Chcem íst na vš kde bude len matika a programovanie+nejaké minimum čo k tomu patrí.Idem z gymnázia preto neviem nič o elektrotechnike, strojárstve, výrobe atď tak som vylúčil TUKE FEI a STUBA FEI. Ostali mi FMFI a FIIT.Ktorá škola by mi viac vyhovovala?
@vlado905 mne matika a fyzika nevadi, len nechcem sa ucit elektrotechniku, strojárstvo apod. proste chcem školu kde bude matika programovanie a kludne aj fyzika
mal by si. lebo to je asi jedina informatika siroko-daleko, ktora za nieco stoji. fiit je neskutocne narocna a ten vysledok nieje zas az taky zazrak - prilis tam tlacia na nie az tak podstatne veci. a fmfi je len dalsia zo slovenskych pseudoinformatik, pokial viem.
@notme no na matfyze je dosť fasa rozdiel medzi teoretickou informatikou a aplikovanou ... sám dekan povedal že úroveň aplikovanej informatiky je taká že ju jeho pes vyštuduje.. no teoretická je podľa mňa drsná. . Nestudujem ale poznam ľudí čo pi nej šli robiť do googlu a facebooku a tak....
A možno nie až tak k téme ale podotknem že na fiit nemajú štátnice. .. iba bakalarku odovzdávajú ...
o masarykovej vela neviem. teda pocul som, ze tam maju nejaky fakt vymakany server, na ktorom sa daju robit kadejake veci, ak sa vopchas do riti vhodnym ludom, ale to je tak vsetko, co ti k tomu mozem povedat kazdopadne, obe tieto skoly su ovela lepsie nez to, co momentalne zvazujes.
@vlado905 no lenze teoreticka informatika je v podstate kryci nazov pre matematiku. urcite sa s tym uplatnit da a dokonca verim tomu, ze ta to dokazu dobre naucit aj na slovenskej skole (kedze tuto maju vo zvyku do studentov trepat minimalne 10x tolko matiky ako je pre nich potrebne ci uzitocne), no ak chalan nieje vylozene "ten typ", tak bude na tej skole trpiet a neskor umrie. teoreticka informatika ta bud to bavi od prveho kontaktu, alebo ju budes z duse nenavidiet. to skratka nieje moznost typu "neviem, kam mam ist studovat, zaujimaju ma pocitace, tak idem na teoreticku informu".
@pavolfrtar
tu s @notme súhlasím ... aplikovaná informatika na FMFI nie je bohvieako dobrá... dobrá je teoretická... lenže to je dosť iná informatika než na FIIT ... neviem ako to dobre vysvetliť, ale FIITkári sú jednoducho technickejší a robia veľa projektov a veľa kódia atď a matfyzáci sú takí na premýšľanie a na matiku... každopádne ak vyštuduješ ľubovoľné z tých dvoch tak nebudeš mať problém sa uplatniť... horšie je, že si musíš vybrať to, čo ťa bude aspoň trochu baviť, lebo ak nie, tak budeš 5 rokov neskutočne trpieť (alebo menej keď ťa vyhodia)
@notme matika ma bavi, viem ju, chodim na olympiady atd preto si nemyslim ze by som mal kvoli nej trpiet. A ta teoreticka inf.tak presne toto hladam proste matika + informatika, ziadne elektriky apod.
Teoretická informatika na matfyze má asi najbližšie k pojmu computer science. Je to zamaskovaná matematika, priprav sa na zadania začínajúce slovom "dokáž". Títo ľudia sa podľa môjho názoru viac hodia do výskumu. O Feike je zbytočné rozmýšľať ak si ochotný ísť na FIIT. Na Fiitke bude tiež pár teoretických predmetov, ale zas nič extrémne to nie je. Dajú ti taký mainstream, čo dnes fičí a bude len na tebe v čom sa budeš ďalej špecializovať.
@vlado905 Musim uplne suhlasit. Koli menu aplikovanej informatiky som sa rozhodla ist studovat odbor Informatika na FMFI, vsetci ma totiz odhovarali od FIIT. Problem je ze to vobec nebolo pre mna... jednoducho bolo to velmi teoreticke a skor sa to hodi pre niekoho kto ma v palci programovanie a teraz chce vediet vsetky tie mechanizmy za tym. Co ale zdoraznim je ze sa to da, ja som odbor vystudovala po bakalara, na mgr som musela aj s vlastnych dovodov studovat v Nitre.
Cize v skratke : FIIT mi pride viac brutalna co sa tyka programovania, DU a pod.
Matfyz aplikovana: pomerne lahke studium no nechcem na nikoho kydat, ak si dobry v tom v com si dobry uplatnis sa
Matfyz Informatika: Vela matematiky, vela teoretickosti, malo praktickosti no ak ta to zaujima nebudes ani v najmensom lutovat... inak budes tri roky trpiet a lamat si hlavu skoro nad kazdou DU ako ja, ale stale sa da prejst
Dufam ze recenzia niekomu pomoze a prajem vela zdaru v studiu!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ale tak pozri si podmienky, predmety a tak
A možno nie až tak k téme ale podotknem že na fiit nemajú štátnice. .. iba bakalarku odovzdávajú ...
tu s @notme súhlasím ... aplikovaná informatika na FMFI nie je bohvieako dobrá... dobrá je teoretická... lenže to je dosť iná informatika než na FIIT ... neviem ako to dobre vysvetliť, ale FIITkári sú jednoducho technickejší a robia veľa projektov a veľa kódia atď a matfyzáci sú takí na premýšľanie a na matiku... každopádne ak vyštuduješ ľubovoľné z tých dvoch tak nebudeš mať problém sa uplatniť... horšie je, že si musíš vybrať to, čo ťa bude aspoň trochu baviť, lebo ak nie, tak budeš 5 rokov neskutočne trpieť (alebo menej keď ťa vyhodia)
Ak daco skor matematicke a teoreticke, tak MFF UK Praha, FMFI UK BA alebo FI MU.
Cize v skratke : FIIT mi pride viac brutalna co sa tyka programovania, DU a pod.
Matfyz aplikovana: pomerne lahke studium no nechcem na nikoho kydat, ak si dobry v tom v com si dobry uplatnis sa
Matfyz Informatika: Vela matematiky, vela teoretickosti, malo praktickosti no ak ta to zaujima nebudes ani v najmensom lutovat... inak budes tri roky trpiet a lamat si hlavu skoro nad kazdou DU ako ja, ale stale sa da prejst
Dufam ze recenzia niekomu pomoze a prajem vela zdaru v studiu!