Z opačnej strany barikády, ak môžem. Neznášam keď sused pod nami fajčí na balkóne. Nemusím stáť ani na svojom balkóne, len si normálne sedím v izbe s otvorenou vetračkou a cítim, ako keby si zapálil niekto vedľa mňa. Grr, nervy.
@stodvacinkar no ved prace o to mi ide, v tychto teplach sa normalne neda nevetrat aj vecer, ale balkon mame zo spalne a tam uz od vecera spi mala dcerka tak stale vaham ci susedov o nieco poziadat a ci nie
@cicinqa najhorsie je, ze v panelakoch sa najde vzdy male dieta a nie len jedno a to asi fajciar ani nevie, ze aj o niekolko poschodi vyssie to vojde a smrdi takmer v celom byte
@issa ja som fajciar dlho, fajcim v kuchyni a nenavidim, ked mi to ide do inych izieb! preto neznasam ked nam niekto fajci pod oknami, automaticky je to v celom byte....
a nad nicim neuvazuj, zober sa a chod - slusne ho popros, ze jednoducho teraz v lete sa neda nevetrat ale zalezi ti na zdravi babatka....popripade sa dohodnite, napr. ked pojde fajcit, ti moze prezvonit na tel. (vymente si cisla), popripade dole na zvoncek a budes vediet ze mas na 15 min. zavret balkon a tak.....dohodnut sa da vzdy, drzim palce, aby si natrafila na dobreho a ochotneho cloveka
@issa Tak,ale každí z nas je človek a mame právo na svoje *nereste* a ten dotyčný nemože za to,že nad nim alebo pod nim byva niekto s dieťaťom...moj nazor
@sprejerka01 teda neviem ako ty, ale ja som kedysi fajcila, sice kratko ale fajcila a mozno si to ti ludia ani neuvedomuju, ze ked si zapalia tak ti ludia co su mozno 2 poschodia nad nimi to vovnutri potom maju ako v zafajcenom pajzli, tiez som rozmyslala nad tym, ze ich balkon je ich priestor, ale je to fer, ze zasa ini ludia su tym obmedzovani? ja by som to urcite riesila tak, ze urobim bud nejaky kompromis, alebo teda vybehnem za barak a tam si zapalim, aspon si k tomu urobim malu prechadzku... je to jeho vec, ze si tym poskodzuje zdravie, ale ma tym padom pravo poskodzovat zdravie niekomu, kto to ani nevie ovplyvnit pokial sa nechce uvarit vo vlastnej stave? toboz male dieta
@issa Ja to beriem z oboch stran.snažim sa pochopiť obe strany...zrejme by som to riešila tým kompromisom,ale nemyslim si,že ten sused je jediní,ktorí fajčí z vašho panelaku...tomu proste neverim...a neverim ani tomu,že by boli včetci takí ochotní aby vybiehali von vždy vetdy,keď si chcu zapaliť...
a povedzme, ze cez den to az tak nevadi, ved v spalni netravime cely den a ked nahodou v obyvacke ucitim tak idem rychlo balkon zatvorit a otvorene okna mam v inych miestnostiach, ale teda vecer a v noci, lebo ved mame aj pomerne mladych susedov, ktori nechodia spat o desiatej vecer
@sprejerka01 no ved to, ze to nie je jeden sused, to teraz neriesim to, ze ci mu ist ponadavat, alebo riesit iba jedneho, rozmyslam, ze by som vyvesila dole na dvere prosbu, ci by sa to fajcenie vo vecernych hodinach nedalo nejak obmedzit, no neviem s akou reakciou sa mozem stretnut... mozno keby to bol len ten jeden, tak pokial to nie je tuhy fajciar, tak by to bolo tak malo, ze by som to vobec nemala dovod chciet riesit
@stahli tak napriklad kde? keby si mi poradil bola by som rada, kam mam odstahovat polrocne dieta? ked detska izba je rovnako ako spalna orientovana na tu istu stranu cize to az tak velky rozdiel nie je
@issa moji susedia ti vynadaju aj za to co nerobis....
