staci mi, ze mas 16 rokov a trufas si na take plemeno, potom to konci tak ako to konci..a ze nevies ake su vyhody/nevyhody psa a fenky to len potvrdzuje
Jednoznacne pes. Tak ako vsade inde aj pri psoch vseobecne plati, ze samec je kludnejsi a lahsie zvladnutelny. Nehovoriac o tom, ze nemusis riesit kramy (ak ho chces mat vo vnutri) a hlavne sa nestane, ze ti ujde a vrati sa domov aj so stencami.
povaha psa/feny nezávisí od pohlavia... @11 to či je pes/fena kľudnejší/ľahšie ovládateľný záleží na temperamente daného jedinca nie na pohlaví...
rozdiel je v podstate len v tom že pes je obvykle teritoriálnejší, rád značkuje... fenka sa zase hára 2x do roka...
inak veľa zálež od plemena a daného jedinca tiež... a veľa záleží aj od výchovy... pohlavie nie je niečo čo by malo ovplyvniť psa vo výchove, výcviku, pri práci, či pričomkolvek...
@impulse keby to aj tak bolo, tak to pre teba nepredstavuje ziadne dodatocne naklady, narozdiel od feny, ktora vypluje 5 mladych, a kazdu chvilu ti okramuje gauc uz len z cisto praktickych dovodov by som fenu nechcel. Jedine vykastrovanu.
Bojové plemeno wtf?!
Neexistuje žiadne bojové plemeno...pes sa rodí ako pes a nie ako bojovník na boj s inými psami...
Sú len možno ľahšie a ťažšie zvládnuteľné plemená,ale určite nie sú nejaké zrodené na boj...nie je nič horšie ako psie zápasy...podľa toho vznikli stereotypy o niektorých rasách,že sú akože bojové...sú lovecké a tak maximálne.
Zlou výchovou sa dá aj z čivavy spraviť "bojové plemeno"....
A dokazovať si mužnosť vlastníctvom nejakého "bojového" psa je trochu fail.
Najprv vylez z tej krabice a potom budeš môcť správne vychovať niečo...ale radšej začni s korytnačkou.
@badsam niektore plemena boli vyslachtene (stavba tela, nie povaha) na boj a v zasade sa doteraz na nich nic nemenilo.
Co sa tyka tej civavy, tak sice z nej mozes spravit bojove plemeno, ale jej fyzicke predispozicie pre teba nepredstavuju ziadnu hrozbu, narozdiel od takeho svalnateho stafforda (ktory samozrejme moze byt uplny nununu ked si ho tak vychovas), ktory ma silu na to aby z teba narobil klobasky.
Boze niektori ste jak zivi kokoti....preco by si mal nieco dokazovat? POZNATE HO ? TIE VASE ONLINE PREDUSDKY KOKOTSKE... Ak sa mu to plemeno paci, tak nech si ho kupi..ja si tiez kupim staffordov a bude mi fakt jedno, kto si co o tok bude mysliet...urcite si kupim mini yorkshira ako je zvykom neee? sorry, ale pes ma byt pes a ne hracka
A k teme...kamarati maju fenky a zvladaju to v pohode...maju ich dokonca vo vnutri....a kamos mal dokonca 15 ked si kupil fenku stafforda....disciplinovanejsieho hafana som este nevidel...a z tych reci si nic nerob, tu si rad ludia honkaju ego svojim vekom hoc su mentalne este pred pubertou
Ak nemas obr velke skusenosti s vycvikom psa nekupuj si bojove plemeno. Ak inac nedas tak by som ti poradila poriadne sa mu venovat a najst dobreho cvicitela lebo min.prvy rok ho treba riadne vycvicit. A moj osobny nazor..ja mam psa.labradora. a urcite lepsie ako fenka co sa tyka aspon tych starosti s haranim. Psi su sice jak otrhnuti z retaze ked sa fenky haraju ale aspon nebudes mat starost ze ti ju niekto nabucha. A chces ho do vnutra ci von?
