Zdravím ľudia, mám taký menší problém (asi ako väčšina maturantov) s výberom VŠ. Chodím na OA, a keďže ma celkom baví ekonómia a účtovníctvo, tak rozmýšľam nad ekonomickou výškou. Viac-menej by som bol asi najradšej, keby som sa dostal na EUBA, ale neviem
tak to by som mohol aj ja, ale iba ak by na mature boli tie veci čo sme aj skutočne prebrali (vzorce a grafy v exceli) viac sme toho asi fakt nebrali..
@chesz ja chodim na FHI HI, ale poznam ludi, aj co chodia na MRIT. Je to vlastne to iste v celku, az na nejake tri predmety za cele tri roky studia, co my mame viac informy a oni tie manazerske predmety... Na HI je viac programovania ako na MRIT, mame tam napr. Javu, co na MRIT neni. Ale inak su to super odbory, ja osobne som spokojna s tym
@chesz co sa tyka masarykovej univerzity, som z gymnazia a od nas tam isiel spoluziak, co na strednej uz ratal vysokoskolsku matiku, bol to genius triedy, siel na informu a on tam ma problem zvladat to, nechape uz niektorym veciam a musi uz aj makat, ucit sa, co na strednej mu slo vsetko lavou zadnou... na masarykovej neni sranda, tiez som mohla ist na informu tam bez prijimacich skusok, ale treba brat do uvahy aj to, ze nie len dostat sa na dobru skolu, ale aj ju SKONCIT. a masarykova je fest tazka.
Vďaka sa vaše informácie a komenty, akože to Brno ma celkom láka, len sa bojím presne toho, čo vraví kajaa, že by toho bolo na mňa až príliš veľa...skúsil by som to MRIT, tak ale najprv sa tam treba dostať.. ešte popozerám nejaké ďalšie školy do zálohy...
@0mega1 Ak mam povedat svoj nazor, to Brno urcite vyskusaj. Ak to vyde, tak tam jednoznacne chod. Nenechaj sa odradit recami, ake je to strasne tazke. Masarycka sa da zzvladnut, rovnako ako akakolvek ina skola, pokal Ta to bude bavit. Navyse ak by si to nahodou po roku vzdal a isiel na SK, nemusis platit skolne za nadstandardnu dlzku, kedze na SK si pred tym nestudoval, takze neriskujes v podstate nic.
Co sa MRIT tyka, je to asi to najzmysluplnejsie, co sa na EUBA da studovat, ale velke iluzie si o tom odbore nerob. Je to skor zamerane na matiku, statistiku a operacny vyskum (optimalizacne metody). Uci tam aj par skvelych ludi (matikarku budes mat pravdepodobne najlepsiu na skole), ale mnohi su tam taki, ze nimi nebudes ani trochu nadseny. Napriklad o prvackej informatike som este dobre slovo nepocul.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Co sa MRIT tyka, je to asi to najzmysluplnejsie, co sa na EUBA da studovat, ale velke iluzie si o tom odbore nerob. Je to skor zamerane na matiku, statistiku a operacny vyskum (optimalizacne metody). Uci tam aj par skvelych ludi (matikarku budes mat pravdepodobne najlepsiu na skole), ale mnohi su tam taki, ze nimi nebudes ani trochu nadseny. Napriklad o prvackej informatike som este dobre slovo nepocul.