tak hadam, ze sa tu najde dakto, kto hra na gitaru... hmm, ako ste sa ucili na nu hrat?? bo mne by mala gitara za daky tyzden docestovat, len asi nebudem mat moznost chodit do dakej hudobky ci co to... da sa to len tak doma naucit, keby som velmi chcela??
mila moja, ja hram 2 roky a ucim sa vyhradne doma ( no, ak neratam, ze mi par krat ukazali profici zopar "grifov" ) pretoze vdaka skole a inym kruzkom nemam cas na hudobnu skolu... a ak mas pevnu volu a chces sa naucit, da sa to tak len do toho nech ta neodradi malo casu...
Ja mám gitaru asi už polroka, učím sa sám, kúpil som si knižku, podľa nej sa učím, no učím, jak učím, skôr len nejaké pesničky viem zahrať. Ale dá sa to. Tak veľa šťastia, to treba len skúšať, skúšať a skúšať =D
ja hram dlho a sam a je to pocuvatelne nikto mi nepomahal ani nic, skratka cvičit cvičit cvičit... nauc sa par akordov, zapni metronom, naucis sa solovat a bla bla nece sa mi to vypisovat
no v pohode učím sa doma mám k tomu pekne krásnu knihu...jediná prekážka môže byť ladenie...chvíľu mi trvalo kým som to chytila do prstov, lebo inak bolo ladenie aj hodinová záležitosť. inak je učenie doma dobré len musíš cvičiť ale ak chceš hrať je to logické
ja chodim na gitaru uz 7 rokow ale myslim, ze ked zacnes od zakladow, w pohode sa to da naucit aj doma.. len sa tomu treba prawidelne wenowat a mat na to cas heh jaa cem kapeluuuu
ona asi myslela, ze z toho zakladatelkinho hodinoveho ladenia o 3/4 hodku menej, cize len 15 minut ja ladim tiez podla ladicky, mam digital, za par sekund ladicka na kombe sa mi neosvedcila, nie je to take presne
MUZIKANT(nie muzikant) nepotrebuje ladicku ak sa chce naladit.
@10 tristvrte hodinu by som neladil gitaru ani keby si medzi naladenim jednotlivej struny idem zapalit.a to som nefajciar
nepoviem tristvrte hodinu nahodit novu kobylu,poladit oktavy a tak podobne.to uz chvilku trva.
to mi pripomina zeby sa mi šikla fendracka kobyla a mechanika.nemate niekto zbytocnu? alebo nejaku nepouzivanu GOTOH kobylu aj uchyt strun na LPcko?
ale takychto tem uz tu bola fúra tak preco si zakladatelka nekukne nejake predosle temy?
ja som asi uplny antitalent na gitaru...ked som sa naucila prvu pesnicku vyzdy sa mi podarila zahrat na 11krat ....alebo na 11 den hrania a cvicenia mi pukli tri struny na raz...odvtedy sa moc gitary nedotikam
no ja sa ucim uz asi rok a pol....a nepotreboval som na to ziadnu hudobnu skolu...tam by ma to ani nebavilo...jedine co treba je gitara,pevna vola a chut hrat
dakujem za všetky komentáre... hmm, mno s tým ladením ste ma trošku postrašili, to sa ete uvidí, bo mi ju daruje kamoš... ten ma už pár vecí naučil... hmm, ale ja by som do toho nesla, keby sa mi nedarilo... tak čas si na toto nájdem vždy
hehe, bola som asi na 4 hodinách gitari a ten týpek (mimochodom, hral v skupine elán je elán) zo mňa skoro zošalel, tak som to vzdala. odvtedy si hrám sama a relatívne počúvateľne ale tie základy ti niekto musí ukázať, lebo nachytáš zlozvyky a ani zmŕtvychvstalý hendrix ti nepomôže
No,ja som chodil 6 rokov na klavír takže je dobré,ak máš tóny aspoň trochu v uchu Teraz sa učím na gitaru.A jasné,akordy,prstoklad,...ale ako hovorí @kolini Guitar Pro sa fakt oplatí.Nájdeš si pesničku a už frčíš...
ak vies poradit dotycnej niecim konkretnejsim ako to co som povedal nech si precita predchadzajuce temy tak prosim.uz som sa pytal ci je zakazane prejavit svoj nazor a neodpovedal si.odpovedas na otazku otazkou.aspon sa vyjadri k teme ked uz si sa sem rozhodol pisat za porozumenie vopred dakujem
to, ze si ma kuknut uz predtym zalozene temy je ok, to ti nevycitam
to, ci je zakazane vyjadrit svoj nazor si sa nepytal mna, preto som neodpovedal. samozrejme, ze nie je to zakazane
pisat som sa sem rozhodol, lebo som sa strasne bavil na tom ako kto machruje ze hra uz pol roka a rok a pol a podobne veci
a viem, ze moje prispevky boli mimo temy, kedze som nijak zakladatelke neporadil, ale mam pocit, ze na birdz fore to vobec neprekaza, lebo off topic temy tu frcia len taky rachot
xD jeeejda mno nepobite sa... som rada, ze ste mi poradili, hmm ja viem, ze tu uz asi boli podobne diskusie... len som tu nova a ete sa tu moc nevyznam, neviem ako to najst...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
a ladenie ti trvá a trištvrťinu hodiny menej a ja sa učim teraz tiež
@10 tristvrte hodinu by som neladil gitaru ani keby si medzi naladenim jednotlivej struny idem zapalit.a to som nefajciar
nepoviem tristvrte hodinu nahodit novu kobylu,poladit oktavy a tak podobne.to uz chvilku trva.
to mi pripomina zeby sa mi šikla fendracka kobyla a mechanika.nemate niekto zbytocnu? alebo nejaku nepouzivanu GOTOH kobylu aj uchyt strun na LPcko?
ale takychto tem uz tu bola fúra tak preco si zakladatelka nekukne nejake predosle temy?
je snad zakazane vyjadrit sa?
ak vies poradit dotycnej niecim konkretnejsim ako to co som povedal nech si precita predchadzajuce temy tak prosim.uz som sa pytal ci je zakazane prejavit svoj nazor a neodpovedal si.odpovedas na otazku otazkou.aspon sa vyjadri k teme ked uz si sa sem rozhodol pisat za porozumenie vopred dakujem
to, ci je zakazane vyjadrit svoj nazor si sa nepytal mna, preto som neodpovedal. samozrejme, ze nie je to zakazane
pisat som sa sem rozhodol, lebo som sa strasne bavil na tom ako kto machruje ze hra uz pol roka a rok a pol a podobne veci
a viem, ze moje prispevky boli mimo temy, kedze som nijak zakladatelke neporadil, ale mam pocit, ze na birdz fore to vobec neprekaza, lebo off topic temy tu frcia len taky rachot