Mal by som jednu ideu. Birdz blogy majú potenciál, avšak veľa ludí píše krátko, alebo nie až tak pútavo a kvalitne, než iní užívatelia. Ak si niekto dáva na článku záležať a píše ho aj týždeň/mesiac aby bol kvalitný a aby aj nejako vyzeral, stratí sa v ma
hej,je to pekny napad.ale kto moze rozlisit napr. "moje" umenie od hovadiny.. .len sedy priemer a ustrachanost v blogoch a "zaujimave" keci.
preto aj suhlasim,len sa mi nepaci,aby bolo az tak viditelne,ze niekto rozhoduje o tom(niekto koho vobec nepoznam,kto je mozno a strojnickej fakulte,kto pisat nevie,ale robi admina),co sa ma citat a co nie.
ze si oznackuje citatel, ze co ja viem tento clanok bol "napinavy" a "smutny" a podla toho (podla nalady si dotycny dalsi citatel bude moct vybrat napinave, smutne (tam sa samozrejme dostanu len ak dostanu isty pocet nalepiek, cize ak ma daco 1x smutny tak je to ako keby nic, ak ma daco napr. 20x smutny tak uz sa to v smutnych objavi...
@vaurien Birdz.sk nemá rozhodne adminov, študujúcich za profesionálnych rubačov dreva Čo podaktorých poznám, tu by som sa fakt nebál o to, že by nedokázali vycítiť aj alternatívnejší štýl umenia.
@vaurien neboj admini na birdz nerozhoduju o kvalitnom obsahu (oni maju len mazat nevhodnosti), o kvalitnom obsahu vzdy rozhodovali iba uzivatelia... Nie sme SME, ktore si zavadza nejaku kastu ludi, co rozhoduju o tom kto sa k nim moze pridat, na BIRDZ je sloboda prilezitosti a ked napises kvalitny blog, rozhodnu citatelia, nie hrstka vyvolenych... (a to je rozdiel medzi slobodnym BIRDZ a "riadenymi" blog.sme.sk)
@6@xcorpi nevenujme sa teme admini, lebo admini s tym ci je nieco kvalitny blog nemaju a nebudu mat absolutne nic... blogy su preto aby sa pacili citatelom, a nie aby sa pacili adminom...
@tomas tak to je len chválitebné, čo sa týka toho, chcel som to napísať pred viac minútami, ešte k @1 postu, len boli odo mňa vyžadované určité veci v iných sférach, než na birdz, takže si ma predbehol...
@tomas Ten nápad sa mi pozdáva oveľa viac ako obyčajné hviezdičkovanie. Ja osobne rada čítam skôr také vážne, možno až smutné blogy, a nevylučuje sa možnosť, že najviac hviezdičiek by mala nejaká supervtipná úvaha a "môj" typ blogov by som možno práve kvôli tomu prehliadla... na kategórie by to bolo lepšie a prehľadnejšie
@inkheart a potom kategoricky by si mala zas v tom po určitej dobe bordel, čo ak by užívatelia zle pochopili tému a autor by bol potom nešťastný, že jak to druhí zaraďujú?
@xcorpi aj iPhone je trendovy a BIRDZ nie je optimalizovany IBA PREN, lebo je to trendove...
Len dodam ostatnym, hviezdicky by mohli byt, napr od 1 do 3, a ty si povies ci je to smutne na nula hviezdiciek alebo tri hviezdicky, ci je to zabavne na 0 hviezdiciek alebo tri..
lebo nejde iba o kvalitu, ale aj o to co chces citat, ak mas totalnu smutnu depku a chces citat totalne smutne kvalitne blogy, tak ta vtom momente nebudu zaujimat vtipne pribehy, nech su akokolvek kvalitne... a naopak, niekto iny zas nebude nikdy chciet smutne veci citat, lebo by sa z toho rozplakal dotycny...
