Ahojte, chystam sa do prveho rocnika na farmacii v BA a neviem presne ake predmety si mam zvolit, teda az by mi niekto vedel poradit, ktore su zaujimave, budem rada
@sima853 Aj ja by som tam chcela ísť na budúci rok... Mohla by si mi, prosím, napísať, či existujú nejaké materiály na prijímačky? A ak áno, tak dajú sa objednať priamo na fakulte tak ako napríklad na všeobecné lekárstvo? Vopred ďakujem...
@dada111 tak ako napisala majusssska, su take aj ja som sa z nich ucila, no ja som ich mala kupene priamo na fakulte, cize o objednani nic neviem ... a doporucam ich, ak sa chces poriadne pripravit
@majom aha hej už mi to došlo po predchádzajúcich komentároch ..ja idem tiež na farmáciu , ale do Brna , a teraz stále rozmýšľam či som fakt nemala ísť do tej BA
@majom som sa volade docitala, ze sa zapisuju v tomAISe od 1. do 15. augusta (alebo sa mi to snivalo ... a zato dake informacie o tom zhanam, no daj co by si si dal?
ahojte... a ja sa chystam do 1.ročníka , hej predmety sa zapisuju od 1.do 15.8.ževraj, to som sa dočitala na stranke.. a neviete, či si robime rozvrh sami?... ako to bude vyhovovať nám alebo to bude pevny rozvrh dany?... a tie volitelne predmety, no neviem, neviem čo tam vybrať.. ..asi dejiny farmacie, tv... to znie zaujimavo
@zuzanka77 ved prave preto sa tu ohanam po informaciach lebo nic viac neviem ako ty ... aj ja som chcela dejiny, ale tou telesnou si nie som ista (keby je telesna ako zumba v brne, nevidim problem
@sima853 hej, už som sa to aj dočítal od 1. do 15. augusta
No ja by som si dal v ZS: "Vybrané kapitoly z anorganickej chémie" a tiež rozmýšlam nad dejinami farmácie - ale dúfam, že to nebude nejaká bifľovačka dátumov a aj telesnú by som si dal ale keby bola taká voľnejšia napríklad futbal, florbal, pingpong a pod. ale hlavne aby tam nebola atletika a testy z toho lebo majú tam písanú aj skúšku
@zuzanka77 s tým rozvrhom to tam je tuším tiež písané, že si ho urobíme sami ako nám vyhovuje
@majom tie dejiny zvazujem aj ja a roky by mi nerobili problem to si pamatam celkom fajn a tu telesnu tiez tak volnejsiu, akoo zumba a tak ja take mozem len to neviem zistit :/
odporúčam telesnú, na výber máte aerobik, lodenicu, florball, basketball, volejbal, kondičné cvičenia. Na konci semestra je skúška z telesnej, píše sa test, ale je to úplne v pohode.
Potom odporúčam kapitoly z anorg. chémie- stačí vypracovať len prácu na vami vybratú tému. A ešte si dajte určite výpočty z fyziky, pomôže to ku skúške. Tie dejiny sú zaujímavé. Na konci máte test, ktorý je už zopár rokov rovnaký. Informatika je vraj tiež v pohode.
V letnom semestri si dajte určite výpočty z fyzikálnej chémie, telesnú a anglinu. Tak som to mala aspoň ja... Ešte aj funkčná morfológia je OK. Ale z kapitol z organiky je dosť ťažký záverečný test.
Tak veľa zdaru! a kto by chcel knihy a materiály do prváku, tak rada predám
@heaven19 Ďakujeme krásne, chcem sa spýťať ohladne tej angliny, ak by som si ju v LS dala, , že či je od základov, pretože som ju nemala na strednej..... a rada by som si zakupila materiali do prvaku... dakujem
S anglinou je to na našej fakulte dosť slabé, na jednom seminári sú ľudia, ktorí sú slabší z angliny, ale aj tí,čo majú štátnice. Takže dosť nepomer. Ale nejde sa od základov. Na jednej hodine sa zopakujú časy a ide sa ďalej, treba mať aspoň aké-také základy.
ahojte, no ani mne to nešlo, tak som volala na študijne a tam mi povedali, že prvaci si nezapisuju predmety v aise, že až na osobnom zapise.... takže neviem......
