Ahojte chcem sa spýtať či tu ma niekto fixný strojček na zuby v dospelosti? Neviete ako dlho ho musí človek mať?Aká je cena ,platí sa za každú navštevu zubára,alebo na nejaké splátky?Hrozne ľutujem že som bola v detstve hlúpa a nešla som do zubara Te
fixný je individuálny, podľa toho v akom stave máš zuby (predkus alebo čo vlastne s ním chce zubárka dosiahnuť) - mne naprával postavenie celej akoby čeluste (neviem to tak odborne napísať aby mi horné zuby sedeli s dolnými a mala som ho cca niečo cez rok ale ešte to možno aj záleží na veku, mala som tuším 14, vtedy sa možno ľahšie formujú zuby ako v dospelosti...
podla toho v akom stave mas zuby ale tak cca 2 roky a potom este 2 roky ten vyberaci pokial mas nad 18 zaplatis si viac nez dost ak nie gratuluj si ale na splatky by sa to malo dat vybavit
Osobne ho mám už rok, vraj ešte jeden No, ale keďže máš nad 18, tak platíš všetko. Hm, splátky v podstate. Platila som väčšiu sumu (250€), keď mi ich lepili i hore i dole = 500€. Následne platím 10€ za výmenu gumičiek i hore i dole = 20€. A prognóza? Moja čeľustná ortopedička mi povedala, že sa mám chystať tak na 1000€.
Mama mi stále hrozí, keď ju nahnevám, že mi všetky zuby vybije Našťastie môžem oponovať, že sú v tom jej peniaze
@romika Aj ja si myslím že by som ho mala asi 2 roky ak nie viac :/ A tých 250 € si platila naraz? A ako často sa menia tie gumičky?aaa 1000 €??to čo ti davajú zlate zuby?
Takto, budeš ho mať tak dlho, ako bude tvojim zubom treba.
U každého zubára sa platí ináč, ja u môjho som platila za každú návštevu a ako decku mi polku platila poisťovňa, no aj tak ma to dokopy stálo 1000 eur, čiže teba to bude tak dva litre myslím....
Je to vážne drahé, len nasadenie strojčeka stojí myslím 150-200 eur a sňatie ešte o kúsok viac...
Teraz vážne moc ľutujem,že som nešla ako decko božee ked čítam tie ceny ..je mi zle.Mala by som začať šetriť na zuby ..Lebo takto už nechcem žiť. Hrozne závidím ľudom pekne rovné zuby
tak, tiež som sa pýtala, či mám zlato v hube gumičky, to individuálne. záleží ako rýchlo a ako sa ti vôbec zub prispôsobí. ale v priemere, tak raz za tri mesiace...
ja mam 24 rokov a nosim strojcek na hornom rade zubov už 2 roky a ta dentistka mi hovorila,že to u dospelych trvá dlhšie než sa vratia do pôvodnej polohy a všetko si už ako dospely musim platit sam a neni to veru lacna zalezitost,lebo hned na začiatku ako mi ten strojček išla nasadit stál vyše 180 éčiek a každy mesiac podľa úkonu od15 až po 25 éčiek,podľa toho či je tokontrola alebo nasadenie dalšich drôtikov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Mama mi stále hrozí, keď ju nahnevám, že mi všetky zuby vybije Našťastie môžem oponovať, že sú v tom jej peniaze
za každý úkon zaplatíš čo to bude uťahovať a tak....
1,5 roka + asi 2 roky ten druhý.
mala by ťa upozorniť čo nemôžeš jesť ako (tvrda čokoláda,chleba s kôrkou a tak...)
bolesť pri nasadzovaní strojčeka je individuálna hovorí sa že niekoho môže bolieť a niekoho nie.
do 18 poisťovňa nad 18 sám pokiaľ nie si vážnejšie postihnutá...
O splátkach som ešte nepočul.
Jedine o čom som počul že niektorým ľudom ostali zuby narovnako ako
keď ho nenosili a niektorým možno pomohol.
U každého zubára sa platí ináč, ja u môjho som platila za každú návštevu a ako decku mi polku platila poisťovňa, no aj tak ma to dokopy stálo 1000 eur, čiže teba to bude tak dva litre myslím....
Je to vážne drahé, len nasadenie strojčeka stojí myslím 150-200 eur a sňatie ešte o kúsok viac...