Odisla mi graficka karta a chcem kupit nieco lacne, len nech mi idu nejake hry , photoshop a tak. Potrebujem PCIe kartu. Kludne kupim aj pouzivanu, vedel by mi niekto poradit ktora by bola pre mna najlepsia cena/vykon ? Rozmyslal som n
na tych uz toho moc nerozbehas...on celkovo pod 100 su dost shity, ja som nedavno kukal jednu za 60€, sice mala 4GB, ale nerozbehal by som na tom vacsinu veci ani na minimalnych...
@trueman3 tazko radit ked si nenapisal nic o zostave. z tych co si ale sem dal ten prvy inzerat to je slabucke. to akurat tak na kancelarsku pracu a internet. ta druha (asus) je oproti tomu omnoho vykonnejsia.
Však si vygoogli benchmarky konkrétnej karty (nie tie číselné, ale FPS v hrách). Taký nenápadný a často dokonca ani neuvádzaný parameter "šírka zbernice" (64/128/256/320-bit) napríklad určuje dosť veľa. Môžeš síce mať aj X GB pamäte a dokonca aj vysoké takty, ale ak je celková priepustnosť dát na zbernici škrtená na polovicu/štvrtinu, tak tie dáta proste nebudú mať kadiaľ dostatočne rýchlo prúdiť dnu a von. Notebooky (mimo tých absolútne "najsilnejších" so 128-bit GTX-kami) zvyknú mať stále 64-bit (a mimo iných parametrov ako takty a architektúra aj práve pre toto sú notebookové 1/2/3GB karty tak výrazne slabšie ako herné desktopové s rovnakou pamäťou, no štvor- až päťnásobne väčšími zbernicami). V desktopoch je 64-bit fakt len pre kancelársky odpad, jednoduché a lacné majú ešte 128-bit, u herných je už roky prakticky podmienka 256/320-bit. Čiže si aj všimni, aké dve v inzeráte porovnávaš a zvažuj ten parameter podobne, ako počet MB.
A neviem, či by som kupoval grafiku z druhej ruky. Aby si nedopadol takto:
Za 30 nezoženieš nič dobré určite možno tak do PC z roku 2000 moja stála o jednu nulu viac ale oplatilo sa investo vať. Ide mi úplne všetko a samozrejme 3D no taktiež musíš musíš mať aj ostatne komponenty prispôsobené tej kvalite
@ rieper@ finrod@ djdaniels@ filus@ night Ma to byt len na kancelarsku pracu, len pri niektorych grafikach ludia pisali v inzeratoch ze im to utiahlo aj mafiu 2 a taketo, co ma dost prekvapilo, ze v takej nizkej cenovej hladine nieco take sa da ...anyway, ano ma to ist do starej zostavy, Intel Core Due 4400 @ 2Ghz , 3GB ram, doska GIGABYTE GA-P35-DS3L, a vga tam bola geforece 7600gt sli.
Tu na birdzi mi typek ponukol ATI HD5750 s 512mb RAM za 45€ zevraj mu na nej islo vsetko na medium/high detailoch. Battlefield 3, Crysis 1/2, Dishonored, Witcher 2 ...
Sem-tam nieco zahram inac, hlavne ps, kancelarska praca...Zato som tu mafiu spomenul, lebo mna uz extra hry neberu ale tu by som si mozno zahral keby sa dalo. ALe priparne len na kancelarsku pracu ,
@trueman3 tu prvu za 20€ co si sem dal by som urcite nebral. ta druha by ti mala stacit. predtym ako budes nejaku kupovat si vygoogli ako dopadla v testoch vykonovo. Urcite neber dnes uz nic co ma 64 a 128bit zbernicu. radsej zober to co ma polovicnu pamat.
@majo mozno pri niektorych programoch to robi uz GPU ale myslim ze vacsina programov vyuziva v sucastnosti este stale pre rendrovanie 3D objektov CPU. Ja konkretne robim vizualizacie v Rhinoceros 3D a GPU zasahuje do vykonu len pri samotnom modelovani a pootacani 3D sceny (postacuje plne priemerna VGA). Samotny cas rendrovacieho procesu je zavisly od vykonu CPU a rozlisenie vysledneho obrazku mnohokrat urcuje velkost RAM. samozrejme pri photoshope mas pravdu tam je vykon VGA nepodstatny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
A neviem, či by som kupoval grafiku z druhej ruky. Aby si nedopadol takto:
www.birdz.sk/diskusie/graficka-karta-problemik/100442-tema.html
Tu na birdzi mi typek ponukol ATI HD5750 s 512mb RAM za 45€ zevraj mu na nej islo vsetko na medium/high detailoch. Battlefield 3, Crysis 1/2, Dishonored, Witcher 2 ...
Sem-tam nieco zahram inac, hlavne ps, kancelarska praca...Zato som tu mafiu spomenul, lebo mna uz extra hry neberu ale tu by som si mozno zahral keby sa dalo. ALe priparne len na kancelarsku pracu ,
Dakujem za rady.
@majo mozno pri niektorych programoch to robi uz GPU ale myslim ze vacsina programov vyuziva v sucastnosti este stale pre rendrovanie 3D objektov CPU. Ja konkretne robim vizualizacie v Rhinoceros 3D a GPU zasahuje do vykonu len pri samotnom modelovani a pootacani 3D sceny (postacuje plne priemerna VGA). Samotny cas rendrovacieho procesu je zavisly od vykonu CPU a rozlisenie vysledneho obrazku mnohokrat urcuje velkost RAM. samozrejme pri photoshope mas pravdu tam je vykon VGA nepodstatny