Ahojte, občas sa mi zdá, že vidím farby každým okom trochu ináč, väčšinou to vnímam vtedy, keď je predmet osvetľovaný slnkom, napr. keď ležím na posteli, zavriem jedno oko, a vidím deku oranžovú, potom pozerám druhým okom, a deka má trochu iný odtieň, pro
No, je to o jase svetla, akou intenzitou dopadá, takže je logické, že keď sa pozrieš na oranžovú deku za šera, tak ju vidíš inak, ako keď na nej cez deň ležíš vonku na slnku a dívaš sa na jej farbu, ale že by si vnímala farbu za tých istých okolností každým okom inak, to nechápem
Možno, že je to len obyčajná chyba oka, že na jedno oko nevidíš dobre do diaľky, nevieš zaostriť a preto sa ti to môže zdať, môže to byť nejaký zákal, aj keď to si nemyslím, alebo môžeš mať v jednom oku iný počet čapíkov ako v druhom... ale ja by som šla v každom prípade k očnej, nech ti pozrie, či nepotrebuješ okuliare.
jedným okom vidím farby o dosť menej sýte a celkovo aj obraz je o dosť tmavší. dá sa s tým v pohode žiť a ak by to bola jediná očná vada, ktorá ma trápi, tak som absolútne spoko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
No, je to o jase svetla, akou intenzitou dopadá, takže je logické, že keď sa pozrieš na oranžovú deku za šera, tak ju vidíš inak, ako keď na nej cez deň ležíš vonku na slnku a dívaš sa na jej farbu, ale že by si vnímala farbu za tých istých okolností každým okom inak, to nechápem
Možno, že je to len obyčajná chyba oka, že na jedno oko nevidíš dobre do diaľky, nevieš zaostriť a preto sa ti to môže zdať, môže to byť nejaký zákal, aj keď to si nemyslím, alebo môžeš mať v jednom oku iný počet čapíkov ako v druhom... ale ja by som šla v každom prípade k očnej, nech ti pozrie, či nepotrebuješ okuliare.