Snazim sa ucit francuzsky jazyk ale nie je to lahke je to velmi tazky jazyk. Pocul som o tom neviem ci to je pravda, ze existuju nejake pravidla citania,ktore ked sa clovek nauci bude vediet bez problemov citat. Ja som nikdy franinu na skole nemal a rad b
Hej, sú tam pravidla čítania a zatiaľ som ich videla v každom francúzsko-slovenskom slovníku... A na nete som to tiež videla, už len napríklad tu » www.oskole.sk/?id_cat=11&... Gúúúglime...
kazdy hovori ze je to tazky jazyk...co ja viem? vzdy som sa ucila anglinu a nemcinu a potom mi uz francuzstina prisla lahka...vela veci rovnakych, podobnych a to citanie sa naucis pomerne rychlo...najlepsie od zaciatku s ucitelom lebo ked zacnes sam tak si dost lahko spravis nejake zlozvyky, tkore sa potom tazko odstranuju
ale myslim, ze hoci je to citanie tazke, poc ase je to proste rutina a naucis sa vyslovovat tie slova spravne.. horsie je to s tou debilnou gramatikou a s pisanim celych slov..
ach to nie ako španielčina, čítaj ako vidíš (skoro)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
(a áno, sú tam pravidlá čítania )
napr. ,,-eau,, čítaš ako ,,o,, ,,-ais,, ako otvorené ,,e,,...
tvoj problème by možno vyriešil napr. » fr.wikipedia.org/wiki/Prononciat... a preklikať aj na » fr.wikipedia.org/wiki/Liste_des_... ...alebo si naklikaj nejaké slová do google prekladača, ale daj si radšej fran. fran. a tam to dobre vyslovujú...
@kolini ja 5 rokov a baví ma to, viem dosť dobre, vyhrala som krajske kolo olympiady tento rok
a také že "en" čítaš ako "on", "ou" ako "u", "uille" ako "uj", "ai" ako "e" ...
ach to nie ako španielčina, čítaj ako vidíš (skoro)