Caute. Chcem sa opytat na nazor tych co maju doma nejaku electric guitaru. Oplati sa kupovat podla vas gitarovy set so vsetkym za povedzme 180 ecok alebo dat radsej za gitaru a kombo spolu 300?oplati s akupovat set alebo je to na zaciatok celkom spoko?ide
Gitarove sety si nekupuj. Su to lacne shity, bez stipky kvality. I ked je pravda, ze ani za 300 nic nevymyslis. Radim ti preto za 150 kupit nejaku ojazdenu gitaru a za zvysnych 150 nove combo. I ked zvuk od toho necakaj, je to vzdy lepsie ako set.
Tak jasne ale nehram este tak ze by som si mohol dovolit kupit kombo a gitaru za 500 eur..proste chcem uz na niecom hrat len vies peniaze nasetrit nie je lahke...ty mas doma nejaku gitaru?alebo by si vedel nieco dobre v prijatelnej cene poradit?
vieš čo?..ja som kupila gitaru- set za 5000 sk, ale idem ju rýchlo predať. Taký shit, ako je hento, to si aj sama vyrobím. Set nekupuj, presne, radsej si kup nejaku kalitnejsiu ojazdenu gitaru a kombo poriesis nejake malinke aj ked len dvanastku, predsa lepsie ako nič..
@majo iba na jednej, teda ltd-cka byvaju velakrat "samorasty" kde kazdy kus je iny.. ale na hranie power akordov a zaciatocnickych brnkaciek mu to staci.. urco lepsie ako si kupovat nejakeho squiera alebo podobny odpad za rovnaky peniaz... jazdena gitara by bola ideal pravdaze
Teta mi kupila asi pred 8 rokmi ojazdenu ibanezu v prepocte za 7000 a fungl nove 18W fender combo za 5 litrov. S gitarou som spokojny, akurat ze za tie roky sa mi trosku dojebalo prepinanie snimacov no a combo mi v panelaku uplne staci (hram na hlasitosti 1.6/10 a huci to uz dost).
Cize aj ked nevies hrat, nekupuj si shity, pretoze ta to velmi rychlo omrzi. Minimalne tych 300 eur do toho urcite vraz..
No a konkretne? X-Cort su celkom kvalitne a hlavne lacne (pomer cena/vykon) kopie Ibaneziek, takze ich kupou urcite nic nepokazis. Myslim si, ze fungl nove X-Cortky sa daju kupit aj za 200 eur (aj so srobami a tremolom). A combo by si mal zohnat aj za 100. Sice od toho vela necakaj, ale na zaciatok postaci.
Tak jasne ze od toho nemozem cakat tolko pretoze viem ze su aj drahsie "hracky" len vies chcem sa ucit hrat uz ine veci ktore sa na akustickej nedaju rockovejsie a na zaciatok mi staci aj nieco slabsie ale zas nie tak slabie zeby som to po mesiaci predal alebo vyhodil ale aby mi to na par rokov vydrzalo. Myslim ze tak za 250 az 300 by sa dalo. Napisal by si mi do spravy nejake dobre zancky este ?ak by ti to nerobilo problem..diky..a diky vsetkym
@majo osobne by som mu tiez odporucal akustiku, aj mu prsty stvrdnu na tom aj sa moze naucit fingerstyle... tiez sa mi lepsie hralo aj gitara aj basa, ked som hral na akustike.. tak ked barsco pretlacis cez mesu tak to tlaci taky zvuk von, ze letis
@tommyhot ale je dobre pozriet nazor aj inych ludi, viem, ze majo ma ibanezy ja som zase zatvrdnuty ltd-ckar..takze neobjektivita
Ja akusticku mam a viem uz trochu na nej hrat..ucim sa sam este to nie je taka slava ale pomaly sa do toho dostavam...a co mozno kym si nasetrim na poriadnu gitaru naucim sa poriadne na tej a pojde to lahsie na elektrickej
a niekto hore spominal ze su to kopie ibaneziek to nie je pravda, cort vyraba lacnejsie rady Ibanez, a pri gitarach Cort si menej platis za nalepku ze mas "znackovu" gitaru
takze jednoznacne by som ti odporucal ist do jazdenej nejakej cortky, a kombo tiez z 2. ruky... pretoze tak usetris a aj za tych 300 mozes mat nieco celkom slusne
@veryhappyhippo no sak tou kopiou som myslel, ze je to v podstate kvalitou ibanez, len pod inou znackou..
@mjet este ma napadlo, ze miesto kupi komba si radsej niekde najdi nejaky 20-30 rocny ojazdeny celolampovy zosilovac a napoj to na nejake slabsie 100W bedne.. Aj takto sa da fungovat celkom lacne, len take nieco budes hladat asi trochu dlhsie.
