Čaute, mám taký problém. Minulý semester som spoznal jednu úžasnú babu. Spoznal som ju na spoločnom cviku. Ide oto že sme si spolu začali písať cez FB. To písanie spočívalo vtom že sňou píšem vždy a všade. Ona ma považuje za kamaráta, za dobrého človeka a
no to už je aký level hanblivosti, keď sa na ňu ani pozrieť nedokážeš, a pritom sa musíte v škole stretať veľmi často... a jej to ako nepripadá čudné, a ani na to nemá nijaké narážky?
nápis jej to, že sa nevieš rozbehnúť v reale, ona sa zasmeje a na cviku ti prijebe a budete už potom komunikovať..
alebo ona to neberie nijak a zabíja nudu písaním a zjavne jej to vyhovuje, ked ani ona nejaví záujem
@luc.ka Je iba 1. týždeň takže tak dlho sa nevídame. A áno už mi to vyčítala a sa mi priznala že ju to štve že sa správam ako pako. Chcem ju mať ako kamarátku, nechcem ju stratiť.
tak si jej to dúfam vysvetlil, nech má s tebou trpezlivosť.
ale ja to celkom chápem, preto si už s ľuďmi nepíšem ,) resp. nie viac, než s nimi komunikujem normále
@1 skor naopak, pretoze vdaka fb sa zacalo a utuzilo viac kamaratstiev, ako keby nebol vobec. A to aj v jeho pripade, akurat, ze teraz to musi preniest aj do realneho zivota mimo internetu.
Celkom bežná vec. Aj logicky pochopiteľná. Vyplýva to z toho, že ľudia píšúci si cez net si častokrát nemajú čo v reále povedať. Živý rozhovor je totiž celkom iný ako cez net. Rozprávaš sa stále len s jedným človekom, bez prestávok, rýchlo, neustále ho vnímaš atď. Preto sa tomu nesmieš diviť.
Potom je to aj biologická vec, že keď s niekým prídeš do fyzického kontaktu, môže ti to byť nepríjemné, keď ho dobre poznáš. To je celkom normálne. Keď je to neznámy človek, nevadí ti to, ale keď si s ním dlho píšeš, môže ťa to zaraziť.
@luc.ka Áno snažil som sa jej to vysvetliť, že potrebujem čas. Ale neviem či som jej to dostatočne vysvetlil, kedže mi nato povedala...(iba napísala) že radšej nebude mať žiadneho kamoša, ako takého ako som ja. Neviem prečo sa to tak všetko pokašľalo. Som spoločensky typ, nemám problém sa zoznamovať, niesom hamblivý alebo čo, vždy mám všetko na saláme. Vôbec som nepredpokladal, že budem mať v živote takýto problém. Snáď sa to neako vyrieši v môj prospech, lebo je premna dôležitá. Ja viem že to znie divne ked mi na niekom záleži, ale v podstate tú osobu ani nepoznám. Poznám aj nepoznám....paradox..
@trdelniiiq viac kamarátstiev sa utužilo keď sme sa hrávali prestrelky a schovávačky vonku, keď sme sa sánkovali, keď sme kričali a hádzali kamienky do okna: ,, Poď von." .. na FB nie je žiadne skutočné kamarátstvo... je to strata času a skutočne sa hanbím za to, že som objavil zlo FB aj ja...
@ricko85 nehovorim o dobach, ked fb nebol ale pocas toho, ako je. Vidim to na sebe, vidim to na inych. Ked nebol fb, bolo icq, ked nebolo rozsirene icq, bol pokec, a predtym a pocas aj post.sk. Mna osobne vsetko cez icq, pokec az po fb viac zomklo so znamymi, kedze sme tak mohli byt v kontakte aj mimo skoly, ked som nahodou niekoho spoznal a dali sme si kontakt, mohol som to pisanim rozvijat dalej, kedze sme boli z inych skol/tried/etc a podobne. A navyse pre introvertnych ludi je henten sposob ako stvoreny na nadviazanie kontaktu a pruatelstva, co im moze pomoct neskor pretavit do do "skutocneho zivota". Ale aj nemusi. To je uz individualne. Ale celkovo to pomaha.
