Ahojte, používate niekto fitness tracker? Ak hej, zlepšilo/uľahčilo vám to život? Je fajn vedieť info o spálených kalóriách, o srdcovej frekvencii, kvalite spánku, o fyzickom výkone... ale viete nejak tieto info zužitkovať? Oplatí sa to kúpiť?
Osobne to nepoužívam, snažím sa ísť spať skôr to je okolo 21-22, keďže vstávam o 6-7 je to zdravých 8 hodín spánku... jedlo si delím na menšie časti a jem častejšie, a pri fyzickom výkone (beh) používam runkeeper kde si pustím hudbu... samozrejme sa vždy snažím dosiahnúť lepší čas a vzdialenosť ako predošlý beh Ono veľa týchto vecí nepotrebuješ k tomu aby si sa cítil dobre pretože v minulosti to tiež nebolo a ako ľudia žili... pomaličky sme otrokmi techniky a to tiež nie je dobré
@7 meeeeh onto to odpocitava bazalny metabolizmus podla veku/vahu/vysky. Pri sporte si musis manualne zadat, co robis, ako dlho a asi ako 'tvrdo'. Pripadne pri behu a bicykli ti moze sledovat rychlost cez gps a pocitat z toho.
Ja mam Polar A300, je k tomu fajn apka, web pristup.
Pokial si neratas prijem jedla, nema velmi vyznam si ratat vydaj. Ten, kto chce mat komplexnejsi prehlad o oboch, pre toho sa to oplati... sledovat a experimentovat.
Ratat si prijem jedla sa oplati cloveku, ktory sa stravuje pestro a nema nejaku zauzivanu pevnu rutinu. Cize by bez ratania nevedel dobre odhadnut, kolko toho prijal.
Ratat si vydaj sa oplati cloveku, ktory ma rozne typy aktivit a tiez mu je tazko odhadnut vydaj.
Aj prijem aj vydaj takto sledovany - nebudu sice presne cisla, ale nic lepsie sa zatial nevymyslelo. Ludia co jedia skoro kazdy den podobne jedla a robia podobne aktivity si ani nepotrebuju ratat prijem / vydaj...skratka experimentuju s mnozstvom jedla a vidia ci priberaju alebo chudnu.
Sporttester, pokial viem, vypocita bazalny metabolizmus a prida kalorie za aktivity. Tie meria nejakym algoritmom na zaklade druhu sportu, ak je hrudny pas, zahrnie aj tep a tiez zahrna prudkost pohybov.
Ja ked som napr. hrabal na chate listie, nezvolil som si ziadny sport, nemal som ani hrudny pas, takze hodinky akoze nevedeli, ze nieco robim, ale zapotil som sa riadne a aj mi adekvatne k tomu vysiel vyssi vydaj.
Ale aj ked by to napr. ukazovalo vela, tak by to ukazovalo stale o rovnako vela, takze ak by clovek videl , ze podla teorie ma jest pri takom prijme tolko kalorii a vidi, ze nechudne ...tak treba experimentovat, zjest menej a , clovek uz potom vidi, ze ked mu ukazu hodinky napr. ze spalil 3500kcal, ze je to reane -500 a bude ratat ze musi mat prijem mensi ako 3000, chapes
Vela profikov take mozno nema, ale si treba uvedomit, ze oni ziju roky !! na rovnakej strave a rovnakych treningoch...on uz pozna svoje telo, sleduje sa kazdy den a vidi, ze ked zje tolko tak priberie a ked tolko schudne, ale to je taka oldschool metoda - pokus - omyl. Kalorie su vedeckejsie, ale stale to aj tak konci na experimentovani, len by sa nemal stat fail, ze to clovek moc prepiskne.
@method dakujem za nazor.. hmm tak asi mi to netreba, kedze jem ako mi chuti, (samozrejme snazim sa dodrziavat dostatocny prisun vsetkeho co treba) a nejak nechudnem ani nepriberam..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
No hate, môj názor
Ono je dosť dôležitá informácia čo vlastne chceš cvičiť.
Idem si to vyguglit
Som mierne sklamana
Pokial si neratas prijem jedla, nema velmi vyznam si ratat vydaj. Ten, kto chce mat komplexnejsi prehlad o oboch, pre toho sa to oplati... sledovat a experimentovat.
Ratat si prijem jedla sa oplati cloveku, ktory sa stravuje pestro a nema nejaku zauzivanu pevnu rutinu. Cize by bez ratania nevedel dobre odhadnut, kolko toho prijal.
Ratat si vydaj sa oplati cloveku, ktory ma rozne typy aktivit a tiez mu je tazko odhadnut vydaj.
Aj prijem aj vydaj takto sledovany - nebudu sice presne cisla, ale nic lepsie sa zatial nevymyslelo. Ludia co jedia skoro kazdy den podobne jedla a robia podobne aktivity si ani nepotrebuju ratat prijem / vydaj...skratka experimentuju s mnozstvom jedla a vidia ci priberaju alebo chudnu.
Ja ked som napr. hrabal na chate listie, nezvolil som si ziadny sport, nemal som ani hrudny pas, takze hodinky akoze nevedeli, ze nieco robim, ale zapotil som sa riadne a aj mi adekvatne k tomu vysiel vyssi vydaj.
Ale aj ked by to napr. ukazovalo vela, tak by to ukazovalo stale o rovnako vela, takze ak by clovek videl , ze podla teorie ma jest pri takom prijme tolko kalorii a vidi, ze nechudne ...tak treba experimentovat, zjest menej a , clovek uz potom vidi, ze ked mu ukazu hodinky napr. ze spalil 3500kcal, ze je to reane -500 a bude ratat ze musi mat prijem mensi ako 3000, chapes