Čo to vôbec je za kravinu ZOZNAMOVAŤ sa cez fejsbúk? Tí ľudia sú už úplne vymetení? Veď to je na to, aby tam mali tých, ktorých už poznajú, veľa známych pokope, nie takéto kraviny. To je poriadna debilita, keď si pridávajú aj úplne cudzích ľudí náhodne. A nebodaj sa s nimi aj len tak stretnúť. A ešte hentaké kraviny vypisovať. Šibnutá dora, sama si za to môže, naivka.
No, pridávať si na FB osoby, ktoré vôbec nepoznám... Veď tam máte takmer všetko, osobné údaje, fotky, proste... niektorí ľudia si to mýlia s Pokecom...
akoze stretnut sa s niekym cez fb a pritom by som ho predtym nikdy nevidela? to co mala za rozum? ved aj 5 rocne decko by si dalo vacsi pozor.... toto bola jej hlupost
Prijebaný portál ako tvnoviny.sk hodí na titulku veľkými písmenami VRAŽDA NA FACEBOOKU!!!, nejaký kokot sa toho chytí, založí tu anketu "poďme si zapičovať na vraždiaci facebook", pričom už vedľajšie je to, že sa obeť s vrahom poznali oveľa dlhšie etc...
@pernik aj by som ti rozbil papulu, ale neoplatí sa mi s tebou vôbec baviť. dal som to tu, aby si ludia dávali väčší pozor na to s kým si četujú a nie pre nejaké jebnuté názory debilov ako si ty!
@drejka Ale ak si všimneš, tie veci majú dátum zverejnenia v čase, keď už bola nezvestná, takže dosť pochybujem o tom, že to zverejnila ona, skôr by som tipovala, že niekto neznalý facebooku odklikol niečo, čo mu tam vyskočilo.
Mňa skôr zaujal ten príspevok pod tým.
Inak všetci tu spomínate, aká bola chyba, že sa stretla s cudzím človekom a podobne. Týmto spôsobom môžeme získavanie nových priateľov (prípadne hľadanie niečoho viac než) obmedziť na to, keď nás naši terajší priatelia, ktorých už poznáme, zoznámia so svojimi priateľmi. A pri novej práci, novej škole, po sťahovaní sa... radšej sa s tými novými ľuďmi ani nezoznamovať, veď sú to pre nás cudzí ľudia...
Akože - ja beriem že treba byť opatrný, ale zase úplne sa báť všetkého?
Navyše - sú prípady, kedy vrahom bol niekto, koho obeť poznala a verila mu/jej.
a čo je najlepšie, že ten hajzel čo ju zabil sa ešte ponúkol, že pomôže pri jej hladaní. jej fotky vysia po celom meste. ževraj je totiž fotograf. pekné od neho nie? bastard.
@drejka to hej, ale aj tak. Za drzanie rastliny, ktora dokonca ani nie je fyzicky navykova dostanes viac nez ked ti niekto na ulici zajebe autom decko. Ved to denne sledujeme v telke.
@drejka ved ja sa nepozastavujem nad tym, preco to je nelegalne, ja sa pozastavujem nad tou drbnutou sadzbou hlavne ked za usmrtenie byvaju castokrat mensie tresty.
Hej, tiez som za trest smrti minimalne v takychto chladnokrvnych pripadoch (teda ak sa potvrdi to co nam naservirovali media)
To nemá nič s facebookom, to by sa mohlo stať aj na pokeci. Toto je o ľudskej hlúposti... Mám dosť. Nedávno bol tiež jeden podobný prípad, nejaká štetka (s prepáčením) mala na FB t.č., presnú adresu a neviem čo ešte... a veselo si pridávala chlapíkov, ktorých nepoznala. Samozrejme, že ju našli zavraždenú. Prepáčte, ale toto sú naozaj vymyté mozgy. V dnešnej dobe by už mohlo aj 8 ročné dieťa mať jasno v tom, že úchylov, pedofilov a psychopatov je po kkt všade... A rokov mali obe dosť na to, aby použili hlavu... ak v nej niečo samozrejme bolo.
