V obidvoch prikladoch sa telesa samovolne pohybuju, avšak v prvom priklade nie je napisane, ktore teleso je tažšie, ale druhom to je napisane a teda m je menšie ako M.
Chcem sa spýtat, aky je rozdiel medzi riešeniami tychto príkladov. Ja by som totižto ten druhy, kde su hmotnosti dane, riešil rovnako ako prvy. A to preto lebo aj v tom prvom som predpokladal, že m je menšie ako M, aj ked to nebolo napisane.
Čo si o tom teda myslite ?
Sú riešenia rovnaké ? Ak nie, vedeli by ste mi postnut riešenie na druhy priklad (respektive upravit riešenie prveho aby to davalo zmysel ?) ?
asi to bude podobne (ak nie take iste).
joj bože,to veľké M ma tak strašne rozptyľuje !!!! ,prečo si si to neoznačil ako m2 ? a nechce sa mi to prepočítavať a kontrolovať správnosť výsledku,lebo sa mi nechce hľadať vzorce,ale ja si myslím,že princíp je úplne ten istý aj riešenie to isté.
ale možno sa k tomu vyjadrí niekto kompetentnejší
inak aj mna to m a M rozptyluje...neviem prečo nedali že m1 a m2
aj na skuške som daval že m1 a 2 a potom som to musel prepisovat na M
čo sa tyka riešenia tak ja si tiež myslim, že je to to iste.
ja by som aj ten prvý príklad rátal tak, že m je menšie ako M a to preto lebo to závažie M je na obrazku väčšie, tak som aj predpokladal že má väčšiu hmotnost a tiež je nakreslene nižšie, ako m, tak som predpokladal že klesá lebo je tažšie
len otázne teraz zase je či ten prvý príklad bol riešený pre m je menšie ako M alebo naopak. ale zda sa mi že hej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
1. príklad:
» postimg.org/image/6j9203inv...
riešenie:
» postimg.org/image/heaud3wph...
no a mam aj druhý príklad, kde je len jediný rozdiel medzi hmotnostami telies na kladke.
» postimg.org/image/wlwpmcr1j...
V obidvoch prikladoch sa telesa samovolne pohybuju, avšak v prvom priklade nie je napisane, ktore teleso je tažšie, ale druhom to je napisane a teda m je menšie ako M.
Chcem sa spýtat, aky je rozdiel medzi riešeniami tychto príkladov. Ja by som totižto ten druhy, kde su hmotnosti dane, riešil rovnako ako prvy. A to preto lebo aj v tom prvom som predpokladal, že m je menšie ako M, aj ked to nebolo napisane.
Čo si o tom teda myslite ?
Sú riešenia rovnaké ? Ak nie, vedeli by ste mi postnut riešenie na druhy priklad (respektive upravit riešenie prveho aby to davalo zmysel ?) ?
asi to bude podobne (ak nie take iste).
ďakujem.
ale možno sa k tomu vyjadrí niekto kompetentnejší
aj na skuške som daval že m1 a 2 a potom som to musel prepisovat na M
čo sa tyka riešenia tak ja si tiež myslim, že je to to iste.
ja by som aj ten prvý príklad rátal tak, že m je menšie ako M a to preto lebo to závažie M je na obrazku väčšie, tak som aj predpokladal že má väčšiu hmotnost a tiež je nakreslene nižšie, ako m, tak som predpokladal že klesá lebo je tažšie
len otázne teraz zase je či ten prvý príklad bol riešený pre m je menšie ako M alebo naopak. ale zda sa mi že hej
Takže áno, obidva výsledky sú rovnaké.