Zdravím, potrebujem seriózne poradiť. Chcem študovať informatiku. Podal som si prihlášky do FIIT-ky v BA, Fakulty riadenia a informatiky v Žiline a na elektrotech. fakultu v Žiline (odbor digit. technológie). Neviem sa rozhodnúť na ktorú z týchto fakúlt í
Veď si pozri v ostrave aké predmety budeš mať v jednotlivých semestroch. Ja som chcel ísť do Brna na VUT na telekomunikácie a jak som si pozeral predmety tak som sa dozvedel že telekomunikácií tam moc nie je, takže by som rád skončil v žiline.
Ja by som tiež rád takto išiel na výšku .. ja rozmýšľam zatiaľ len o STUčke, ale ešte idem len do tretiaku na strednej (mám odbor MPS- Mechanik PC sietí), takže som moc neriešil ešte.... jediné čo ti k tvojmu problému poviem je asi to, že keď už na tej škole budeš, tak podľa môjho názoru to bude prebiehať tak, že keď budeš proste v tom kolektíve ľudí, čo budú musieť programovať a riešiť veci týkajúce sa toho .. keď to budeš proste musieť robiť aj ty, tak sa dačo naučíš ... to ťa bude proste tlačiť dopredu .. a to že tam budeš mať okolo seba ľudí, ktorí budú riešiť v škole rovnaké problémy ako ty ti napomôže tak že pustiť sa do toho bude jednoduchšie.. kolektív dosť ovplyvní to ako sa k učeniu postavíš... o tých školách ti asi moc nepoviem.. ale čo som počul ja o STUčke je to, že je to celkom prehlásená škola .. veľa mojich spolužiakov čo chcú výšku týkajúcu sa informatiky by tam radi šli .. a myslím že je to aj dosť kvalitná škola, tak keď si ju vyberieš myslím, že zle nespravíš ... ale tak neber to samozrejme úplne do úvahy .. ako som povedal veľa sa do súčasnej situácie s výškami v tomto odbore nerozumiem
@zimme Pascal je aspon taky zaciatok. Co je fajn. Ja len som poukazoval na to, ci vies, aky "obor" si zvolit. Ale konieckoncov je to, uvidis
@pokial viem, tak na Slovensku ziadna skola nie je prehlasena v IT. A STU to, co som pocul od znamych.. Jednemu dokonca ucitelia odorucili odist, ze ho ta skola iba brzdi..
Ja by som asi najradšej išiel do Ostravy na FEI ale zatiaľ jediný problém vidím v tom ako sa tam dostať. Je to z môjho mesta vzdialené približne rovnako ako do Bratislavy ale do Ostravy a naspäť sa dostanem jedine 3-5 prestupmi čo mi dosť nevyhovuje. Do Bratislavy sa dostanem 1-2 prestupmi, čo v praxi znamená jednoduchšia, lacnejšia a kratšia cesta.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ajkeď je pravda že pascal mi dal len základy do programovania a C/C++ je už o niečom inom.
@pokial viem, tak na Slovensku ziadna skola nie je prehlasena v IT. A STU to, co som pocul od znamych.. Jednemu dokonca ucitelia odorucili odist, ze ho ta skola iba brzdi..