Ale druhá vec, 20 rokov za vraždu??? A ešte ho po 10 rokov pustia za dobré správanie, nie? ... Jebnutí všetci!
Ja nechapem to hromadne spustenie obhajoby facebooku. Nikto predsa netvrdi ze za to moze facebook, to ze sa to cez neho sprostredkovalo je len konstatovany fakt.
@drejka To mi nenapadlo... Ale zase, ak budeš klikať ďalej, tak mali ten vzťah taký nijaký a podľa všetkého sa niekoľko rokov schádzali a rozchádzali...
A končím s týmto svojim "prieskumom", mám z neho výčitky svedomia :/
veĎ ale ja aj tak nechápem ako si niektorí môžu cudzích ľudí pridávať a potom sa s nimi stretnúť... to je strašná kktina... toľko ľudí sa dá spoznať mimo internetu a ešte nakoniec zistíte že každý sa s každým pozná, viete ako to myslím... mne fb vyhovuje, mám tam ľudí, ktorých poznám a chcem tam mať, nemusím im volať a písať smsky ak niečo chcem, stačí keď im napíšem... otec mi vymazáva icq čiže... toto je fajn
@mrnesmely Nejde ani o zoznamovacie siete... Niekto tu spomínal kaviarne - dievča sedí osamelo v kaviarni, číta si knižku, osloví ju chalan ktorý pôsobí sympaticky a dôveryhodne... A ani ten internet a "zoznamovacie siete" na to nepotreboval...
@galinka ,tak to aby si sa potom bála aj výjsť z bytu. podla mňa viac úchylákov je na nete ako v kaviarni.
a čo keď chlapec pôsobí dôveryhodne a sympaticky, to neznamená že s ním máš hneď sadnúť do auta a ísť neviem kam. treba aj rozum občas používať. to je celé. a niekedy zistíš že je to hajzel až po roku manželstva. občas to skrátka treba aj risknúť, ale nie zasa sa bezhlavo vrhať do priepasti. niekde v strede je tá správna cesta.
@54 v živote som sa o birdz stretku nebavila a ani sa nebudem, nie je to nič pre mňa tak ako sa bojím v noci sama ísť cez park, takisto sa bojím dávať svoje kontakty adresu a neviem čo ešte kadekomu na nete tak ak sa teda nestretli prvýkrát, ospravedlňujem sa... ale tá ženská, ktorú som spomínala, bola naozaj hlúpa...
@mrnesmely S tým súhlasím, len ide o to, že to nie je len o fb, treba si dávať pozor stále, ale zase nebáť sa vyjsť z domu...
A inak ako vieme, že ho nestretla už predtým? Alebo možno mali nejakého spoločného priateľa (tiež už som si tak raz pridala medzi priateľov človeka, ktorý sa pozná s mojou kamarátkou a mne sa s ním príjemne diskutovalo pod jej statusmi... A tým, že ho ona pozná, ja by som mu verila.)
@pernik práveže mám 29 a zažil som toho viac ako nejaké 16 ročné decko. a poviem ti že keď som bol na vojne, tak polka izby boli východniari. takže viem čo hovorím dpč. tak vystidni kámo!
FB nie je úplne bez viny. Ten portlál je terčom pochybných jedincov, lebo je tam ľahko si nájsť veľa osobných informácií o danom človeku. Na zoznamku je pokec a iné anonymné chaty a určite nie facebook..