Akurat naposledny mi bolo vytikane, ze davam zuvacky pod zabriadlie na schodoch.... hlavne , ze v zivote som nemal zuvacku v hube a kto ma uvidi so zuvackou v hube tomu dam 1000 eur.
@xdravecx lol, to nezavidim taketo az tahy, ja uz od zaciatku leta rozmyslam co s tymto urobit, ci poprosit, alebo ci sa nemam ani opovazit nieco povedat.... inak ked ta opijem, nahovorim ta na zuvacku, odfotim ta a ukazem ti to za triezva, budem mat tych 1000€?
@stahli hmmm... no, ja to skusim skor ludskou formou a nie minanim elektriky, skor sa asi bojim aby prilis vela ludi nebolo tvojho nazoru a pre dobro ludi okolo teba, dufam, ze budes byvat v rodinnom dome
@stahli to je zaujimave, radsej by si suseda co ti pride rovno dat na drzku alebo ako si to predstavujes? byvas ty vobec v panelaku? neviem ci je to len moj predpotopny nazor, ale byvanie v panelaku znamena aj robenie kompromisov a kto sa na to neciti mal by ist do rodinneho domu
aj tak je cely problem v tom, ze balkon mame zo spalne, keby je z obyvacky, nic sa nedeje, nech si na nom po nociach fajci kto chce a ako velmi chce, to je asi najvacsi problem
Mne prekážajú ich spálené obedy, nepretržité vŕtanie, bliakanie senilnej maďarskej babičky, a neuveriteľná kadencia, s ktorou ide o 7:15 celý blok srať.
Fajčím na parapete,ohorky hádžem na chodník a ešte si kývam s ľuďmi na náprotivných balkónoch.
@narazuvzdornaa tak to sme asi len my ti divni, ze nerobime prace nie len pred 6. rano, ale ani pred 9. rano aby sme nikoho nebuduli, hudba nahlas vobec /na to je expert sused nad nami/, ziadne zurky, ziadne prasenie bordelu z balkona ked ma niekto iny vyvesane predlo a pod... aj ked ako sledujem dost ludi ma na haku ked sme sa uz o piatej rano zobudili na vrtanie... jedine s cim sme nevedeli nic urobit bolo prvych par tyzdnov po porode naucit malu spavat a nevrieskat po nociach
@issa byvam v panelaku a ziadne kompromisy nerobim preco by som sa mal kvoli niekomu obmedzovat ked chcem pustim si hudbu nahlas do 22:00 mozem takze susedia stym nic nenarobia a urcite aj to fajcenie keby ti to tak vadilo si to okno zavries alebo pojdes s deckom von si to prestavujes jak keby si byvala v tom panelaku na JOJke
@stahli s tebou nema vyznam debatovat, vidno, ze mas skutocne len 16... ale tak beriem to, mam tetu s ujom co su tiez totalni netolerantni burani a ziju v panelaku, s nimi to musi byt tiez kriz pre tych susedov
@issa cely svet je plny netolernatnych pridrblych egoistickych tupcov (vidis vyssie aj tu ich najdes)...ja mam male dieta.....a mojim susedom to je ukradnute, fajcia na zachodoch, nad nami, ohorky si nachadzam na aprapete...no hnus.....vrcholom bola suseda, ktora prerabala komplet byt !4mesiace).....3 tyzdne sa da vydrzat, ale 4 emsiace, nenormalneho buchotu je vela!....(aspon keby boli ticho, tu hodinku, kym maly spi, som prosila...)...nie, vtedy naschval najviac buchali......to nie je len o fajciaroch, to je o debilite ludi, ja som pomaly zatvarrala usta novorodencovi, aby som "chudakoc" dochodcov nerusila....a oni takto.....bohuzial takto to funguje.....