@xcorpi Možno, a preto by som už skôr ostala pri takomto systéme. Mne už dosť stačí, že sa nadrem na blogu a mám dva komentáre, nepotrebujem byť kvôli takému systému úplne odignorovaná... proste nepíšem typ blogov, ktorý má plno fanúšikov, a preto mi tie hviezdičky nie sú veľmi po chuti. Keď už tak kategórie, pretože každý má iný názor na dobrý blog a kategórie, ktoré najradšej číta
@tomas to bolo brané zábavnou formou a Orion kampaňou do okien
@tomas@16 takže by boli, napríklad nálepky napr. že "smutné" a tam buď 1-2-3 takže každý by si vybral podľa nálepky, ktorú by ale musel stanoviť autor sám, lebo iní by to nemuseli celkovo správne pochopiť a k tomu ešte hodnotenie od užívateľov, aby som si mohol z toho smutného mohol rozlíšiť mpodľa kvality?
Ja neviem... Podľa mňa si teraz budú robiť ľudia iba napriek... Rozseje to tu viac nevraživosti... Určite sa nájdu takí, čo budú hodnotiť za zlé blogy aj tie naozaj kvalitné, len aby poškodili autorovi...
@tomas alebo by to nemuselo byť anonymne. Videli by sme, kto hodnil... ako máš pri vybrali.sme.sk, že vidíme kto hodnotil za linky. Niekde malým by bolo, že kto hodnotil a ako hodnotil. Čo na to povieš?
@11@tomas no opovážili by sa! neviem, mne tie názv nálepiek prídu ako brutálne jednoduché označovanie slohov na základke. dokonca "smutné" si môžem vysvetliť aj brutálne inak
@1 no ty si už len inteligent. fakt. ja som na stavebnej fakulte - a čo teraz? akože neviem písať? bohovský príklad, fakt.
inak sa mi celkovo tento nápad páči. ale bola by som skôr iba za výber pár blogov typu "odporúčame" (samozrejme, že neodporúčajú admini, lebo oni nie sú na to dostatočne kvalifikovaní tak povedzme, že najčítanejšie) a vybrať tých nových blogerov.
také delenie na smutrné veselé a neviem čo, to sa mi zdá dosť zbytočné. proste na titulke všetky, v nejakom stĺpci tie najlepšie, v ďalšom noví blogeri.
Ja som za hodnotenie blogov, ale aby sa aj vedelo kto a ako hodnotil....A či to budú hviezdičky alebo slovné hodnotenia...to je mi v podstate jedno.....
Čo sa odbornosti adminov týka...tomáš to vystihol dobre..admini majú len triediť nevyhovujúce blogy a do kvality blogov...triedenia podľa akéhosi kľúča alebo čoho...ich je....o!
a keby to bolo tak graficky oznacene, pod kazdym blogom okrem moznosti pridat koment, co ja viem "palcek hore" "palcek dole" alebo "priemer" a co sa týka obsahu, tak to si zadeluje bloger pri tom, ako to pise, nie? tak ako je to aj teraz "je to mozne?" "pseudoblog" "tipy a triky" takze by to bolo uz kategorizovane a teraz by slo uz len o to, podchytit kvalitu.
