@jakubmagac v pohode, mozes si kupit gainer, jedz banany na ranajky, ryzu s masom na obed, ja som v 15 vazil 49kg, 2x 7kg megamass ma dostal z najhorsieho
@harper@candy36@hovnovhlave odbornici, nic mu to neurobi podla mna je to super pomocka a nevidim nic zle a ani nezdrave na zvyseni prisunu sacharidov na optimalnu uroven, kedze ich ma asi nedostatok.
na vacsine gainerov je pisane od 3 rokov.. a verte mi.. tieto veci prechadzaju prisnejsimi kontrolami ako salami, sunky, pastety, jogurty a limonady co do seba denne tlacite
@method to by som musela vidieť zloženie, aby som ti to vedela povedať presne, ale nič čo je určené na rast svalovej hmoty a podobné hovadiny pre športovcov nie je vhodné pre zdravý vývoj 13ročného chlapca.
@method už len pre to, že jedna dávka gaineru pokryje viac než polovicu odporúčanej dennej dávky sodíka pre DOSPELÉHO ČLOVEKA (väčšie množstvo sodíka v organizme sôosobuje choroby obličiek, zadržiavanie vody v organizme), taktiež obsahujú umelé sladidlá, zvyšujú produkciu inzulínu (jasné, prečo mu nedojebať pankreas už v 13tich?!)
kľudne sa ďalej kŕmte hormónmi a pičovinami, mne je to jedno, ale nepodporujte v tom deti, prosím
@candy36 Co z toho nieje vhodne pre zdravy vyvoj 13 rocneho chlapca ? Rad sa nieco nove priucim. To nemyslim ironicky, ale ozaj tam nic skodlive nevidim. Ovela skodlivejsie veci mas bezne v obchode. Tu mas zlozenie: » www.protein.sk/e-149-mega-mass...
@candy36 Tu so sodikom nepochodis a uz vobec neviem co sem tahas nejake hormony. Mozno by si mala zvazit, ku ktorym temam sa vyjadrovat budes a ku ktorym nie.
kriste, a to čo si mi poslal, 200% dennej dávky vitamíonov?! sú normálni? aj vitamínmi sa dá predávkovať!
vidíš, to je tiež jeden z dôvodov prečo deťom nie, pre ne je odporúčaná dávka všetkého nižšia než pre dospelých a dojebať si obličky vitamínmi podľa mňa nie je práve najlepší nápad
@candy36 Urcite darcu potrebovat nebudem Su ludia, co beru steroidy 20 rokov a nemaju problemy s oblickami a pecenou, to je fakt. Tym nechcem nikoho nahovarat na steroidy, len som tym chcel zdoraznit nezmyselnost tvrdenia, ze zvyseny podiel vitaminov po urcitu dobu ma vazny vplyv na oblicky a pecen. Naopak, si myslim, ze je prirodzene, ze clovek, ktory zacina cvicit a chce pribrat, prijima urcite latky vo vacsich mnozstvach ako bezny clovek, ktory nic nerobi.
Kriste pane Gainer v 13 ? Jedz vela nie gainer preboha na to máš čas , v 13 som mal cca 55 KG, teraz mam 15 a 22 KG hore a to už je good váha (ked posiluješ)
Je to sracka, ktpru nechcem uz v zivote vidiet, nie to pouzivat. Fakt ver mi, je to drahe a ma to slabe ucinky. Niet nad kvalitnu zdravu stravu. A v 13 by som nezacal posilovat (gainer uz detto).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
kľudne sa ďalej kŕmte hormónmi a pičovinami, mne je to jedno, ale nepodporujte v tom deti, prosím
a áno, aj v potravinách nájdeš podobné hnusy, ale to zase tieŽ treba čítať zloženie a vedieť čo papám
vidíš, to je tiež jeden z dôvodov prečo deťom nie, pre ne je odporúčaná dávka všetkého nižšia než pre dospelých a dojebať si obličky vitamínmi podľa mňa nie je práve najlepší nápad
daj vedieť až budeš potrebovať darcu obličiek, alebo pečene, bye
Mimochodom clovek co cvici ma asi 5 krat zvysenu spotrebu na vitaminy. takze 200% je fakt nic
alebo napr vit. C. denna doporucena davka 60mg. to si robia srandu?
sportovci maju oslabenu imunitu a beru to na gramy denne.
Pauling (biochemik, ktory sa dozil 93 rokov a to zil v 20 storoci) dokonca bral 40 gramov C denne ked citil nachladnutie a bol zdravy ako ryba.
Ludia, z vas, odbornikov na doplky vyzivy, by sa biochemici inak smiali