@majo ja som mal nejaky 30 rocny 200W komancovsky Tesla zosik a az na to, ze sem tam tie svine elektronky zdochynali to hralo popici super.
Problem s tym tvojim zosikom je, ze to ma len 100V vystup, takze to musis najskor poriesit nejakym trafom, pripadne tomu moc nevypekat, nech ti tam netecie vacsi prud nez dokaze prezit vynutie. Kazdopadne Teslacke lampy su mrte kvalitne, na to ze su to stare 10-20 rocne zalezitosti.
Ja osobne preferujem Lubovky, alebo prave spominane LP. Ono sa do 300Eciek vzdy da nieco najst... v kazdom pripade vzdy si gitaru vyskusaj osobne.. co kus to iny zvuk..
Na kombe nesetri, nech je aspon pololampove.. alebo ako bolo spomenute tak staci PC.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Blbá gitara v dobrom aparáte hrá vždy lepšie, ako dobrá gitara v zlom aparáte.
Ale no ako @tommyhot , za tých 300 toho moc nevymyšlíš.
» www.skacel.sk/5717-sk/esp-ltd...
ale ako pisal tommyhot, v setoch vacsinou byvaju skrupinky.. ale ak zacinas hrat, tak tento set je idealny..ta gitara nie je uplne drevo
Cize aj ked nevies hrat, nekupuj si shity, pretoze ta to velmi rychlo omrzi. Minimalne tych 300 eur do toho urcite vraz..
No a konkretne? X-Cort su celkom kvalitne a hlavne lacne (pomer cena/vykon) kopie Ibaneziek, takze ich kupou urcite nic nepokazis. Myslim si, ze fungl nove X-Cortky sa daju kupit aj za 200 eur (aj so srobami a tremolom). A combo by si mal zohnat aj za 100. Sice od toho vela necakaj, ale na zaciatok postaci.
A tak isto ako povedal je to kus od kusu a bohuzial uz aj pri tych drahsich gitarach.. Trend je taky vyrobit co najviac za co najnizsiu cenu...
No ale, @mjet , radím Ti, pošetri. Alebo kúp bazárovku a strč ju do kompu.
@tommyhot ale je dobre pozriet nazor aj inych ludi, viem, ze majo ma ibanezy ja som zase zatvrdnuty ltd-ckar..takze neobjektivita
@mjet na zaciatok by si urcite bol spokojny s touto kraskou » www.muziker.sk/Default.aspx?Ib...
ale skus si ju najst niekde v bazare za polovicnu cenu (mozno aj za mensiu) a zvysok (+ nejake drobne nad limit) daj za kombo.
S tymto mam skusenosti a hra to za tu cenu celkom dobre » www.muziker.sk/Default.aspx?Pe...
a niekto hore spominal ze su to kopie ibaneziek to nie je pravda, cort vyraba lacnejsie rady Ibanez, a pri gitarach Cort si menej platis za nalepku ze mas "znackovu" gitaru
takze jednoznacne by som ti odporucal ist do jazdenej nejakej cortky, a kombo tiez z 2. ruky... pretoze tak usetris a aj za tych 300 mozes mat nieco celkom slusne
@mjet este ma napadlo, ze miesto kupi komba si radsej niekde najdi nejaky 20-30 rocny ojazdeny celolampovy zosilovac a napoj to na nejake slabsie 100W bedne.. Aj takto sa da fungovat celkom lacne, len take nieco budes hladat asi trochu dlhsie.
Problem s tym tvojim zosikom je, ze to ma len 100V vystup, takze to musis najskor poriesit nejakym trafom, pripadne tomu moc nevypekat, nech ti tam netecie vacsi prud nez dokaze prezit vynutie. Kazdopadne Teslacke lampy su mrte kvalitne, na to ze su to stare 10-20 rocne zalezitosti.
za 200€ sa da kupit aj hratelna gitara relativne. velmi relativne sice, ale da.
kombo nepotrebujes, co potrebujes je urobit z pocitaca kombo.
ked chces nieco lacne, skus sa poobzerat po napodobeninach, napriklad Epiphone LP Gothic - » www.muzikus.cz/pro-muzikanty-t...
Ja osobne preferujem Lubovky, alebo prave spominane LP. Ono sa do 300Eciek vzdy da nieco najst... v kazdom pripade vzdy si gitaru vyskusaj osobne.. co kus to iny zvuk..
Na kombe nesetri, nech je aspon pololampove.. alebo ako bolo spomenute tak staci PC.