no to je dnesna skurvena realita na nete su seci suvereni a v reale sa nevedia ani pozdravit aj som tak trochu taky ale zas nie az tak prehnane mozno ked som bol mladsi
@ricko85 tu ale nejde o to, ze mame protichodne nazory. Tak, ako v podstate vsetko, zavisi od toho, ako danu vec vnima a uziva jednotlivec. Zlo z toho robia len ludia, ktori su zavisli a ziju len na sieti a ti, ktori danu vec hodnotia len z jedneho spektra, neuvdomujuc si/nevnimajuc aj pozitivne stranky, ktore ta-ktora vec so sebou prinasa.
Normalnemu, beznemu cloveku fb absolutne neublizuje a neskodi, a ako som povedal, introvertnym ludom to moze pomoct prekonat ostych z konverzacie alebo strach z toho, ze sa znemoznia, etc. dolezite je vsak potom aby sa naucili novovzniknute vztahy pretavit aj do vztahu face to face.
@azel Máš pravdu je to moja chyba, proste sa necítim v jej prítomnosti dobre. Avšak rozmýšľal som aj o možnosti, že ju na FB úplne odignorujem, a jediným možným miestom na kontakt a rozhovor bude realita. Ja ju totižto nechcem stratiť, a rozmýšľam o najvhodnejšom vyriešení tohto problému. A urobím preto všetko čo bude v mojich siláach
@laco92 ono mozes mi verit ze ak sa ti paci dievca tak 80 percent chlapcov sa hanbi.. respektive citi neisto zo zaciatku.. je sice pravda ze v 15 tich je to absolutne v pohode a normalne, v 20 tich uz by predsa len to tak strasne nemalo byt ale proste to nejako treba prekonat a ked uz to prekonas (co nie je lahke ale ak sa ti az tak velmi paci tak aspon v mojom pripade ta tuzba po nej prebije aj tu hanblivost) tak potom uz je to super samozrejme pokial je to opatovane, pokial nie tak to uz je uplne ina kapitola...
@trdelniiiq introverti a fb-myslim si ze je to naopak.. jednak sa dostavaju len do este viac zacarovaneho kruhu kedze mozu kvazi komunikovat s ludmi aj ked su od nich kilometre vzdialeny sposobom ze tukaju do pismenok na klavesnici a to sa potom zobrazuje na obrazovke..nijak im to v hanblivosti v reale nepomaha akurat sa viac a viac uchyluju len k tomu fb, kde su aspon trochu sebavedomejsi.. a strapnit sa mozu tiez aj ked napisu nejaku uplnu hlupost.. ale zase urcite ovela menej ako v reali to je jasne..
co sa tyka normalnych ludi ako siich nazval tak mna by skutocne zaujimalo kolko napriklad priemerny slovak od 12 do 25 rokov travi denne hodin na fb.. somm si isty ze priemer by bol 3 hodiny urcite.. nemyslis si ze povedzme hoci len polovica z toho casu cize 1,5 hodiny denne by sa dala vyuzit rozumnejsie??
@torpedo08 presne.. a potom si ludia myslia ze uz 13 rocne deti bezne sexuju mozno akurat tak cez fb ved je uplne opacna doba ked 20 rocni sa hanbia osobneho kontaktu s druhehym pohlavim..
@hadimistr tak oni sexuju naozaj ale nevedia sa normalne rozpravat spolu lebo im to jebe z toho netu dnes som to mal moznost vidiet som bol na take akoze "party" a to bolo ako no nevim to nazvat proste skapate seci kukali do mobilu na net a pustali jebnutu hudbu
@torpedo08 ale sak to je chore cele uplne.. ved idem s kamaratmi na pivo a sa ani nerozpravame lebo styria zo siestich su na mobile na fb.. preco som sa musel narodit do takej chorej doby..
