Ahojte ludia. Mam na vas jednoduchu otazku. Je tu medzi vami niekto, kto sa naucil hrať na gitare sám doma, bez pomoci odborníka? Myslím tým pomocou rôznych návodov ako na to, ktoré nájdem na internete? Chcel by som totiž začať s gitarou, ale zial nemam c
Veľkú rolu zohrajú vlohy. Buď máš pre hudbu talent, alebo si poleno. Ak máš tie vlohy, tak to bude "jednoduché". Ocino mi len ukázal zopár akordov, ostatné som sám odpočúval a hraním rôznych známych pesničiek sa precvičíš aj sám. Občas je fajn ak sa stretneš s nejakým gitaristom a ten Ťa upozorní na chyby, ktoré nevnímaš. Na tvoju otázku ohľadom SAMOUČENIA odpovedám, že sa to dá. Navyše v dnešnej internetovej dobe niet o tom pochýb. Ide hlavne o Tvoj prístup k tejto činnosti. Tvoje chcenie a vôľa a samozrejme talent.
Naucil som sa sam. Zacal som hrat pred cca 15 rokmi, ale tolko zlych navykov ako ma ja, len tak lahko nenajdes inymi slovami, ak mozes, urcite sa uc od niekoho kto vie hrat, lebo budes roky stat na mieste.
@2 da sa ale to ze sem tam sa stretni s gitaristom nejakym si zapis za usi, ja som sa ucil sam, ale potom som bol na dva roky v zuske... ucitel mi hodil take rady fajne...
samozrejme mi neide o to, aby som bol nejaky gitarovy majster to hranie na gitare by som mal viacmenej len pre seba vo volnych chvilach, popripade nahodit melodiu k pesnicke ked v lete s partiou sedime pri ohniku no a co sa tyka skusenosti, na hudobny nastroj som este nehral (ak teda nepocitam, ze pred par rokmi ma kamarat naucil prave na gitare zahrat Smoke on the water ) a uprimne o hudobnej teorii viem toho len uplne minimum, je to velky problem, alebo tie základy sa daju dokazat zmaknut sam?
Ja sa momentálne učím sama, síce zatiaľ ovládam len základné akordy a prehadzovanie medzi nimi no určite sa to dá ! Teraz máš na internete neskutočne veľa materiálov, ja som si našla videá takej češky a to mi dosť pomohlo + mám nejakú appku v mobile na ktorej súťažíme s bratom kto zahrá viac ukázaných akordov za nejaký čas Len sa nedaj odradiť bolesťou brušiek prstov, časom to prejde
Určite keď chceš tak sa to nejak naučíš, vypiluješ sa Na internete je veľa videí pre začiatočníkov to určite nájdeš a ak chceš niečo papierové s notami a "trikmi" na učenie tak si skús pozrieť nejakú: Škola hry na gitare (kytary.sk). Možno pomôže...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Všetko sa dá ak sa chce...a vôľa predčí aj nedostatok talentu si myslim