Čaute, chcela by som počuť každého názor, aj kto nemá záujem o túto školu, rada si vypočujem všetko Dávala som si prihlášku na VŠ-farmácia do Hradca Králové ( bez príjmačiek) a len tak, aby som si skúsila príjmačky aj do Brna. Nakoniec ma prijali aj d
Vybral by som si Brno. Život je sám o sebe ťažký, tak prečo si ho ešte viac sťažovať. Máš tam vyššiu šancu, že nevyletíš a ešte keď sa ti zdá, že by ti tam bolo lepšie, čo sa týka dopravy a všetkého ostatného, tak prečo nie.
kamarátky dve sú v hradci, je to ťažké, musia sa učiť (ale ony sú biflošky takže im to nevadí) no farmácia je ťažká podľa mňa vždy a musíš sa to naučiť tak či tak, nemyslím, že by ťa v brne išili učiť ľahšie veci... spoje sú tam naozaj na anus, musia prestupovať v pardubiciach a idú tak 2 vlaky za deň, z brna chodí veľmi veľa ľudí autami (brat tam študuje a len párkrát nešiel s niekým autom domov)
ale zase v hradci som bola a je to veľmi pekné mesto (majú tam nutrie!! víííí)
no asi by som si vybrala brno, hlavne kvôli doprave. a keby ma zobrali na dve školy, na jednu len tak a na druhú by som robila prijímačky, idem na tú druhú, lebo by som vedela, že som pre to niečo urobila. aj keď dôležité je hlavne sa tm udržať :ehm:
v Brne budeš mať kopu spolužiakov zo Slovenska, každá škola je niečim ťažká a niečim lahšia, ale Česko samo osebe je na farmáciu dobrá voľba a bude sa ti dostavať kvalitného vzdelania na jednej aj druhej škole, takže skor by som sa rozhodovala potom už podľa toho, že Brno je lepšie, väčšie mesto, viac možnosti, lepši študentsky život a ako vraviš, lepšie spoje
Ďakujem za názory ešte som zabudla spomenúť, že práve v tom Brne nikoho odtiaľ nepoznám skôr čo, tak chodia do Hradca..ach, to že sú bifľošky ma neteší, vybrala som si túto školu aj z dôvodu, že budem môcť použiť mozog, logiku, preto som ju uprednostnila aj pred medinou, no uvidíme stále budem rada za každého názor, ešte mám nejaký ten čas sa rozhodnúť
Ahoj, ja študujem tiež farmáciu, ale v BA. Všeobecne sa hovorí, že v HK je ťažšia farmácia ako v Brne (tam doštuduje až 95% ľudí) Skús porozmýšľať nad výhodami: Kde to máš bližšie, a kde je to lahšie, aj ked FaF nie je lahká nikde Ja by som šiel skor asi do Brna... Teda z týchto dvoch Chod do Brna! Netráp sa na tým, že nikoho nepoznáš, tam spoznáš A inak, skvely výber čo sa týka odboru
spolužíačky mám zo strednej v Hradci a teraz aj s jednou pracujem, kt. odtial odišla.. a ako vravíš, šli tam kvôli faktu že bez príjmačiek ,ale ľahká cesta to nie je
Brno, vela ludi aj prestupuje z Hradca do Brna lebo je vraj lepsie, a celkovo Brno je zaujimavejsie mesto, viac moznosti, ale co sa tyka studia obe su narocne, len do Hradca beru strasne vela ludi a do Brna malo takze atmosfera je ovela lepsia
No tiež sa mi ako mesto páči viac Brno teraz som si prešla aj Brno aj Hradec, celkovo aj ubytovanie, spoje lepšie-v Brne myslíte, že v Hradci sa berie tá farmácia ako ťažšia práve kvôli tomu, že naberú tak veľa ľudí? Že kvalita výučby je rovnaká? HK má láka asi len kvôli tomu, že je to Karlovka, odmalička som chcela ísť na Karlovu len zas škoda že v Hradci..keby tie školy boli vymenené, tak neváham..Ale myslím, že aj prístup profesorov v Brne bude taký familiárnejší, keďže tam bude menej žiakov