@hadimistr no sak o tom hovorim ja nevim toto je fakt jebnuta doba sice poznam par ludi co sa tak nespravaju este nastastie ale za par rokov to uz bude hrozne uz budu seci roboti alebo co
@hadimistr no ty si opisal tu druhu skupinu ludi, o ktorej som nehovoril, pretoze je jasna. Tak ako jednej skupine introvertov pomoze, druhej nemusi a moze to byt este horsie.
Presne môj prípad....len sa konečne odvaž a urob niečo,lebo to skonči ako u mňa ..žiadne stretnutie,rozhovor a už ani FB!!!a teraz musím na neho stále myslieť a on už asi ani nevie,že existujem !!!:/ to ma hnevá
@laco92 normálne sa jej pozdrav, prekonaj tú bariéru, aj ja som dosť hanblivý, ale keď už si s niekym píšem na FB, tak nebudem srákora v real life, neber to zle, snažím sa ti pomôcť... Začni ahoj a potom pomaličky postupuj. Ak sa pred niekym hanbíš a vidíš ho naživo, tak si priprav nejaký dialóg, či nemá požičiať kalkulačku , w/e a potom skús nejakú rozbehnúť konverzáciu, ak ona nebude mať záujem, tak s ňou strácaš čas a berie ťa len ako človeka, s ktorým si môže vyplniť nudne strávený čas. Najlepšia situácia je ak máš nejakú dobrú kamarátku, ktorá sa s danou osobou pozná a sú skoro stále spolu, to je môj prípad a takto som rozbehol kamarátsvo... Za Ahoj nič nedáš, veľa šťastia
@ledenaa Ako ja sa budem dosť často s ňou vídať, kedže sme v rovnakej skupine v škole, oto sa nebojím. Bojím sa že ju stratím ako priateľa. A zas až tak na ňu nemyslím. Chcem s ňou iba niečo zažiť zasmiať sa. Nejde mi o vzťah. A ani z jej strany nejde o vzťah...to viem.
Ja som si facebook zrusil uz asi rok a pol dozadu a este ani raz som to neolutoval....nepotrebujem mat 300priatelov.....staci mi mat zopaar ale naozajstnych..s ktorymi chodime von,s ktorymi chodime na motorkach,na stanovacky,vylety.....Mna to nebavi sediet pri notebooku a len pisata pisat...viac ma to bavi prist k tomu kamaratovi a normlane sa porozpravat,napriklad vcera sme boli v aquaparku...
Na to ti poviem len jedno, kazdy lad sa da prelomit. Vsetko je raz po prvy krat, proste musis zahodit ego a normalne sa s nou skusat rozpravat, ina cesta neexistuje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
alebo ona to neberie nijak a zabíja nudu písaním a zjavne jej to vyhovuje, ked ani ona nejaví záujem
tak si jej to dúfam vysvetlil, nech má s tebou trpezlivosť.
ale ja to celkom chápem, preto si už s ľuďmi nepíšem ,) resp. nie viac, než s nimi komunikujem normále
Potom je to aj biologická vec, že keď s niekým prídeš do fyzického kontaktu, môže ti to byť nepríjemné, keď ho dobre poznáš. To je celkom normálne. Keď je to neznámy človek, nevadí ti to, ale keď si s ním dlho píšeš, môže ťa to zaraziť.
Normalnemu, beznemu cloveku fb absolutne neublizuje a neskodi, a ako som povedal, introvertnym ludom to moze pomoct prekonat ostych z konverzacie alebo strach z toho, ze sa znemoznia, etc. dolezite je vsak potom aby sa naucili novovzniknute vztahy pretavit aj do vztahu face to face.
co sa tyka normalnych ludi ako siich nazval tak mna by skutocne zaujimalo kolko napriklad priemerny slovak od 12 do 25 rokov travi denne hodin na fb.. somm si isty ze priemer by bol 3 hodiny urcite.. nemyslis si ze povedzme hoci len polovica z toho casu cize 1,5 hodiny denne by sa dala vyuzit rozumnejsie??
@laco92 tak to je proste laska no neviem ti poradit
a prelom tu barieru, kým to neposerieš