ahojte, uz 4dni mam fixny strojcek, lekarka povedala, ze ma to moze boliet /kazdeho, koho som sa pytala to bolelo/ .. cakala som, ze to boliet bude aj mna.. cakala som velku bolest, kedy budem moct jest len tekutu stravu isty cas.. ale mna to skoro vobec
hej mna to dost bolelo lebo mi dali oba naraz.. aj vrchny aj dolny..
+ zuby som si cistila rpedpisanou kefkou ktora ma v strede uzsie stetinky, medzizubnu som nepouzivala vobec, to som si radsej vyplachla zuby s takym...... vyplachovatkom
mna to strasne bolelo, som mala 2 a pol roka strojcek a to kazde dva tyzdne mi lekakra tak zatahovala droty, ze som myslela, ze zomrem od bolesti , furt mi vyskakovali na jednu alebo druhu stranu a ziadny efekt, tak som sa nakoniec nasrala a som isla k inej zubarke a uz bolo v pohode , inak to s tym pomalym jedenim je super, lebo potom nejes tak casto a cistila som si zuby najprv takou malickou divnou kefkou, ale to len asi mesiac, potom uz v pohode normalnou
ja si spomínam len na to ako som sedela v izbe prvý deň so strojčekom a strašne revala, neuveriteľne ma to bolelo au...
ale potom to prešlo, čiže skor ten 1.deň som mala kritický..a neviem..napriklad mna vždy bolelo keď mi vymieňali tie nechutné gumičky či čo to je..skrátka každých 6 týždňov tá nechutná bolesť..ale zas, vraj to za to stojí..
Ja mám strojček už rok aj niečo a ked mi nasadili hore ani to nebolelo .. ale ked mi ho dali dole tak to dosť bolelo nemohla som nič jesť ani nič každe zahryznutie utrpenie ale teraz je pohoda
ja som ho mala dva roky, aj horny aj spodny a kedze som mala zuby neuveritelne krive, bolelo ma to ako jedna svina,ani spavat som nemohla najhorsie bolo ked mi ho zubarka utiahla, to boli muky a tiez som si vsetko sprvu krajala, no po par tyzdnoch som sa na to vytoto a jedla som normalne
ja som maala strojček ,ale mna to tiež nebolelo takže v pohode a čistila som si ho kefkou obyčajnou a ešte takou malou pomedzi..aale už som štastna že je dole i ked teraz nosím ešte vykladacíí...ale to je už o inom...
Ja mám strojček, vrchný ma dosť bolel, ale to asi také dva/tri dni... A bolo, spodný, ktorý mi dali v pondelok ma bolí ešte aj teraz, už týždeň som normálne nejedla, len mäkké jedlá môžem Dosť to bolí, zuby ani až tak nie ako keď ťa to otlačí, čiže môžeš skákať od radosti že ťa nič nebolí
Ja používam normálnu, tú maličkú čo mi dala zubárka na strojček, sem-tam aj medzizubnú a ešte ústnu vodu... a keď sa zabudnem tak mi to trvá aj 10/15 min.
zdravim,sme 2 ktore maju uz ten strojec dake tie 4-5 dni..mna to bolelo jak svina bud rada a tes sa ze ta to nebolelo
a umyvat,no mam 2 kefky..jedna je na "necisto"(teda bez pasty) a tak si umyt papulku..a ptm ta 2(makka) ktorou si uz normalne s pastou umyjem po kazdom jedle zatim..
v skole nebudes mat ani naladu ani cas chodit si umyvat zuby po kazdom jedle takze,teraz cez prazky to aspon dodrzuj
@martina123 máš obrovské šťastie, že ťa to nebolelo ja som asi 2 týždne skoro nič nemohla jesť
strojček mám aj na horných aj na dolných zuboch, čiže čistenie mi trvá cca. 15 minút používam normálnu zubnú kefku (+zubná pasta), potom takú maličkú jednozväzkovú (na čistenie zámkov, bez pasty) a medzi-zubnú +ústnu vodu
ináč, mala by si si zuby umývať po každom jedle, ale je to podľa mňa zbytočné, mňa to bavilo asi tak 2 týždne a potom som sa na to vyprdla stačí ráno a večer, ale fakt poctivo
(+neodporúčam ti dávať si žuvačky pokiaľ ti strojček nedajú dole nalepí sa ti to na zámky a potom brutálne dlho trvá, kým to vyčistíš... a ak sa ti to nepodarí, možno ti dokonca budú musieť niektoré zámky vymeniť, a to stojí že DOSŤ veľa peňazí čiže asi tak )
U každého je to individuálne, ja som ich mala ako keby stŕpnuté, že normálne ma neboleli, len som cítila taký tlak, a keď som šla jesť, tak také tie tvrdšie veci dosť boleli, ale chlieb a také jedlá som mohla jesť v pohode, len ten tlak na zuboch som cítila. Aj jablko som jedla bez prolbémov, len v tom bola vec, že som ho mala pokrájaní na úplne malé kúsky lebo sa mi to prednými nedalo hrýzť
Moju kamarátku to zase staršne bolelo (alebo sa možno len tak tvárila, aby sme ju všetci ľutovali, neviem), stále sa držala za ústa a vôbec nemohla jesť.