ahojte, tak sa tiez hlasim k buducim prvakom farmaceutom v BA predzapis v aise mi tiez samozrejme nejde, ale kedze zuzanka77 pise, ze jej na studijnom povedali ze nam to ani nema ist, tak sa tym uz ani nejdem zaoberat
co sa tyka volitelnych predmetov v prvaku, ja mam taketo info: vypoctova technika je vraj lahka, profak vsak nic moc (neustretovy, nesympaticky, robi chyby vo vysvetlovani a neprizna si ich); dejiny farmacie tiez nie su tazke, ale vraj ani moc zaujimave - to vsak neznamena, ze niekoho ineho to tiez nebude bavit, vsak
ja sa teda chystam dat si tie kapitoly z anorg.chemie, telesnu, dejiny farmacie, v letnom semestri anglinu, funkcnu morfologiu tkaniv (o tom moc neviem, ze ake to je, ale znie to zaujimavo) a asi aj tie vypocty z fyzikalnej chemie...ale to este rozmyslam, je to tazky predmet?
No neviem, ja kukam v AISE a mne to zapisovat ide...ste si isti, ze na studijnom vraveli ,ze sa to v AISE prvakom neda zapisat? lebo vsade sa pise ze hej do 15teho augusta...joooj som zmatena
@winry z funkcnej morfologie sa pise len praca a tie vypocty pomozu ku skuske,lebo sa tam rataju priklady, ktore su podobne ako na skuske...podla mna sa to zide
@majom z angliny je na konci skuska formou testu. Anglina sa neuci od zakladov, treba uz nieco vediet
@heaven19 , vdaka za info, a este by som sa chcela spytat, su prednasky povinne? viem ze vacsinou (takmer vzdy nebyvaju, ale akurat dnes som si v tej fialovej knizke precitala znepokojujucu vetu ze "ucast na vsetkych formach vyucby je povinna"
@winry Ahoj, prednášky na FaFUK nie sú povinné, v zmysle, že sa budete musieť podpisovať, že si prítomná, ale odporúčam na nich chodiť, prednášajúci sú veľmi sympatickí a čo tam odznie, je veľmi zaujímavé (taký dekan Kyselovič - v prváku prednáša biológiu, morfológiu a sem-tam aj fyziológiu v lete je fenomenálny!). Ja práve nastupujem do druháku a vravím vám, s voliteľných predmetov si nerobte ťažkú hlavu a v kľude si pozapisujte aj VŠETKY lebo tie, čo sú na výber v prváku, su kredity zadarmo. Fakt, nebojte sa. -Výpočty z fyziky a fyzikály, to si budete na skúške v duchu ďakovať, že ste na nich chodili, dejiny farmácie -to sú iba prednášky (úžasne pútavé!), na ktoré mnohí ani raz neboli, len si prišli nakoniec napísať záverečný test (50 otázok, všetky odpovede A, iba jedna má možnosť B , fakt!, to isté 15 rokov... , Vybrané kapitoly z chémií -iba prednášky, ktoré začínajú až v polovici semestra, spolubývajúci nebol ani na jednej, len na konci odovzdal referát a prišiel si zapísať Ačko.. Angličtina, tú si zapisujte stále, na úplnch začiatočníkov sa berie ohľad, a venuje sa im. Telesná, -zapíšeš si sport, aký ťa baví... Informatika -učíte sa zapnúť počítač a klikať v M$ Office -ďalšie dva kredity iba za účasť. Len nič nešpekulujte, a zapíšte si všetky. Učenia, ani námahy vám to fakt nepridá, defacto sú to iba riadky v indexe, za ktoré vám idú zadarmo kredity. -Ale také jednoduché je to iba v prvom ročníku, takže to pekne využite a fakt, žiadne starosti vám to teraz nepridá.
S aisom sa teraz neserkajte, prídete na zápis, vyfasujete index, a hneď na mieste si tam budete všetko zapisovať, a ak vás bude niekto strašiť, nič sa nebojte a riaďte sa tým, čo som písal hore. Ja s niektorými kamarátmi sme sa tiež báli, či tie voliteľné predmety budeme stíhať, a tak sme si zapísali iba polovicu, a potom sme ľutovali, keď sme videli, ako to naozaj chodí.
