negénová DNA je nekódujúca oblasť molekuly (intrón), tj. nekódujú aminokyseliny, sú vyštepované potranskripčnou úpravou mRNA s tzv. snRNA - malé jadrové RNA, väčšinou nie je známa funkcia, môžu byť matricou pre RNA alebo pomáhať pri expresii génov
a tiež regulačné úseky - miesta kde na DNA nasadajú transkripčné faktory, aktivátory a inhibítory transkripcie, a promótory - miesta kde začína transkripcia
chcel som zamudrovať že je to predsa deoxyribonukleova kyselina ktora netvori DNA ..... ale vidim ze by som si celkom solidne nalozil , ako tu citam ludi ktori vedia o tom hovoria
@hellium ? ja viem, však z toho mi logicky vykvitlo v gebuli že negenova bude taka co netvori gen a genova je taka co tvori gen som ja ale mudry, viem :d
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
negénová DNA sú úseky, ktoré nekódujú DNA, slúžia na oddelenie kódujúcich úsekov
intrón je nekódujúca sekvencia vo vnútri génu, sa nemôže označiť ako negénová
@depropex to by si teda zamudroval, keďže DNA je skratka práve pre deoxyribonukleovú kyselinu