tiez sa mi nepaci ten napad ze pekna basnicka laebo smutne, to je hodnotenie uplne na houby, hviezdickovanie, tie paclceky, nieco co ludia mozu ohodnotit ako ze pacilo sa mi ale akoze davat tomu rovno aj nalepku ze smutne? kazdy blog vnima inak a taketo nalepky su blbost podla mna. stacilo by len hodnotene ako moc sa pacilo
Inak povedané mne je v podstate jedno akým spôsobom by to bolo spravené len nech sa "oddelí plevel od kvality" ... Totižto príklad: napíšem jeden dobrý blog nad ktorým strávim hodinu a hneď na to ma predbehnú hovadiny na typ: caf som tu novy a mam vypracovany hrudnik a baby piste. Tak za môj blog by jednoducho dal človek ktory to prečíta trebárs 5 hviezdiciek a za tu hovadinu nado mnou jednu. A potom by si si mohol navolit či sa mu majú blogy zobrazovať od najnovších po najstarašie alebo od najlepšieho priemeru hviezdiciek atď., takže tie najlepšie blogy by sa držali najvyššie... A potom by si si ešte mohol pozriet najlepšie priemery za týzden, mesiac, rok, celkovo... Myslim že potom by kvalita blogov bola umerná popularite... Ale asi chcem veeeeelmi vela
a co takto aj inteligentne? Som skor za hviezdicky je to viac vystiznejsie ale zas aj neobjektivne kedze, ked dany uzivatel je zaujaty a nema rad dotycneho co napisal blog moze mu dat schvalne aj malo hviezdiciek a tym to strati objektivnost....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
preto aj suhlasim,len sa mi nepaci,aby bolo az tak viditelne,ze niekto rozhoduje o tom(niekto koho vobec nepoznam,kto je mozno a strojnickej fakulte,kto pisat nevie,ale robi admina),co sa ma citat a co nie.
"zabavny clanok"
"pekna basnicka"
"napinave"
"smutne"
ze si oznackuje citatel, ze co ja viem tento clanok bol "napinavy" a "smutny" a podla toho (podla nalady si dotycny dalsi citatel bude moct vybrat napinave, smutne (tam sa samozrejme dostanu len ak dostanu isty pocet nalepiek, cize ak ma daco 1x smutny tak je to ako keby nic, ak ma daco napr. 20x smutny tak uz sa to v smutnych objavi...
takto sa vam to paci???
alebo chcete len hviezdickovanie?
ja som za hviezdičkovanie
@tomas tak to je len chválitebné, čo sa týka toho, chcel som to napísať pred viac minútami, ešte k @1 postu, len boli odo mňa vyžadované určité veci v iných sférach, než na birdz, takže si ma predbehol...
Len dodam ostatnym, hviezdicky by mohli byt, napr od 1 do 3, a ty si povies ci je to smutne na nula hviezdiciek alebo tri hviezdicky, ci je to zabavne na 0 hviezdiciek alebo tri..
lebo nejde iba o kvalitu, ale aj o to co chces citat, ak mas totalnu smutnu depku a chces citat totalne smutne kvalitne blogy, tak ta vtom momente nebudu zaujimat vtipne pribehy, nech su akokolvek kvalitne... a naopak, niekto iny zas nebude nikdy chciet smutne veci citat, lebo by sa z toho rozplakal dotycny...
@tomas @16 takže by boli, napríklad nálepky napr. že "smutné" a tam buď 1-2-3 takže každý by si vybral podľa nálepky, ktorú by ale musel stanoviť autor sám, lebo iní by to nemuseli celkovo správne pochopiť a k tomu ešte hodnotenie od užívateľov, aby som si mohol z toho smutného mohol rozlíšiť mpodľa kvality?
inak sa mi celkovo tento nápad páči. ale bola by som skôr iba za výber pár blogov typu "odporúčame" (samozrejme, že neodporúčajú admini, lebo oni nie sú na to dostatočne kvalifikovaní tak povedzme, že najčítanejšie) a vybrať tých nových blogerov.
také delenie na smutrné veselé a neviem čo, to sa mi zdá dosť zbytočné. proste na titulke všetky, v nejakom stĺpci tie najlepšie, v ďalšom noví blogeri.
Čo sa odbornosti adminov týka...tomáš to vystihol dobre..admini majú len triediť nevyhovujúce blogy a do kvality blogov...triedenia podľa akéhosi kľúča alebo čoho...ich je....o!
@30 a ak by mal byt ze najlepsi blog tyzdna, tak nech sa to tak nevola, lebo to je relativne. skor najoblubenejsi alebo najcitanejsi alebo co
nikdy viac
vidieť,že
"pekné"
neviem čo
pekné niečo
to je také
vlažné pekné
nič a ešte raz nič
čitateľ si očividne nedal námahu sa nad tým aspoň trochu zamysleiť
karmu
a
je po probléme