Ahojte, rozmýšľam nad tým štúdiom. Mám nejaké otázky, čo presne taka praca potom obnáša a z čoho by som mala maturovať ? da sa aj chem/bio alebo musi byť mat/bio ?
nemusíš mat a bio, kamoška si dala che a bio a pri tom bola na poštovej v matematickej triede
a čo taká práca obnáša? výskum, budeš pipetovať, čakať pokiaľ ti niečo vyrastie a opakovať svoje experimenty dookola
fuuuuha ... staci mi to co som sa musela ucit na maturu ale na slovensku to asi velke uplatnenie nema ..no ak sa uchytis mozes mat dobry job si pamatam ako nam profka vravela ze je to praca pre introvertov lebo si niekde sama zavreta a cumis do skumaviek ale ze idu z toho slusne prachy
Bio a skôr chémia (aj z tej bývajú prijímačky), matika sa tiež hodí, ale nemusíš z nej maturovať. Hlavne štatistika je dôležitá.
A okrem toho pipetovania a čakania budeš možno aj prosiť o granty a zaoberať sa papierovačkami, spisovať vedecké články, na ktorých publikáciu sa čaká aj rok, nervovať sa, že ti všetky bunky vykapali, lebo v biológií nič nie je 100% a tiež vysvetľovať ľuďom, že nechceš klonovať ľudí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
a čo taká práca obnáša? výskum, budeš pipetovať, čakať pokiaľ ti niečo vyrastie a opakovať svoje experimenty dookola
A okrem toho pipetovania a čakania budeš možno aj prosiť o granty a zaoberať sa papierovačkami, spisovať vedecké články, na ktorých publikáciu sa čaká aj rok, nervovať sa, že ti všetky bunky vykapali, lebo v biológií nič nie je 100% a tiež vysvetľovať ľuďom, že nechceš klonovať ľudí