Ahojte, študuje niekto na tejto fakulte? Ktorý odbor sa najviac oplatí študovať? Aaa páči sa vám? Prídu mi všetky skoro rovnaké... takže si neviem vybrať.. Ďakujem
Najviac sa oplatí automatizácia, keď už sa na to pýtaš, ale človek čo tam ide bez toho aby mal záujem to má ťažké lebo easy to nie je, treba mať silnú motiváciu aby to zvládol, platí pre všetky
Či sa páči je individuálne, ako komu, mne áno, ale veľa ľudí to tu považuje za utrpenie Myslím že takto sa študenti sťažujú na každej škole, ale tu ich odíde asi najviac :S
ako bolo vyššie napísané, AIMko má najlepšie uplatnenie, ale to je viac matematiky a programovania než chémie. Dobré uplatnenie má aj chemické inžinierstvo, ale to je fakt náročné. Ale v zásade, ak to človek doštuduje, prácu by si asi mal nájsť z každého odboru.
Ja som momentálne druhák na biotechnológiách, a zatiaľ mám pocit, že na to, aby sa človek dostal k niečomu zaujímavému, sa musí prehrýzť kvantami, matematiky, fyziky a iných náročných predmetov.
ja som absolventka a myslím si, že AIM ak máš vzťah k programovaniu, alebo chemické inzinierstvo. CHEMAT je asi najbližšie k takej chémii, ako ju poznáš zo strednej školy. ale priprav sa na kopu matiky, fyziky a počítania. VYKOZ je väčšine na smiech, sorry ak sa niekoho dotknem.
keby som si mohla vybrať znovu, tak idem na chemické inzinierstvo. študovala som CHEMAT ale nakoniec som si našla lepšiu prácu, ako tých pár ľudí čo som poznala z inžinierstva.
@romcix Súhlasím s vyššie napísaným. Každý odbor má niečo do seba. Ja študujem tretí rok potravinárstvo (VYKOZ) a bol to super odbor, nemenil by som. Možno je všetkým na smiech, ale okrem skráteného počtu hodín v týždni tam skoro žiaden rozdiel nie je. Rozsah učiva až tak obmedzený nie je... Jasne, sú vyhodené niektoré kapitoly, ale čo sme mali "Základy fyziky" v jednom semestri, bola to v podstate Fyzika I a II spolu. Pričom z fyziky 2 boli vyhodené len poslené kapitoly. A tým, že veľa vecí sa nestíhalo na prednáškach sme sa museli učiť sami doma, bez toho aby nám to niekto vysvetlil. Čiže vôbec to nebolo tak, že som si vyložil nohy a nič nerobil.
Teraz už je to POVYKO (potraviny, výživa, kozmetika) a keby som išiel na FCHPT teraz, určite idem na ten. Už od Bc. štúdia sú tam zaujímavé predmety čo sa týka potravín, kozmetickej chémie a výživy. Ale to ide o to, čo ťa zaujíma a čomu sa chceš v budúcnosti venovať. Ak máš nejakú víziu, tak si odbor nájdeš.
No treba sa pripraviť na veľa matiky, fyziky a počítania, hlavne prvé dva roky sú dosť drsné, tam sa to veľmi riedi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Či sa páči je individuálne, ako komu, mne áno, ale veľa ľudí to tu považuje za utrpenie Myslím že takto sa študenti sťažujú na každej škole, ale tu ich odíde asi najviac :S
Ja som momentálne druhák na biotechnológiách, a zatiaľ mám pocit, že na to, aby sa človek dostal k niečomu zaujímavému, sa musí prehrýzť kvantami, matematiky, fyziky a iných náročných predmetov.
keby som si mohla vybrať znovu, tak idem na chemické inzinierstvo. študovala som CHEMAT ale nakoniec som si našla lepšiu prácu, ako tých pár ľudí čo som poznala z inžinierstva.
Teraz už je to POVYKO (potraviny, výživa, kozmetika) a keby som išiel na FCHPT teraz, určite idem na ten. Už od Bc. štúdia sú tam zaujímavé predmety čo sa týka potravín, kozmetickej chémie a výživy. Ale to ide o to, čo ťa zaujíma a čomu sa chceš v budúcnosti venovať. Ak máš nejakú víziu, tak si odbor nájdeš.
No treba sa pripraviť na veľa matiky, fyziky a počítania, hlavne prvé dva roky sú dosť drsné, tam sa to veľmi riedi.