a ešte čo sa týka toho čiistenia, prvé týždne, možno aj mesiace osm i čistila úplne normálnou kefkou, lebo mi strojčekár nepovedal nič o tom, že si mám kúpiť nejaké špeciálne kefky, no potom mi kamaáratky so strojčekmi povedali ,že na to asi zabudol, a tak osm šla k ústnej hygieničke, tá mi predpísala špeciálnu zubnú pastu, medzizubnú kefku ( staršne sa osvedčí keď niečo zájde za tie drôtiky a nedá sa to vytiahnuť), potom takú tú kefku s tou malou hlavičkou (strašne sa mi vidí, dobre s ami s ňou umývali zuby, aj normálne tie dolné bez strojčeka), a potom takú mäkkú klasickú, a ešte aj dentálnu niť. Zuby som si umývala najmenej 10 minút, asi aj viac.
pockaj moja ked ti ho bude postupom casu zubarka stahovat alebo roztahovat podla toho aky mas problem......ja som aj dva dni nemohol nic kusat lebo ma cela spodna sanka bolela.....teraz zo zaciatku to nebude nijak vazne boliet ale neskorsie....ved uvudis
Mna to este len čaká,o dva dni mi idu dat fixny na horné a neskor az na dolné.Som z toho uplne na trosky co bude a ako budu ludia na to reagovat.help me
ja mam strojcek teraz mesiac a mala som podobny problem ako ty mna to skoro vobec nebolelo len to ,ze som si musela krat jedlo na mensie kusky a kazdy ma vzdy strasil ako strasne to boli a uplna pohoda len potom ked mi dali obluk (taky drot cez podnebie) tak ma to horsie bolelo ako cely strojcek
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
+ zuby som si cistila rpedpisanou kefkou ktora ma v strede uzsie stetinky, medzizubnu som nepouzivala vobec, to som si radsej vyplachla zuby s takym...... vyplachovatkom
Ja som kapala od bolesti. A ešte stále niekedy aj kapem, keď mi mení na ňom retiazku.
A čistím si ich normálnou, predpísanou, medzizubnou..
ale podla mna zalezi od toho, ci mas moc krive zuby alebo nie
ale potom to prešlo, čiže skor ten 1.deň som mala kritický..a neviem..napriklad mna vždy bolelo keď mi vymieňali tie nechutné gumičky či čo to je..skrátka každých 6 týždňov tá nechutná bolesť..ale zas, vraj to za to stojí..
a normálnou kefkou..
btw, prečo až v 19tich ?
Ja používam normálnu, tú maličkú čo mi dala zubárka na strojček, sem-tam aj medzizubnú a ešte ústnu vodu... a keď sa zabudnem tak mi to trvá aj 10/15 min.
a umyvat,no mam 2 kefky..jedna je na "necisto"(teda bez pasty) a tak si umyt papulku..a ptm ta 2(makka) ktorou si uz normalne s pastou umyjem po kazdom jedle zatim..
v skole nebudes mat ani naladu ani cas chodit si umyvat zuby po kazdom jedle takze,teraz cez prazky to aspon dodrzuj
strojček mám aj na horných aj na dolných zuboch, čiže čistenie mi trvá cca. 15 minút používam normálnu zubnú kefku (+zubná pasta), potom takú maličkú jednozväzkovú (na čistenie zámkov, bez pasty) a medzi-zubnú +ústnu vodu
ináč, mala by si si zuby umývať po každom jedle, ale je to podľa mňa zbytočné, mňa to bavilo asi tak 2 týždne a potom som sa na to vyprdla stačí ráno a večer, ale fakt poctivo
(+neodporúčam ti dávať si žuvačky pokiaľ ti strojček nedajú dole nalepí sa ti to na zámky a potom brutálne dlho trvá, kým to vyčistíš... a ak sa ti to nepodarí, možno ti dokonca budú musieť niektoré zámky vymeniť, a to stojí že DOSŤ veľa peňazí čiže asi tak )
Moju kamarátku to zase staršne bolelo (alebo sa možno len tak tvárila, aby sme ju všetci ľutovali, neviem), stále sa držala za ústa a vôbec nemohla jesť.