@galinka a @drejka trochu k vysvetleniu fungovania všelijakých aplikácií na FB...veľké množstvo z nich funguje na princípe, že raz si ich otvoríte a aby ste sa dostali ďalej, musíte najprv odkliknúť (samozrejme po anglicky a napísané čo najkomplikovanejšie), že súhlasíte, že samotná aplikácia bude každý deň, každý týždeň, proste v nejaký interval, pastovať veci na vašu "Zeď". nikdy ste si nevšimli, že niektorým aj každý deň pribúdajú všelijaké citáty, rebríčky, výsledky a čo ja viem čo ešte? ak si dotyčný nedá pozor a odklikáva všetko zaradom, tak to aj vyzerá.
a k samotnej vražde - aj ku mne sa dostala žiadosť o pomoc a pozerala som si jej profil...je pravda, že si veľmi na súkromie pozor nedávala. ale druhá vec je presne to, čo písala @galinka - všetci ľudia, s ktorými sa vidíme prvýkrát sú pre nás cudzí, či už ich spoznáme na FB, v kaviarni, alebo prostredníctvom priateľov. čiže viniť za to FB je scestné.
a je mi to ľúto, naozaj, kam sme sa to dostali, že idete s niekym von (v tomto prípade obyčajný mladý chalan) a on vás uškrtí a zakope. fakt vážne a darmo, ľudia sú čisté zvery.
@freedomdreamer - Poznali sa aj na Pokecii. Teraz je otázne, či sa spoznali na facebooku a dali si na seba kontakt na pokec, alebo sa spoznali na pokeci a tam si dali kontakty na seba na facebook, alebo sa spoznali ešte iným spôsobom a dali si na seba kontakty na obe siete. A stále neviem, ako by mu tie osobné informácie k tomuto chceli dopomôcť - išla sa s ním stretnúť dobrovoľne, nemala ako vedieť čo urobí.
@ayreen To mi je jasné, akurát tak nejako nepredpokladám, že by to človek aj odklikol. A neviem prečo som dúfala, že človek potrebuje byť prihlásený na to, aby sa mu to zverejnilo, alebo že to dokonca najskôr vyhodí tabuľku že to chce zverejniť niečo za tento deň... (nikdy som nič také neodklikla, takže neviem ako to vyzerá zo strany toho, čo to odklikol)
ti dvaja sa poznali uz par rokov pred tym...len si ho neskor pridala do priatelov to je jedno..ale poznali sa dlhsie... bola tehotna..ci uz s nim alebo s niekym inym,to neviem. ale to mohol byt motiv..ale martina som poznala... nechapem na co musel mysliet ze toto dokazal
bože robte vedu z FB každý normálny človek si tam nepotvrdí niekoho koho ani nepozná a neviem ako vy ale ja si tam určite nezačnem písať s niekym cez pošty keď mi napíše "ahoj popíšeš?" ....logika niektorých ľudí je fakt 0 bodov... zase si to vymyslel nejaký zakomplexovaný novinár a teraz rodičia na Slovensku zakazujú svojim deťom FB pokec a podobné stránky... vlastne keď už sme pri tom, mohlo sa to kľudne zapliesť aj s BIRDZ-om ibaže ten nie je taký známi ako FB a preto novinára napadol len facebook... také problémy ..och
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
@tenario a presne ako hovoríš, poznal aj jej sestru zrejme keĎže ju má v priateľoch tiež.
ktovie ako to vlastne bolo
osrat cely fuckbook
- nemal motiv
- urobil do chladnokrvne a premyslene (cize ziaden afekt)
a pre boha hrozi mu 20 rokov ? Ved to je snad na dozivotie...... budem sa opakovat po sty krat ale poviem to znova....... jebn... stat
Za 20 rokov si vylezie a dufam ze dalsi na rade nebudem ja alebo niekto z mojich priatelov, ved kua denne prejdete okolo 10 00 ludi.
Tohoto by uz nikdy nemali pustit.
moju krstnú s priateľom dobili večer nejaký feťáci policajti ich chytili a hneď ich aj pustili. to je o čom.
@hluzar som rad, ze aspon 20 rokov. Mas pri sebe pytel travy zavru ta na 8 rokov, niekoho zrazis a dostanes 3..
@drejka Ale ak si všimneš, tie veci majú dátum zverejnenia v čase, keď už bola nezvestná, takže dosť pochybujem o tom, že to zverejnila ona, skôr by som tipovala, že niekto neznalý facebooku odklikol niečo, čo mu tam vyskočilo.
Mňa skôr zaujal ten príspevok pod tým.
