Zaujima ma, čo zaujíma vás v tomto smere...ja som osobne úplne mimo z rôznych takých teorií ako teoria superstrun, teoria chaosu, teoria relativity a podobne... potom vsetky mozne jadrove reakcie, syntezne a podobne.. proste ma zaujima ako funguje svet.
ja ti mozem odporucit knihu Vsetko o vesmire od Timothyho Ferrisa, dost vela veci pochopis, vratane tych, ktore tu pises, a este sa aj budes rehlit a co je naj, ze je tam vlastne zhrnute vsetko v kocke
mna zaujima, ci je viac vesmirov, ja vravim, ze ano, ale tuto kapitolu este nemam precitanu, co sa o tom vie, takze zatial ma toto zaujima, a uz sa tesim na kvantove teorie časticeee a bodyyyy
podla mna filozofia by mala spolupracovat s fyzikou, lebo svet ma dve strany - musi tam byt rovnovaha, viete aj telo aj dusa. je to prakticky nemozne ale keby sa hadali fyzik s filozofom nedalo by sa povedat kto ma pravdu.
mimochodom Dhampir - a ako sa o to zaujimas? aj to studujes? alebo len tak amatersky ako ja? ja chodim akurat na astrofyzikalny kruzok na skole a citam sci-fi ale velmi ma to fascinuje. urcite sa tomu chcem v buducnosti venovat.
Zaujima ma hlavne matika, ktora za tym vsetkym je... ostatne viacmenej hobbyisticky - rozumej na skutocne pochopenie tu matematiku za tym potrebujes - inak je to viacmenej popularizacia alebo vseobecny rozhlad - pomoze chapat - a je to tiez mimoriadne zaujimave - ja zasa odporucam Stephena Hawkinga... Ak chces vediet seriozne zacni ucebnicou fyziky co mas doma... a matiky...
teda toto tvrdil moj spoluziak a bolo mi z neho nasmiech fakt. ale ked sa jedna o fyziku. MILUJEM JU. vsetku okrem mechaniky. machaniku neznasam.,... vsetky tie kktske pohyby a omacky okolo toho... :/ ink fyzika... to je móje
5 teoria relativity nehovori o tom ze nemozeme ist rychlejsie ako svetlo... hovori len o tom ze cas zavisi od rychlosti... jedina hacik je to ze teleso musi mat ohromnu energiu aby rychlost svetla vobec dosiahlo... e =m.c2 za m daj svoju hmotnost a za c2 daj rychlost svetla na druhu a mas energiu ktoru by si musel mat pri rychlosti svetla
vztah E=mc^2 pozna snad kazdy len malokto vie co to znamena a tiez malokto vie ze ho nevytvoril einstein ale bol znamy uz nejake 3 roky pred tym nez einstein sformuloval svoje teorie
einsteinovi urcite dost pomohla praca na patentovom urade kde si niektore poznatky scasti prisvojil
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ja to zhrniem...zaujimam sa o nasledovne oblasti vedy>
astronomia a astrofyzika
jadrova fyzika
kozmologia
teoreticka fyzika
ja ti mozem odporucit knihu Vsetko o vesmire od Timothyho Ferrisa, dost vela veci pochopis, vratane tych, ktore tu pises, a este sa aj budes rehlit a co je naj, ze je tam vlastne zhrnute vsetko v kocke
mimochodom Dhampir - a ako sa o to zaujimas? aj to studujes? alebo len tak amatersky ako ja? ja chodim akurat na astrofyzikalny kruzok na skole a citam sci-fi ale velmi ma to fascinuje. urcite sa tomu chcem v buducnosti venovat.
zaujimave
tu si mozes precitat o tom co maco pisal
» sk.wikipedia.org/wiki/Dilat%C3%A...
vztah E=mc^2 pozna snad kazdy len malokto vie co to znamena a tiez malokto vie ze ho nevytvoril einstein ale bol znamy uz nejake 3 roky pred tym nez einstein sformuloval svoje teorie
einsteinovi urcite dost pomohla praca na patentovom urade kde si niektore poznatky scasti prisvojil
matematický aparát fyziky od Jozefa Kvasnicu
» www.elegenda.sk/knihy/prirodne-...
ja si ju čítam v spolupráci z wikipédiou