Za zivota som sa bavil asi s 10timi studentami, asi s troma absolventami spominanej fakulty. Ja studujem na FEI STU a poviem ti pravdu - su oproti nam strasne tupi, mam obavy o ich uplatnenie v praxi (aj ked vsetko sa da a titul je hodnotny tak ci tak), co potvrdzuju aj ti absolventi, pretoze ani jeden z nich nepracuje v obore...
Ak chces studovat informatiku, je to vazne rozhodnutie, nejde to len napolovicu. Pod k nam na FEI, bude z teba vedec
Studujem HI na TUKE a tu ten odbor nazývaju "Morske prasa" (ani morske ani prasa).
No nepozeral by som na to tak čiernobielo. Určite nebudeš vedieť programovať ako absolvent FIIT, s tym musíš počítať. Na druhej strane máš roziahlejší prehľad v ekonomickej oblasti, prípadne umelej inteligencie (na TUKE je HI pod katedrou kybernetiky a umelej inteligencie).
Osobne poznám len 2 absolventov tohto odboru. Prvý ho skončil v BA a je zamestnaný v Siemense (nastupný plat cca 1000€), druhý v KE a pracuje v T-Systems (nastupny plat cca 1100€).
vraj je momentalne dost dopyt po tych, co ovladaju rozne databazove programy... a na FHI nemusis studovat len to, myslim ze je tam audit, uctovnictvo, a tak.. a ti sa teda nemaju zle..
@drizds študujem tam, 1. ročník na HI... tak určite ako vraví panpeterpan tak borec z informatiky z teba nebude. viac preberáme ekonomiu a predmety tomu podobne. skor sa z toho podla mna uplatnis v ekonomike ako v IT, aspon co sa tyka bakalarskeho stupna studia. ak cakas vela informatiky, tak s tym sa rozluc, v prvom rocniku je len teoreticka + excel a acess (ale uplne do hlbky, kazda jedna funkcia, tlacitko ake len existuje v programe, ucia to samozrejme pre oblast ekonomiky)... z programovania je tam len visual basic, java a c-čko... ak ta ale nebavi ekonomika, ani tam nechod....
@cocca-colla - tu neporovnavame ekonomiku s technikou, ale ich kombinaciu ... vsetko je o cloveku, ale taka otazka nebola aj stredoskolak moze mat super pracu, ale to uz je opat ina otrepana pesnicka ...
@kajaa dakujem za info ... ekonomia ma bavi skoda ze z tej informatiky je tam toho ozaj dost malo :/..ale ked na HI chodia take pekne baby ako ty, to je celkom fajn + ...
@kajaa tak na to ze sa jedna o informatiku, je to aj tak super si myslim oproti tomu co vladne na FEI ci FIIT .. a inak tebe sa tam ako paci, spokojnost? skusky zatial v pohodke?
@drizds tak mne sa tam páči, nešla by som na inú školu, akurát s niektorými skúškami je problém, neni to električková škola ako hovoria. napríklad teraz som bola na matike a z 30 ľudí skúšku dostali 5ti... k tomu vymysleli celouniverzitné termíny, ktoré nám skúškové skrátili na 3 týždne z 6 týždňov, ktoré pevne verím a dúfam, že do letného semestra už zrušia, lebo väčšina je nespokojná s tým a natrepať si 7 skúšok za 3 týždne + ked náhodou budeš musieť ísť na opravný, takmer nemožné podľa mňa, ak nejdeš na predtermíny... a môžeš ísť len na 2 termíny na skúšku - riadny a opravny, nie 3 ani na niektorých školách... takže tak trošku náročné je to tam cez semester to bolo také ľahšie a bola by som radšej, keby bolo viac informatiky, ale čo už no...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Ak chces studovat informatiku, je to vazne rozhodnutie, nejde to len napolovicu. Pod k nam na FEI, bude z teba vedec
No nepozeral by som na to tak čiernobielo. Určite nebudeš vedieť programovať ako absolvent FIIT, s tym musíš počítať. Na druhej strane máš roziahlejší prehľad v ekonomickej oblasti, prípadne umelej inteligencie (na TUKE je HI pod katedrou kybernetiky a umelej inteligencie).
Osobne poznám len 2 absolventov tohto odboru. Prvý ho skončil v BA a je zamestnaný v Siemense (nastupný plat cca 1000€), druhý v KE a pracuje v T-Systems (nastupny plat cca 1100€).
Je to o človeku samotnom. Ak si hnilý, nič nedosiahneš a môžeš chodiť aj na Oxford.
@kajaa dakujem za info ... ekonomia ma bavi skoda ze z tej informatiky je tam toho ozaj dost malo :/..ale ked na HI chodia take pekne baby ako ty, to je celkom fajn + ...
p.s. ostatnym dakujem za nazor