ja som robil. A ta co ja viem, je to dlhe a listening je bud posledny alebo predposledny ale po vela hodinach, co je uplne napicu Na ustnych mozes dostat nejakeho takeho cloveka, co ma velmi zvlastny prizvuk ale inak vpohode. Ked vies Aj a trochu popozeras testy, te neni problem Ja som mal 78% ale ja neviem pisat slohy, tu cast som mal na 55%, keby som ju mal narovnako ako ostatne tak mam okolo 85% A kvoli tomu, ze listening bol posledny som ho mal asi na 80-85% a bezne som robil na 95-100%.
pozor na writing, ja som sa tááák strašne dojebala lebo som písala príbeh a stratila som veľa bodov kvôli presahu, čiže radšej krátko a stručne.
ďalej nespoliehaj sa na to, že budeš písať úvahu/esej.... ja som sa na to spoliehala a na úvahu bola téma o nejakej postave z knihy o ktorej som nikdy nai nepočula -.-
listening bol pre mňa masaker keďže ti dajú vypočuť niekoľko dialógov a k otázkam máš možnosti, že o čom rozprávali.... napr ako sa rozprávali dvaja turisti o tom ako a čím sa dostanú k tej a tej pamiatke tak aby si pozreli cestou aj iné pamiatky a možnosti boli, či bol dialóg 1.o turizme 2. o cestovaní 3. o pamiatkach a vyber si teraz
speaking by si si mala precvičovať hlavne o nadväzovaní na partnera, že sa ho budeš pýtať čo si myslí o tom či tamtom, či s tým súhlasíš či nie, skrátka viesť konverzáciu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty
1.nepodvádzaj
2.postupuj podľa pokynov
3. na writing part píš čo najkrajšie
4.sleduj si čas, ale nie tak, že spanikáriš
5.sleduj si čas, ale nieže začneš špekulovať o správnosti vyplneného a prepíšeš dobré na zlé!!!
6. na listening sa obrň........je to hrozne zle počuť
7.na speaking budeš musieť hovoriť ako na maturite
been there, got B
ďalej nespoliehaj sa na to, že budeš písať úvahu/esej.... ja som sa na to spoliehala a na úvahu bola téma o nejakej postave z knihy o ktorej som nikdy nai nepočula -.-
listening bol pre mňa masaker keďže ti dajú vypočuť niekoľko dialógov a k otázkam máš možnosti, že o čom rozprávali.... napr ako sa rozprávali dvaja turisti o tom ako a čím sa dostanú k tej a tej pamiatke tak aby si pozreli cestou aj iné pamiatky a možnosti boli, či bol dialóg 1.o turizme 2. o cestovaní 3. o pamiatkach a vyber si teraz
speaking by si si mala precvičovať hlavne o nadväzovaní na partnera, že sa ho budeš pýtať čo si myslí o tom či tamtom, či s tým súhlasíš či nie, skrátka viesť konverzáciu
inak pohodička