Keby ste na niečo boli zvedaví, kľudne sa mi ozvite!
@phinius ahoj, skončil som prvý ročník na farmácii v Bratislave, 5.-ho idem na zápis do druháku. Aj som to spomenul v príspevku vyššie, ale mea culpa, píšem občas nepriehľadne. A ty? -Tiež Bratislava?
aaano, bratislava, ale ja uz idem do tretiaku - 6. mam zapis. Nepises nepriehladne, len som neprecitala tvoj cely prispevok len sa mi zdalo ze aj ty si fanusik farmacie ,tak ja ze ti napisem Takze, lubi sa aj tebe ta skola?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
@sima853 ani ja neviem, ktoré si mám vybrať, do septembra času dosť asi by sa zišli nejaké info o tých predmetoch niektoré už mám možno vytypované...
Inak tie predmety si zápíšeš aj v AISe? Lebo mne to nejak nejde
No ja by som si dal v ZS: "Vybrané kapitoly z anorganickej chémie" a tiež rozmýšlam nad dejinami farmácie - ale dúfam, že to nebude nejaká bifľovačka dátumov a aj telesnú by som si dal ale keby bola taká voľnejšia napríklad futbal, florbal, pingpong a pod. ale hlavne aby tam nebola atletika a testy z toho lebo majú tam písanú aj skúšku
@zuzanka77 s tým rozvrhom to tam je tuším tiež písané, že si ho urobíme sami ako nám vyhovuje
odporúčam telesnú, na výber máte aerobik, lodenicu, florball, basketball, volejbal, kondičné cvičenia. Na konci semestra je skúška z telesnej, píše sa test, ale je to úplne v pohode.
Potom odporúčam kapitoly z anorg. chémie- stačí vypracovať len prácu na vami vybratú tému. A ešte si dajte určite výpočty z fyziky, pomôže to ku skúške. Tie dejiny sú zaujímavé. Na konci máte test, ktorý je už zopár rokov rovnaký. Informatika je vraj tiež v pohode.
V letnom semestri si dajte určite výpočty z fyzikálnej chémie, telesnú a anglinu. Tak som to mala aspoň ja... Ešte aj funkčná morfológia je OK. Ale z kapitol z organiky je dosť ťažký záverečný test.
Tak veľa zdaru! a kto by chcel knihy a materiály do prváku, tak rada predám
baby, skúšali ste si na aise zapísať už tie predmety? neviem čo tam s tým mám robiť, alebo či sa to už vôbec dá nejak zapísať
@djperlicka inak ani mne to nejde zapísať...
co sa tyka volitelnych predmetov v prvaku, ja mam taketo info: vypoctova technika je vraj lahka, profak vsak nic moc (neustretovy, nesympaticky, robi chyby vo vysvetlovani a neprizna si ich); dejiny farmacie tiez nie su tazke, ale vraj ani moc zaujimave - to vsak neznamena, ze niekoho ineho to tiez nebude bavit, vsak
ja sa teda chystam dat si tie kapitoly z anorg.chemie, telesnu, dejiny farmacie, v letnom semestri anglinu, funkcnu morfologiu tkaniv (o tom moc neviem, ze ake to je, ale znie to zaujimavo) a asi aj tie vypocty z fyzikalnej chemie...ale to este rozmyslam, je to tazky predmet?
@majom z angliny je na konci skuska formou testu. Anglina sa neuci od zakladov, treba uz nieco vediet
S aisom sa teraz neserkajte, prídete na zápis, vyfasujete index, a hneď na mieste si tam budete všetko zapisovať, a ak vás bude niekto strašiť, nič sa nebojte a riaďte sa tým, čo som písal hore. Ja s niektorými kamarátmi sme sa tiež báli, či tie voliteľné predmety budeme stíhať, a tak sme si zapísali iba polovicu, a potom sme ľutovali, keď sme videli, ako to naozaj chodí.
Keby ste na niečo boli zvedaví, kľudne sa mi ozvite!
aj ja chodim na farmaciu!
aaano, bratislava, ale ja uz idem do tretiaku - 6. mam zapis. Nepises nepriehladne, len som neprecitala tvoj cely prispevok len sa mi zdalo ze aj ty si fanusik farmacie ,tak ja ze ti napisem Takze, lubi sa aj tebe ta skola?