v hradci je makačka, nekecám tiež som chcela používať logiku.. stále čakám je to prestíž, v každej práci ťa s diplomom z karlovky uprednostnia, ale stojí to fakt veľa.. chce to aj kopu šťastia a prestať smútiť kvôli nespravodlivosti.. už som premýšľala nad prestupom do brna, že si uľahčím život ale zase to tu nechcem nechať tak, keď som sa tu už s toľkými vecami natrápila a mám tu už niečo za sebou.. ale nikdy nehovor nikdy, možno sa ešte v tom brne raz ocitnem inak je hradec pekné mesto, aj ľudí tu stretneš fajn
ani nejak nie, kebyže opäť sa rozhodujem, idem do Brna ( Brno je ľahšie ako Ba, tiež to mám z počutia), ale aj celkovo chcel som spoznať BA Ale tak, na každej škole je to často o šťastí
lebo brno JE lahsia volba proste tam vraj nerobia take problemy s kazdou skuskou a zapoctom ako v hradci, nemaju az take poziadavky. to mam priamo od ludi co prestupili z hk do brna, tak na tom asi nieco bude..
Lebo ako už aj príjmačky do Brna mi prišli príliš ľahké..Na to, že som sa na ne pripravovala asi 5 dní takým pohodovým tempom, pričom fyziku som predtým nevidela minimálne 2 roky, tak som zo všetkých prijatých skončila ešte v tej prvej tretine. Ja som tam išla fakt len akoby na výlet s tým, že prijatá nebudem..
to je blbe sa ma pytat, lebo kazdy si to predstavuje inak ak chces robit v klude niekde v lekarni a mat svaty pokoj, netreba sa ti trapit so vsetkym v hradci. ak chces vyskum, myslim, ze na ten bude lepsia priprava hradec. takisto ak planujes ist do zahranicia, titul ti plati vsade, karlovka ma meno. ono prinajhorsom ak by sa ti to v hradci trebars prestalo pacit, aspon vies, ze brno prijimacky zvladas a mozes prestupit s tym, ze ti uznaju predmety. rozhodnut sa musis sama, ale chapem tvoju dilemu
@artlover , @majo325 Ach ľudia, každý tu len Brno, prečo nemôže byť škola z Hradca v Brne? Práve aj to, že ja sa veľmi nevidím ako 'predavačka' v lekárni, jedine ak svoju lekáreň, príp.ten výskum.. Alebo aspoň keby v Brne bola Masarykova univerzita farmácie...
@artlover Mám zápis na obe školy síce až 11.7, ale rozhodla som sa pre Hradec.. Síce neviem, čo očakávať od toho nového študijného plánu, ale aspoň uvidím, či je farmácia tá správna voľba (Predsa to, čo ma teraz bavilo tam už bude na inej úrovni..) A ak by niečo, tak tie príjmačky do Brna bola dosť hračka, taak prinajhoršom..Je síce pravda, že viac plusov malo pre mňa osobne Brno (vzdialenosť, spoje, vybavenie, mesto, počet prijatých..) ale predsa hlásim sa na VŠ pre školu, nie pre internáty a iné 'maličkosti' a v tomto jednoznačne vyhráva Karlova univerzita.. No ďakujem krásne za každú reakciu, aj keď som sa nakoniec rozhodla inak ako väčšina rád
ahoj, chcem sa ťa opýtať ako si spokojná s Hradcom po určitom čase, lebo tam chcem tiež ísť a rozhodujem sa medzi Hradcom, Ba a Brnom, tak či mi vieš poradiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ale zase v hradci som bola a je to veľmi pekné mesto (majú tam nutrie!! víííí)
no asi by som si vybrala brno, hlavne kvôli doprave. a keby ma zobrali na dve školy, na jednu len tak a na druhú by som robila prijímačky, idem na tú druhú, lebo by som vedela, že som pre to niečo urobila. aj keď dôležité je hlavne sa tm udržať :ehm: