Ahojte, dostala som gitaru asi pred pol rokom Odvtedy som na nej iba brnkala a skúšala nejaké akordy z netu. Proste samouk. Teraz ma tak pochytilo, že absolútne nič neviem. Neviem, kedy je správne zabrnkaný akord, ani neviem spoznať rytmus. To, čo som
Skús si nájsťi dáky tutoriál na youtube že ako to hrať podla toho zistíš ten rytmus,( » www.youtube.com/results?search_... ) a "skombinuj" to s tymi akordmi keďže v tutoriáloch ledva vidím že ktoré struny držia. Hádam vieš čo mám na mysli. Alebo ešte songsterr.com je fajná stránka, ja sa učím podla nej.
Alebo sa jednoducho prihlás do Zušky alebo si nájdi súkromníka.
Pokiaľ chceš túto pieseň, odporúčam taby... ja ich mám zvyčajne z ultimate-guitar.com Niekedy je ale lepšie ísť na youtube a vyhľadať si nejakého "cover", alebo nejakú "lesson"
Rytmus - musis hrat zaroven s metronomom. Dobre sa to naucis tak, ze si zoberies spravne akordy, budes ich hrat pomaly, ale zaroven s metronomom a postupne to budes zrychlovat. Hocico ine je skor komplikacia, lebo len tak z nicoho nic to nedas a skor nachytas x zlozvykov, ak sa to budes ucit rovno v cielovom tempe... howgh.
Ak chces hrat len pre radost s tym, ze ti ujde pointa, mozes sa v pohrabat v taboch. Ale celkovo su taby zlo.
vprvov rade maz zle akordy, hraj A, E, Gbm, E stale dokola a pre refren2x D, E, Gbm a potom D, E A D ,Bm, E, Gbm. Rytmus hraj klasicky dole pauza hore dole pauza dole dole hore hore dole hore.Pripadne ak chces originalny ritmus tak zaprnkas na prvu strunu, potom naraz so strmi prsami brknes na 4 struny, podla akordu, a hnet po zahrati pustis akord. Original akordy ani neskucaj
Rytmus je dosť dôležitý, ale na YT sú niekedy videá, k pesníčkam a máš tam rytmus zaznamenaný pomocou takých šípok . Podľa toho by si to mohla zistiť, a po čase ti to pôjde aj samej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Skus nieco lahsie. Nirvanu - Come as You are a takto. To musis zvladnut .
Rytmus počujem, len ho neviem dať do tej gitary
Alebo sa jednoducho prihlás do Zušky alebo si nájdi súkromníka.
Špekulant, ešte mi vysvetli ako mám hrať taby a čo to presne je
Ak chces hrat len pre radost s tym, ze ti ujde pointa, mozes sa v pohrabat v taboch. Ale celkovo su taby zlo.