Riešim momentálne veľkú dilemu. Som prijatý na matfyz informatika rovnako aj na fei informatika no neviem sa rozhodnut kam ist. Zmaturoval som na SPS elektrotechnickej a matike som sa velmi nevenoval preto sa bojim ci ju na matfyze zvladnem. Vdaka za radu
@zelinka Bol by som rád ak by si napísala aj prečo. Chcem si zhodnotiť všetky pre a proti obidvoch škôl. O MATFYZ-e sa hovorí že patrí medzi naj školy na slovensku no zároveň to bude aj super ťažké. O FEI sa hovorí všeličo a nemám z toho dobrý pocit. A nechcem študovať VŠ len kôli titulu to môžem ísť kľudne na verejnú správu a podobne.
@sypomka Pre jeho dobro mu odporucam FEIku na TUKE. Este aj z FEIky letia ludia na matike, nedokazes si predstavit, ako slaba je matika na SPSE. Keby mi daju spravit skusku z matiky na prvom cviku v ZS tak ju davam a aj tak asi 60 percent SPSkarov ju prenasalo. 2ka bol este vacsi masaker ked prisli furierovky a skoncilo to tak, ze zo 75 ludi bola majorita z priemysloviek a prezili sme tusim 22 a z toho jeden priemyslovak, ktory bol 2 roky predtym v Brne.
Obe možnosti istotne nie sú ľahké a bude to chcieť veľa učenia sa, ale vazne si nemyslim ze by si nemal dať matfyz. Ono ta škola má také meno medzi ľuďmi, čo okolo odboru ani neprešli a v skutočnosti je praveze celkom príjemná a ľudská. Neboj sa isto ani jednej možnosti a vyber si podla faktorov ako dochádzanie a tak.
Pokial rad veci chapes, matika na matfyze bude pre Teba lahsia, kedze sa pojde +- od zaciatku a budes sa vysvetlovat co a preco. Ked sa na FEI v letnom semestri uci uz Furierovka.. tak iba hovori to, ze nepovie, co preco ale bo rovno sa povie ako to mas ratat a ja osobne by som to nevedel sa iba tak naucit ako, keby som nerozumel preco.. Ale celkovo sa hovori, ze ak chces vediet, ako veci funguju, bez na techniku, ak chces vediet preco, chod na matfyz. A matfyz v BA nie je nejaky extra narocny. Co som pocul porovnania, tak je asi tak 3 krat menej narocny ako v Prahe.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
a konkretne aky odbor? cista informatika? ci aplikovana?