facebook, iba som si všetkých priateľov dala skryť, aby som nemala na nástenke žiadne ich statusy ani fotky, ani veci čo lajkujú, ani komenty ani nič!
Inak nemam ktoviako negativne skusenosti, kto ma serie, toho vymazem. Max s jednym clovekom sa na zaklade FB statusu uz nikdy v zivote nemienim rozpravat, ale som rada, ze viem, co je to za chudaka.
(Actually s dvomi.)
Ale inac vyuzivam uz len mesendzer, obcas sharnem fotku, nema ma co srat, a ak hej, vymazem/zablokujem.
A inak napriklad frajer ma tagol na fotke, kde boli semenniky v tvare srdca s popisom Happy Valentines Day ked sme boli vonku a vobec som o tom nevedela.. to ma vytocilo celkom
Ale najviac neznasam sa hadat cez fb.. lebo ludia si vacsinou vela veci vysvetlia uplne zle
Toto je asi jedinykrat kedy mi na fb stupol tlak