@myschka a? Poznate ho ? Vies aky bude majitel? Pokial sa mu to plemeno paci a dokaze zvladnut tu starostlivost a vychovu, tak nevidim dovod aby si ho nekupil...normalne sa spytal a uz tu kazdy picuje jak chora vrana....ja ho nepoznam, tak si nedovolim napisat ako niektori, ze si bude daco dokazovat automaticky
Jo, je to moj nazor na take plemena aj na ostatne kabelkove ...sice su mile, ale tot vsjo...mne sa pacia hlavne bojove plemena ci uz ide o dobermana, stafforda atd...a hlavne by som s tym psom chodieval cvicit a travil s nim mnozstvo casu vonku...to s takym malym moc robit nemozes a mat psa na maznanie a na prechadzku okolo bytovky ako to robi pol sidliska co vidam, tak je to podla mna chore...ale samozrejme nehadzem vsetkych do jedneho vreca
@tommyhot keď fena hára, nemá potrebu utekať. práve naopak, viac si chráni územie a je oveľa menej pohybovo aktívna a pochybujem, že tuto chalan pustí svoje "bojové plemeno" na gauč.
ak chces chovat, urcite fenku ak nie, neryskoval by som fenku. Ja preferujem psov. V podstate je to jedno, pokail bude mat to "bojove plemeno", ako si ho nazval, dostatok pohybu a schopnych ludi v domacnosti aby sa pes nestal vodcom rodinky
@maykky prepáč, ale prečo by niekto nemohol chodiť von a cvičiť malého psa? ako napísala @22 najprv hovoríš o tom že ľudia majú predsudky voči "bojovým plemenám" a pritom ty máš predsudky voči malým psom... nech si chalan kúpi psa/fenu akého len chce, dôležitá je výchova a prístup k tomu psovi...
@miaja myslim typ cvicenia, ktore je narocnejsie, nie ze mu hodis palicku a cakas kym ti ju donesie a ako som spomenul vyssie, mal som na mysli kabelkove plemena....a tie predsudky patrili na osobu autora, do ktoreho sa pustili, nie na hafanov....tak citajte poriadne bez domyslania :letim:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Tiež som toho názoru.
choď sa spýtať rodičov, aká je výhoda, že z teba vychovali takého kokota, to bude určite zaujímavejšia odpoveď
rozdiel je v podstate len v tom že pes je obvykle teritoriálnejší, rád značkuje... fenka sa zase hára 2x do roka...
inak veľa zálež od plemena a daného jedinca tiež... a veľa záleží aj od výchovy... pohlavie nie je niečo čo by malo ovplyvniť psa vo výchove, výcviku, pri práci, či pričomkolvek...
Neexistuje žiadne bojové plemeno...pes sa rodí ako pes a nie ako bojovník na boj s inými psami...
Sú len možno ľahšie a ťažšie zvládnuteľné plemená,ale určite nie sú nejaké zrodené na boj...nie je nič horšie ako psie zápasy...podľa toho vznikli stereotypy o niektorých rasách,že sú akože bojové...sú lovecké a tak maximálne.
Zlou výchovou sa dá aj z čivavy spraviť "bojové plemeno"....
Wake up.
Najprv vylez z tej krabice a potom budeš môcť správne vychovať niečo...ale radšej začni s korytnačkou.
Mier.
Co sa tyka tej civavy, tak sice z nej mozes spravit bojove plemeno, ale jej fyzicke predispozicie pre teba nepredstavuju ziadnu hrozbu, narozdiel od takeho svalnateho stafforda (ktory samozrejme moze byt uplny nununu ked si ho tak vychovas), ktory ma silu na to aby z teba narobil klobasky.
a dobre si to rozmysli. za 2-3 roky skončíš školu, možno pôjdeš na výšku, kto sa o psa bude starať?
A k teme...kamarati maju fenky a zvladaju to v pohode...maju ich dokonca vo vnutri....a kamos mal dokonca 15 ked si kupil fenku stafforda....disciplinovanejsieho hafana som este nevidel...a z tych reci si nic nerob, tu si rad ludia honkaju ego svojim vekom hoc su mentalne este pred pubertou
...a potom opičuješ mini yorkshira :letim:
Jo, je to moj nazor na take plemena aj na ostatne kabelkove ...sice su mile, ale tot vsjo...mne sa pacia hlavne bojove plemena ci uz ide o dobermana, stafforda atd...a hlavne by som s tym psom chodieval cvicit a travil s nim mnozstvo casu vonku...to s takym malym moc robit nemozes a mat psa na maznanie a na prechadzku okolo bytovky ako to robi pol sidliska co vidam, tak je to podla mna chore...ale samozrejme nehadzem vsetkych do jedneho vreca