Inak všetci tu spomínate, aká bola chyba, že sa stretla s cudzím človekom a podobne. Týmto spôsobom môžeme získavanie nových priateľov (prípadne hľadanie niečoho viac než) obmedziť na to, keď nás naši terajší priatelia, ktorých už poznáme, zoznámia so svojimi priateľmi. A pri novej práci, novej škole, po sťahovaní sa... radšej sa s tými novými ľuďmi ani nezoznamovať, veď sú to pre nás cudzí ľudia...
Akože - ja beriem že treba byť opatrný, ale zase úplne sa báť všetkého?
Navyše - sú prípady, kedy vrahom bol niekto, koho obeť poznala a verila mu/jej.
A presne ten príspevok s "novým druhom lásky" pod tým príspevkom, čo ma zaujal.
A neviem ako presne to funguje s tými vzťahovými záležitosťami na facebooku, ale teraz tam má už len "vo vzťahu", nie je tam napísaný nikto konkrétny.
Ktovie...
Hej, tiez som za trest smrti minimalne v takychto chladnokrvnych pripadoch (teda ak sa potvrdi to co nam naservirovali media)
Ale druhá vec, 20 rokov za vraždu??? A ešte ho po 10 rokov pustia za dobré správanie, nie? ... Jebnutí všetci!
Ty si teda špás
to bude tým človek by si mal dávať bacha aj inde, nie len na fb..
A končím s týmto svojim "prieskumom", mám z neho výčitky svedomia :/
a čo keď chlapec pôsobí dôveryhodne a sympaticky, to neznamená že s ním máš hneď sadnúť do auta a ísť neviem kam. treba aj rozum občas používať. to je celé. a niekedy zistíš že je to hajzel až po roku manželstva. občas to skrátka treba aj risknúť, ale nie zasa sa bezhlavo vrhať do priepasti. niekde v strede je tá správna cesta.
A inak ako vieme, že ho nestretla už predtým? Alebo možno mali nejakého spoločného priateľa (tiež už som si tak raz pridala medzi priateľov človeka, ktorý sa pozná s mojou kamarátkou a mne sa s ním príjemne diskutovalo pod jej statusmi... A tým, že ho ona pozná, ja by som mu verila.)
PS: východniar sa nezaprie čo? nebudeš mi veriť, ale mi západniari si tiež nenecháme srať na hlavu! každopádne myslím, že toto nemá cenu.
Však spoznať ho mohla hocikde, treba si len dávať pozor, s kým a kde sa človek stretne, lebo nikdy sa nedá vedieť, čo sa zo človeka vykluje.
alebo je aj ine riesenie preco sa to mohlo stat ale to je len moja myslienka na ktoru sa da polemizovat cez ts.....
ale nee proste dalsi psychopaticky kkt ktory zabije mlade dievca a odsedi si ale 5 rokov , co uz
a k samotnej vražde - aj ku mne sa dostala žiadosť o pomoc a pozerala som si jej profil...je pravda, že si veľmi na súkromie pozor nedávala. ale druhá vec je presne to, čo písala @galinka - všetci ľudia, s ktorými sa vidíme prvýkrát sú pre nás cudzí, či už ich spoznáme na FB, v kaviarni, alebo prostredníctvom priateľov. čiže viniť za to FB je scestné.
a je mi to ľúto, naozaj, kam sme sa to dostali, že idete s niekym von (v tomto prípade obyčajný mladý chalan) a on vás uškrtí a zakope. fakt vážne a darmo, ľudia sú čisté zvery.
@ayreen To mi je jasné, akurát tak nejako nepredpokladám, že by to človek aj odklikol. A neviem prečo som dúfala, že človek potrebuje byť prihlásený na to, aby sa mu to zverejnilo, alebo že to dokonca najskôr vyhodí tabuľku že to chce zverejniť niečo za tento deň... (nikdy som nič také neodklikla, takže neviem ako to vyzerá zo strany toho, čo to odklikol)
A ten zvyšok si opísala trefnejšie než ja...
@12
NEMOHOL!