@sorciera tak to sa ti viem do tej situacie naozaj vzit, ja som sa snazila malu co najskor naucit spavat bez kriku a ked kricala som ju nie raz aj do piatej rana nadhadzovala, aby to nebolo az take strasne... a ja viem, ze to nie je o fajciaroch ako takych, lebo ved sem napisali aj fajciari, ktori by brali za samozrejme, ze s tym nieco skusia urobit, ja osobne by som napriklad netusila ako fajciar, ze sa to moze tak daleko sirit a keby mi to niekto povedal, tiez by som radsej vybehla von, predsa tie 2 minuty ist pred barak ma nezabiju ked mame vytah, dokonca mame znamych, kde ona fajci a vytah nemaju a pokazde ako si ide zapalit ide pred barak 5 poschodi!
@sorciera inak my sme skoro susedovi nad nami a fajciarom skoro vyhoreli, mal tam nejaku party v noci a my vyvesane pradlo a nejakemu piiiip asi padol ohorok od cigarety, ale nezahaseny a my sme sa zobudili na blikotanie a to uz nam uterak na balkone horel
@issa - neviem či by som si ho slušne vypočul, skôr by som sa možno rozosmial, pretože... akože vážne, Z BALKÓNA, do NIEKOĽKO POSCHODÍ VZDIALENÉHO ...BYTU? akože im to zasmradí celý byt? silno pochybujem, väčšina susedov okolo nás fajčí, aj na balkónoch, aj vnútri, ale ešte ani raz v živote (ani keď som bol nefajčiar) sa mi nestalo že by som cítil ako sa v našom byte rozširuje nejaký susedov dym alebo čo... príde mi to... nesmierne zveličené.
tak by som fajčil z okna z opačnej strany bytu.. ale ja už nefajčím takže sa ma to netýka.. ale až také hrozné to nie je. naši susedia pod nami aj nad nami fajčia z okna a keď si zapália, tak to trochu cítiť aj u nás, ale za chvlílu to vypáchne.. neni to žiadej silný smrad ktorý by sa šíril do celého bytu
@midnight by si sa divil, ja by som tomu tiez neverila, ale sused na druhom fajci a my sme na piatom a minimalne v tej spalni a az v obyvacke to celkom dost citit... sama by som tomu neverila, preto som aj sem napisala, ze ja kedze by to bolo z nevedomosti a niekto by ma upozornil tak by som asi s tym rada nieco urobila
@midnight@picasso a nie ze dym, to tu naozaj nevidno, ale zapach celkom kvalitne, ktovie mozno to suvisi s tym, ze byvaly fajciar je na to citlivejsi a citi to viac, ved aj ked idete v meste a niekto od vas 10m fajci tak to je citit, lebo ved vzduch nestoji na mieste
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
a nad nicim neuvazuj, zober sa a chod - slusne ho popros, ze jednoducho teraz v lete sa neda nevetrat ale zalezi ti na zdravi babatka....popripade sa dohodnite, napr. ked pojde fajcit, ti moze prezvonit na tel. (vymente si cisla), popripade dole na zvoncek a budes vediet ze mas na 15 min. zavret balkon a tak.....dohodnut sa da vzdy, drzim palce, aby si natrafila na dobreho a ochotneho cloveka
teda pokial viem, ze to nie je daky sused, ktory vie len pindat a urcite mu to tam ani nie je necitit
len si robim prieskum na reakcie ludi a ked tak budem vediet na co sa pripravit, ked by som to sla riesit
No ale keby islo o to dieta, tak by som urobil vynimku aj v takom pripade.
@sprejerka01
Akurat naposledny mi bolo vytikane, ze davam zuvacky pod zabriadlie na schodoch.... hlavne , ze v zivote som nemal zuvacku v hube a kto ma uvidi so zuvackou v hube tomu dam 1000 eur.
Mne prekážajú ich spálené obedy, nepretržité vŕtanie, bliakanie senilnej maďarskej babičky, a neuveriteľná kadencia, s ktorou ide o 7:15 celý blok srať.
Fajčím na parapete,ohorky hádžem na chodník a ešte si kývam s ľuďmi na náprotivných balkónoch.
...proste by som mu asi neveril.