@veroniques Ja milujem toho spisovateľa a kompletne celú jeho tvorbu. Milujem knihy, kde je nutné rozmýšľať. Keďže prvá kniha pri ktorej som sa zoznámila s týmto perfektným autorom musím tvrdiť Idiot. I keď...! Zločin a trest ma neskutočne nadchol a veľa vecí som pochopila vďaka tomu. Čiže nemám od neho najlepšie ani najhoršie dielo. Všetky sú jednoducho dokonalé!
keby bol dostojevskij novy autor, asi by pisal trochu inak, ale stale dobre a verim ze by nadchol aj terajsiu dobu. A citatelia co po nom siahnu mozno len kvoli tomu, ze to je klasika sa nadchynaju jeho dielom aj teraz... zaujimava otazka
Nemyslím si, že by po nich ľudia siahali. Pretože dnešná generácia aj všeobecne medzi staršími...ľudia nechcú nič ťažké. Odmietajú komplikované riešenia či životné situácie. Najlepšie by bolo, keby za nich vždy niekto niečo vyriešil. Preto mnohí siahajú po ukľudňujúcom, resp. oddychovom čítaní (ak si teda na čítanie čas nájdu, of course) typu Evita a podobné literatúry.
Málokto siaha po niečom kvalitnom a hodnotnom. Možno sa mýlim. Možno by som bola veľmi prekvapená. Ale sama vidím, že ak niekde oznámim, že FMD je môj naj. autor tak krútia nado mnou hlavou a nerozumejú tomu, prečo siaham po takejto literatúre.
@3@4 ale to bola jediná kniha ktorú som od neho čítala ako zločin a trest som raz začala čítať ale asi v polke som sa zasekla a som tam zaseknutá už asi 2 roky
čítam od neho Bratov Karamazovovcov... siahla som po tejto knihe z viacerých dôvodov... ale najmä preto, že som toto dielo videla v činohre SND a bolo to výborné, ako aj samotná kniha...
ľudia všeobecne preferujú od neho knihy Idiot, Zločin a trest... neviem, nečítala som, ale chystám sa...
Bratia Karamazovovci! čítala som aj veľa iných vecí od neho, ale BK sú dokonale prepracovanou knihou.
a jeho štýl písania by rozhodne nadchol aj terajšiu dobu. (samozrejme, že nie masovo, ale nadchol by literatúrny svet a ľudí, čo sa zaujímajú o literatúru. )
Zločin a Trest, Idiot mi napadne ako prvé. Avšak, úprimne, nepovedala by som, že sa dá vybrať najlepšia kniha od D. pretože v každom inom diele má niečo iné zahrnuté.
Začala som s ním už asi v 12-tich rokoch alebo tak a doteraz sa k jeho knihám rada vraciam. Myslím si, že knihy od Dostojevského môžu nadchnúť akúkoľvek generáciu, pretože jeho námety sú nadčasové ako aj myšlienky. On sa nesnažil zobraziť dobu, ale psychiku a vnímanie človeka, čo zostáva vždy aktuálne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
a za mna zlocin a trest
Nemyslím si, že by po nich ľudia siahali. Pretože dnešná generácia aj všeobecne medzi staršími...ľudia nechcú nič ťažké. Odmietajú komplikované riešenia či životné situácie. Najlepšie by bolo, keby za nich vždy niekto niečo vyriešil. Preto mnohí siahajú po ukľudňujúcom, resp. oddychovom čítaní (ak si teda na čítanie čas nájdu, of course) typu Evita a podobné literatúry.
Málokto siaha po niečom kvalitnom a hodnotnom. Možno sa mýlim. Možno by som bola veľmi prekvapená. Ale sama vidím, že ak niekde oznámim, že FMD je môj naj. autor tak krútia nado mnou hlavou a nerozumejú tomu, prečo siaham po takejto literatúre.
(Ale ZaT bol super, čo si pamätám
ľudia všeobecne preferujú od neho knihy Idiot, Zločin a trest... neviem, nečítala som, ale chystám sa...
a jeho štýl písania by rozhodne nadchol aj terajšiu dobu. (samozrejme, že nie masovo, ale nadchol by literatúrny svet a ľudí, čo sa zaujímajú o literatúru. )
Začala som s ním už asi v 12-tich rokoch alebo tak a doteraz sa k jeho knihám rada vraciam. Myslím si, že knihy od Dostojevského môžu nadchnúť akúkoľvek generáciu, pretože jeho námety sú nadčasové ako aj myšlienky. On sa nesnažil zobraziť dobu, ale psychiku a vnímanie človeka, čo zostáva vždy aktuálne.